به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"،نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در اظهاراتی قابل تأمل از قاچاق گسترده سوخت از کشور خبر داد و گفت: علاوه بر قاچاق روزانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین، روزانه ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر از دیگر فرآوردههای نفتی از جمله گازوئیل نیز از کشور خارج میشود.
رمضانعلی سنگدوینی با اشاره به قاچاق گسترده سوخت در کشور اظهار کرد: مباحثی که برخیها در دولت درباره افزایش قیمت بنزین یا دیگر فرآوردههای نفتی مطرح میکنند در شرایط کنونی به هیچ وجه به صلاح کشور و مردم نیست. دولت پیش از این اقدام باید فکری به حال سفره و معیشت مردم کند.
نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جلوی قاچاق سوخت را بگیرد، خاطرنشان کرد: تنها بنزین نیست که روزانه حدود 20 میلیون لیتر از کشور قاچاق میشود، اتفاقا دیگر فرآوردههای نفتی از جمله گازوئیل نیز روزانه بین 25 تا 30 میلیون لیتر از کشور خارج میشود. این در حالی است که ما برای واردات بنزین میلیاردها دلار هزینه کنیم.
وی افزود: سوخت موتور محرک اقتصاد و صنعت کشور است و نباید اجازه داد که به این راحتی آنچه که حق همه مردم است توسط عدهای سودجو و فرصتطلب به تاراج برود. قیمت سوخت در کشورهای همسایه تفاوت فاحشی با داخل کشور دارد و این امر انگیزه قاچاق سوخت را بیشتر کرده است.
سنگدوینی عدم هماهنگی در سیاستگذاریها و توزیع سوخت را یکی از علتهای اصلی قاچاق سوخت عنوان کرد و گفت: درست است که بالا بودن قیمت بنزین در کشورهای اطراف ما نسبت به داخل کشور زمینه ساز قاچاق سوخت شده است اما معتقدیم در شرایط کنونی به جای اینکه دولت به فکر افزایش قیمت بنزین و دیگر فرآوردههای نفتی باشد باید فکری برای مدیریت و اصلاح این سیستم معیوب کند.
وی درباه اظهارنظرهای برخی از نمایندگان مجلس در خصوص تحقیق و تفحص از وزارت نفت به علت قاچاق گسترده سوخت از کشور خاطرنشان کرد: حل مسئله قاچاق سوخت موضوعی فوری و ویژه است چراکه ممکن است کشور را با مشکلات فراوانی مواجه کند. طولانی بودن فرآیند تحقیق و تفحص در این شرایط نمیتواند کمکی به اصلاح این شرایط کند بنابراین انتظار داریم دستگاههای نظارتی با جدیت به این مسئله ورود کنند.
مصرف انرژی در کشور بهینه نیست
نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجوز واردات بنزین به دولت داده شده است، گفت: روزانه حدود 135 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشود که نسبت به کشورهای دیگر مصرف بالایی است و باید سیاستهای مختلف، به دنبال بهینه سازی مصرف سوخت در کشور باشیم.
وی گفت: در عین حال انتظار داریم تا دولت به فکر تنوع بخشی به سبد سوخت در کشور باشد. اتکای سوخت در کشور در حوزه حمل و نقل نباید صرفا به بنزین باشد. دولت میتواند با برخی اصلاحات شرایط را برای توسعه استفاده از خودروهای برقی یا سوختهای جایگزین بنزین از جمله سیانجی فراهم کند.
سنگدوینی افزود: پیگیری و تعیین تکلیف موضوع قاچاق سوخت در راستای کمک به دولت و حفظ منابع ارزی و همچنین سهمیه بندی، استفاده از دیگر فرآوردهها مانند گاز ال پی جی و سی ان جی میتواند مصرف بنزین را در کشور کاهش دهد.
منبع:تسنیم