بسیاری از افراد بویژه سالمندان دچار بیماریهای زمینهای هستند یا داروهای خاصی مصرف میکنند، از این رو باید قبل از تزریق واکسن کرونا به توصیههای پزشکی عمل کنند.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "، افرادی که سابقه آلرژی دارند، حتما قبل از تزریق واکسن باید به تیم واکسیناسیون اطلاع دهند.
همچنین اگر فردی داروی سرکوب کننده ایمنی مثل کورتون با دوز بالا یا داروی شیمی درمانی مصرف می کند، لازم است قبل از تزریق واکسن با پزشک متخصص خود مشورت کند.
افرادی که داروی بیماری هایی مثل تیروئید، دیابت، پرفشاری خون و ... را که همیشه مصرف می کنند، نباید قطع نکنند.
همچنین قبل از تزریق واکسن، از داروهای ضد درد، ضد التهاب، آسپرین، آنتی هیستامین ها برای پیشگیری از عوارض جانبی واکسن نباید استفاده شود چون ممکن است اثر بخشی واکسن را تحت تاثیر قرار دهند. بعد از تزریق واکسن
احتمال بروز واکنش های حساسیتی تا ۳۰ دقیقه بعد از تزریق واکسن وجود دارد، لازم است افراد نیم ساعت بعد از تزریق واکسن در مرکز واکسیناسیون بمانند.
همچنین تزریق واکسن ها ممکن است عوارض خفیفی مانند تب، درد محل تزریق، آب ریزش بینی و... ایجاد کند، از این رو افراد می توانند از استامینوفن یا آنتی هیستامین استفاده کنند.
هیچکدام از واکسن ها ایمنی صد در صد نمیدهند، پس لازم است افراد بعد از دریافت واکسن پروتکل های بهداشتی مثل شست و شوی مرتب دست ها، استفاده از ماسک و فاصله گذاری را رعایت کنند.
همچنین ضروری است دوز دوم واکسن در زمانی که برای فرد تعیین شده، تزریق شود.
واکسیناسیون کرونا در ایران با اعلام سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ۲۱ بهمن سال ۱۳۹۹ با اولویت کادر درمان (بخش مراقبتهای ویژه) آغاز شد.
تا کنون ۴ میلیون و ۴۲۰ هزار و ۲۴۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۲۸۸ هزار و ۷۷۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۷۰۹ هزار و ۲۰ دوز رسیده است.