به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"،سومین نشست وبیناری معرفی بازارهای صادراتی بامحوریت بازار پاکستان با حضور مدیرعامل تاپیکو، مدیران عامل شرکتهای تابعه و نمایندگان هلدینگهای دارویی، صنعت و معدن و کشت و صنعت و سرکنسول کشورمان در کراچی و مدیران ارشد نمایندگی کشورمان در پاکستان برگزار و بر جهش صادراتی به این کشور تاکید شد.
سومین نشست وبیناری معرفی بازارهای صادراتی بامحوریت بازار پاکستان با حضور بابک افقهی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو)، حسن نوریان، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در پاکستان، مراد نعمتی زرگران، رایزن بازرگانی ایران در پاکستان و مدیران عامل شرکتهای تابعه تاپیکو و شستا به میزبانی معاونت توسعه کسب و کار و امور بینالملل تاپیکو برگزار شد.
در این نشست وبیناری که نمایندگان شرکتهای تابعه شستا و تاپیکو شرکت کردند، ظرفیتهای تجاری و سرمایهگذاری پاکستان بهویژه در حوزههای نفت و گاز و پتروشیمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بابک افقهی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) در این نشست با تشریح برنامههای صادراتی شرکتهای تابعه این هلدینگ، گفت: مجموعه شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) دارای 8 هلدینگ بزرگ از جمله تاپیکو است که این هلدینگها در بخشهای مختلف فعال هستند.
وی از تاپیکو بهعنوان بزرگترین هلدینگ چند رشتهای کشور و دومین هلدینگ بزرگ در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی نام برد و افزود: تجارت سالیانه حدود 2 میلیارد و 200 میلیون دلاری کشورمان با کشور پاکستان در مقابل واردات 70میلیارد دلاری این کشور، بسیار ناچیز است که براساس توافقات مقامات ارشد ۲ کشور، این میزان بنابر تاکید رئیسجمهور شهیدمان، باید با جهش بزرگ به 10 میلیارد دلار افزایش یابد.
افقهی، راهبرد توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه را جزو اولویتهای اصلی نظام و دولت عنوان و تاکید کرد: در این راستا، شرکتهای تابعه تاپیکو باید با تشکیل کارگروه ویژه صادرات و تلاش شبانهروزی، زمینه جهش صادراتی به کشور دوست و همسایه پاکستان در سال 1403 را که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، فراهم کنند.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین(تاپیکو) در ادامه به معرفی محصولات صادراتی شرکتهای تابعه پرداخت و اظهار داشت: خوشبختانه مجموعه شرکتهای این هلدینگ قابلیت بسیار بالایی برای صادرات به کشور پاکستان – از سبد محصولات نفتی و گازی و پتروشیمی گرفته تا محصولات سلولزی و لاستیک دارند.
وی خواستار تولید و سرمایهگذاری مشترک شرکتهای تابعه هلدینگ تاپیکو با محوریت یکی از شرکتهای دارای مزیت رقابتی در کشور پاکستان شد و گفت: این شرکت با این اقدام، میتواند پاکستان را به عنوان پایگاه صادراتی محصولات خود به دیگر کشورها از جمله هند برگزیند.
افقهی همچنین صدور خدمات فنی و مهندسی به کشور پاکستان را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: استفاده از خدمات فنی و مهندسی هلدینگ تاپیکو، جزو بارزترین توانمندیهای این هلدینگ محسوب میشود که این حوزه قابلیتهای بسیاری برای امضای توافقنامه در آینده دارد.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) در ادامه با استقبال از پیشنهاد سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در پاکستان مبنی بر برگزاری همایش معرفی ظرفیتها و توانمندیهای صادراتی تاپیکو و ایجاد نمایندگی این هلدینگ در کشور پاکستان، تاکید کرد: بررسیها نشان میدهد این کشور ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه اقتصاد دارد. برهمین اساس، ۸۷ شرکت زیرمجموعه تاپیکو با تشکیل کارگروه ویژه صادرات و پیگیری شبانهروزی موضوعات، باید از این ظرفیتها به نحو احسن استفاده و زمینه جهش صادراتی را محقق کنند.
وی ادامه داد: نمایندگان شرکتهای تابعه تاپیکو در بیستمین نمایشگاه معرفی ظرفیتهای اقتصادی کشور پاکستان در سالجاری شرکت خواهند کرد تا به معرفی توانمندیهای صادراتی خود در این نمایشگاه بپردازند.
افقهی ابراز امیدواری کرد با پیگیری شخص مدیرعامل، صادرات به اولویت مدیران شرکتهای تابعه تبدیل شود که در این صورت، جهش صادراتی مورد مطالبه به حق مقام معظم رهبری اتفاق خواهد افتاد.
نمایی از اقتصاد پاکستان
حسن نوریان، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در پاکستان در ادامه این نشست مجازی درباره ظرفیتهای تجاری و سرمایهگذاری این کشور به ویژه در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی سخن گفت و اظهار داشت: اقتصاد پاکستان، واردات محور است به طوری که از تجارت سالیانه 100 میلیارد دلاری این کشور 240 میلیون نفری، 70میلیارد دلار به واردات و 30 میلیارد دلار به صادرات مربوط میشود.
وی گفت: براساس توافقات انجام شده، حجم تجارت 2.2 میلیارد دلاری ایران و پاکستان به 10 میلیارد دلار در سال افزایش خواهد یافت.
نوریان تصریح کرد: بررسی گزارشهای سال 2023 نشان میدهد هماکنون شریک تجاری پاکستان، آمریکا و چین هستند، ضمن اینکه در حال حاضر نام ایران در بین 10 کشور برتر صادرات به این کشور دیده نمیشود. برهمین اساس، برگزاری این نوع جلسات میتواند به ارتقای جایگاه صادراتی ایران منجر شود.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در پاکستان با بیان اینکه اکثر محصولات شرکتهای تابعه تاپیکو در این کشور مشتریان خاص خود را دارد، پیشنهاد کرد که در این راستا، نمایندگی این هلدینگ بزرگ در کشور پاکستان ایجاد شود، ضمن اینکه در آیندهای نزدیک همایش معرفی ظرفیتها و توانمندیهای شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین در این کشور برگزار شود.
همچنین مراد نعمتی زرگران، رایزن بازرگانی ایران در پاکستان با تقدیر و تشکر از رویکرد و نگاه صادراتی بابک افقهی، مدیرعامل تاپیکو که روزگاری سکاندار سازمان توسعه تجارت ایران بود، گفت: حضور پرقدرت شرکتهای تابعه شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین در این کشور میتواند تضمین کننده سود بلندمدت برای تاپیکو، شستا و حتی کشور در آینده باشد.
در این نشست نمایندگان شرکتهای تابعه تاپیکو از جمله مدیران عامل پتروشیمی خارک، فناوران،آبادان، شرکت پرسی ایرانگاز، شیمی بافت ، ماشینسازی پارس و نمایندگان شرکتهای نفت پاسارگاد، پتروشیمی خراسان، نفت ایرانول حضور داشتند و علاقهمندیها و درخواستهای خود را برای حضور پر قدرت در بازار پاکستان ابراز کردند.
در پایان این نشست وبیناری مقرر شد نمایندگان شرکتهای تابعه تاپیکو با سرکنسول و رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان برای افزایش همکاریهای مشترک بهصورت مستقیم ارتباط داشته باشند.
اولین و دومین نشست وبیناری معرفی بازارهای صادراتی بامحوریت بازار عمان و ویتنام در اسفند ماه سال گذشته و خردادماه سال جاری برگزار شده بود.