> نفت ما - پترول و تفارس الگوی ناکارآمدی مدیریتی - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مدیران لایق قربانی حفظ صندلی ریاست هلدینگ خلیج فارس؛

پترول و تفارس الگوی ناکارآمدی مدیریتی

24 آبان 1403 ساعت 14:50

در شرکت پترول بعنوان بازوی سرمایه‌گذاری در طرح های پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس در دو سال گذشته شاهد روند پیشرفت بسیار کند پروژه هایی همچون صدف، متیل آمین سنقر و پلی پروپیلن ایلام و کریستال ملامینه لردگان بودیم که این روند ضعیف در هیچ یک از اعصار عمر پترول تجربه نشده بود.


به گزارش نفت ما ، پس از نارضایتی های فراوان از عملکرد مدیریتی در هلدینگ خلیج فارس که اوج بروز آن در مجمع سال جاری این شرکت دیده شد، نهاد تصمیم‌گیر را بر آن داشت که تا با تغییرات مدیریتی در بزرگترین شرکت بورسی کشور، به این نارضایتی پایان دهد.
اما با گذشت یک ماه از مجمع سالانه فارس به نظر می رسد قرارها بر حفظ علی عسگری در صندلی ریاست این شرکت شده اما به شرط تغییرات مدیریتی گسترده در شرکت های زیرمجموعه.
زیرمجموعه های همچون پترول، تامین سرمایه خلیج فارس، پتروشیمی خوزستان، پتروشیمی تندگویان و از همه مهم‌تر معاونت برنامه‌ریزی هلدینگ خلیج فارس. 
مدیران مجموعه های نامبرده، شرکت های خود را تا سرحد سقوط پیش برده و اکنون ویرانه بیش از نام این شرکت‌ها به جا نمانده است.
در نتیجه امید می رفت که علی عسگری به منظور حفظ و بقای مسند مدیریت خود، دست به تغییرات منطقی در میان مدیران ناکارآمدی همچون قانعی مدیرعامل پترول، پورزرندی مدیرعامل تامین سرمایه خلیج فارس و پناهیان معاونت مالی و سرمایه‌گذاری هلدینگ خلیج فارس بزند که متاسفانه این مهم تاکنون حاصل نشده و در این هلدینگ در همچنان بر همان پاشنه لَنگِ قدیمی می چرخد.
این درحالیست که در شرکت پترول بعنوان بازوی سرمایه‌گذاری در طرح های پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس در دو سال گذشته شاهد روند پیشرفت بسیار کند پروژه هایی همچون صدف، متیل آمین سنقر و پلی پروپیلن ایلام و کریستال ملامینه لردگان بودیم که این روند ضعیف در هیچ یک از اعصار عمر پترول تجربه نشده بود. 
از سوی دیگر در تامین سرمایه خلیج فارس که قرار بود نقش جدی در تامین مالی پروژه های پتروشیمی هلدینگ داشته باشد، ضعف تامین مالی این شرکت از بازارهای مالی همچون بورس، اوراق اجاره و اوراق مشارکت سبب شده تا تامین سرمایه خلیج فارس نه تنها هیچ کمکی به هلدینگ در جهت پیشبرد مالی پروژه‌ها داشته باشد که حتی با عملکرد ناثواب خود در بازارگردانی سهام شرکت های زیرمجموعه، نارضایتی عمیقی نیز میام سهامداران خانواده هلدینگ خلیج فارس بوجود آورد.
این دو نمونه بارز سو مدیریت شرکتهای تابعه هلدینگ نشان از آن دارد که علی عسگری اگر هم عزم ماندن بر مسند ریاست بزرگترین هلدینگ پتروشیمی کشور را دارد باید بازبینی جدی در خصوص مدیران شرکت های در شُرف ورشکستگی خود انجام دهد.
اما متأسفانه روندی که در تغییرات مدیریتی روزهای اخیر این شرکت می بینیم بسیار دلسرد و مایوس کننده است. علی عسگری دقیقا دست به تغییر مدیرانی زده که عملکرد بهتری نسبت به بقیه داشته اند و غافل از اینکه تداوم روند سیاسی‌بازی و نگه‌داشتن مدیران نالایق در آینده نزدیک برای ادامه مدیریت رییس اسبق صدا و سیما گران تمام خواهد شد.


کد مطلب: 168386

آدرس مطلب :
https://www.naftema.com/report/168386/پترول-تفارس-الگوی-ناکارآمدی-مدیریتی

نفت ما
  https://www.naftema.com