۱
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۸
کد مطلب : ۱۴۲۸۸۴

انتخاب دبیرکل جدید اوپک و چشم اندازه آینده

شیدا آریایی پور /دانشجوی دکتری حقوق بین الملل و پژوهشگر
انتخاب دبیرکل جدید اوپک و چشم اندازه آینده
انتخاب دبیرکل جدید اوپک نشان از عزم این سازمان بین المللی برای حفظ ساختار و شرایط فعلی و همچنین تصمیم گیری های سخت پیش رو است.
انتخاب«هیثم الغیص» نماینده سابق کویت در هیات عاملی سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، به عنوان دبیر کل جدید این سازمان بین المللی نشان داد که تمامی اعضا تلاش کرده اند تا با انتخاب بهترین گزینه موجود، شرایط را برای ثبات قیمت ها فراهم آورند.
نکته ای که در سخنان جواد اوجی، وزیر نفت کشورمان در انتخاب وی نیز به آن اشاره شده و نشان می دهد  که این انتخاب به اتفاق آرا بوده و سوابق الغیض بیانگر توان حضور در این سمت از جانب اوست.  
با توجه به اینکه تنها کویت بود که از دو ماه پیش نامزد مورد نظر خود را برای این سمت به‌طور رسمی معرفی کرده بود ، شرایط و سوابق کاری وی، این انتخاب را به اتفاق آراء رقم زد. 
باتوجه به اینکه دوره مسئولیت محمدسانوسی بارکیندو، دبیرکل کنونی اوپک خردادماه سال آینده به پایان می رسید این انتخاب نشان از تصمیم تمامی اعضاء اوپک برای ادامه روند گذشته و حفظ ساختار این نهاد تصمیم ساز در اقتصاد جهانی دارد. ضمن اینکه نباید فراموش کرد به غیر از الغیض، هیچ گزینه دیگری برای تصدی دبیرکلی اوپک وجود نداشت و شاید این انتخاب نوعی اجبار را نیز به دنبال داشته باشد. اما نکته مهم این بود که این انتخاب در سایه اجماع تمامی کشورهای عضور اوپک انجام شد و می تواند نقطه مثبت این رای گیری لحاظ شود.
الغیص از سال ۲۰۱۷ نماینده کویت در هیات عامل اوپک بود و ریاست کمیته فنی مشترک بین کشورهای اوپک و اوپک پلاس را بر عهده داشت. وظیفه این کمیته و شخص الغیض، نظارت بر تولید و مطالعه شرایط بازارهای نفت بر اساس توافق کاهش تولید است که بین کشورهای مشارکت کننده در توافق اوپک پلاس امضا شده‌ است. این سیاستمدار کویتی همچنین در بخش فروش و بازاریابی بین‌المللی نفت و گاز و توسعه تجارت حضور داشته و در سمت‌های کلیدی در کویت، پکن و لندن تجربه منطقه‌ای و بین‌المللی به دست آورده‌ است.        
به نظر می رسد باتوجه به اهداف اوپک در ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در خط مشی‌ نفتی کشورهای عضو، این انتخاب به سود تمامی کشورهای حاضر در این سازمان بین المللی باشد.        
در همین حال این انتخاب تاثیری در قیمت ها نداشت و قیمت شاخص نفت خام برنت امروز سه شنبه با یک سنت افزایش به ۷۸ دلار و ۹۹ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا با ۲ سنت کاهش به ۷۶ دلار و ۶ سنت برای هر بشکه رسید.        
باتوجه به شیوع سویه جدید اومیکرون، انتظار برای حفظ قیمت نفت در سطح بین المللی بالا رفته و این موضوع وظیفه کشورهای عضو اوپک را برای سیاست گذاری جدید قیمتی در بازارهای سال جدید میلادی سخت خواهد کرد.
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی