به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"،مجری طرح سامانه هوشمند معاملات فلزات گرانبها گفت: همه این پلتفرمها قانونی نیستند و ممکن است اقدام به خالی فروشی و کلاهبرداری کنند یا حتی برخی از این پلتفرمها منشأ خارج از ایران و قابلیت پیگیری نداشته باشند.
عبدالرضا عسگرخانی، مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها گفت: در سال جاری، پلتفرمهای آنلاین خرید و فروش طلا، به عنوان راهکاری نوین برای سرمایهگذاری و معاملات فلزات گرانبها، جای خود را در بین مردم باز کردهاند؛ اما در ماههای اخیر تعداد این پلتفرمها رشد قارچگونهای داشته که منجر به ایجاد تردید و نگرانی میان خریداران درباره صحت فعالیت، داشتن مجوزهای مربوط، اعتبار و امنیت آنها شده است.
او تصریح کرد: این پلتفرمها ضمن ارائه امکاناتی نظیر خرید و فروش آسان، با هر میزان بودجه، تنوع محصولات، امکان تحویل فیزیکی طلا و...، توانستهاند توجه بسیاری را به خود جلب کنند، اما نکته مهم اینجاست که همه این پلتفرمها قانونی نیستند
و ممکن است اقدام به خالی فروشی و کلاهبرداری کنند یا حتی برخی از این پلتفرمها منشأ خارج از ایران و قابلیت پیگیری نداشته باشند.
مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها ادامه داد: بنابراین، مردم پیش از خرید از اینگونه پلتفرمها، بایستی به این موارد توجه کنند که آیا دارای اینمادِ فعال و واقعی هستند، آیا مشمول نظارتهای ثانویه وزارت صمت هستند و در نهایت اینکه طلای خریداران را نزد بانک کارگشایی نگهداری میکنند یا خیر؟
هشدار پلیس درباره خالیفروشی طلا
14 بهمن سال جاری هم، حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا دیروز در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که «با پیگیری ویژه پلیس و دستور مقامات قضائی، بیش از یکونیم تن طلا را از شرکتها گرفتیم و در اختیار بانکهای عامل؛ کارگشا و ملت قرار دادیم و آمارها نشان میدهند که بیش از ۱۰ میلیون نفر از این پلتفرمها طلای آبشده خریداری کردهاند؛ بنابراین تضمین سرمایهای که مردم در این پلتفرمها گذاشتهاند کجاست؟»
رحیمی به موضوعی اشاره دارد که طی چند روز گذشته در رسانههای مختلف کشور به آن پرداخته شده و آن خطر بروز جرایمی مانند خالی فروشی و کلاهبرداری است.
پیش از این هم، محمد کشتی آرای، عضو کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران نیز در این رابطه گفته بود که هر کدام از تبلیغات فروش آنلاین طلا که در اتوبانها دیده میشود، میلیاردها تومان هزینه دارد و سوال مهمی که مطرح میشود، این است که اجاره سنگین این بیلبوردهای تبلیغاتی از کجا تأمین میشود که بهطور حتم از جیب مردم هزینه میشود.
به گفته او، هیچ تضمینی در خصوص فعالیت این سایتها و پلتفرمها وجود ندارد. زیرا طبق قانون به هر میزانی که طلا میفروشند باید پشتوانه فیزیکی آن در بانک مرکزی یا یکی از بانکهای کشور ذخیره شده باشد و چون در حال حاضر چنین پشتوانهای وجود ندارد، باید به فعالیت این سایتها و پلتفرمها شک کرد.
منبع:ایسنا