۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۷ تير ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۶
کد مطلب : ۱۳۶۶۱۷

زنگ خطر موج پنجم کرونا به صدا درآمد

شهرهای قرمز کرونا از جنوب به سمت مرکز کشور در حال گسترش هستند و این زنگ خطری است برای بروز موج پنجم بیماری. آن هم در زمانی که شاهد شناسایی مواردی از ابتلا به جهش های هندی و آفریقای جنوبی در برخی مناطق جنوبی کشور هستیم.
زنگ خطر موج پنجم کرونا به صدا درآمد
  به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،    در حال حاضر در جهان ۱۸۱ میلیون و ۱۸۶ هزار و ۱۷ مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ شناسایی شده است که از این تعداد ۱۶۵ میلیون و ۷۷۲ هزار و ۲۳۹ نفر بهبود یافته اند، اما متاسفانه سه میلیون و ۹۲۵ هزار و ۲۲۷ نفر جان شان را از دست داده اند. در عین حال در کشورمان نیز تاکنون  سه میلیون و ۱۶۷ هزار و ۷۴۱ نفر به بیماری کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد  دو میلیون و ۸۳۵ هزار و ۶۳۳ نفر از بیماران بهبود یافته و ۸۳ هزار و ۸۴۵ نفر از هموطنان مان به دلیل کرونا جان باخته اند.
در حال حاضر  به گفته وزارت بهداشتی ها، در هفته گذشته شاهد تداوم روند افزایشی در موارد سرپایی مثبت کرونا بوده‌ایم و تعداد بیماران سرپایی مثبت در کشور نسبت به هفته قبل‌تر حدود ۴ درصد افزایش داشته است. در استان‌های جنوبی کشور به ویژه ۵ استان بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد شاهد افزایش روند بیماری هستیم.
البته به گفته دکتر علیرضا رییسی- سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، باید توجه کرد که  فصل گرما و از طرفی ویروس‌های جهش‌یافته‌ای که وجود دارند، قطعا می‌تواند برای شیوع بیماری موثر باشند. بنابراین راه مشخص پیشگیری از افزایش بیماری؛ اولا رعایت پروتکل‌هاست و دوما انجام واکسیناسیون برای گروه‌های سالمند و گروه‌هایی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند.
باید توجه کرد که طبق آخرین آمارهای وزارت بهداشت، تا کنون ۴ میلیون و ۴۲۰ هزار و ۲۴۳ نفر دُز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۲۸۸ هزار و ۷۷۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۷۰۹ هزار و ۲۰ دُز رسید.
در عین حال در حال حاضر در کشور ۳۲ شهر قرمز،  ۱۷۴ شهر نارنجی و ۲۴۲ شهر زرد وجود دارد.  
 گسترش شهرهای قرمز کرونا از جنوب به مرکز کشور
در عین حال باید توجه کرد که در حال حاضر بر اساس اعلام وزارت بهداشت، شاهد گسترش شهرهای قرمز کرونا از جنوب به مرکز کشور هستیم. به طوری که شهرستان مهران در استان ایلام، شهرهای تنگستان، دشتستان، دشتی، دیر، عسلویه و کنگان در استان بوشهر، شهرهای دماوند و فیروزکوه در استان تهران، شهرهای ایرانشهر، خاش، زابل و زاهدان در استان سیستان و بلوچستان، شهرهای گراش، لارستان و لامرد در فارس، شهرهای بم، رودبار جنوب، قلعه گنج، کرمان و منوجان در استان کرمان، شهرهای بستک، بندرلنگه، بندرعباس، پارسیان، جاسک، حاجی آباد، خمیر، رودان، قشم و میناب در استان هرمزگان و شهرستان یزد در استان یزد در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت تعداد موارد مثبت سرپایی شناسایی شده در کشور در هفته اخیر یعنی ۲۸ خرداد ماه تا ۳ تیر ماه ۱۴۰۰، بالغ بر  ۶۱۲۹۳ نفر بوده است. همچنین تعداد موارد بستری جدید در کشور طی این مدت ۸۴۱۰ نفر و تعداد موارد فوتی های جدید ۸۵۴ نفر بوده است.  
بر این اساس در کشور کاهش ناچیز در تعداد بستری شدگان بیماری(کمتر از نیم درصد)، کاهش ۸.۲ درصدی در تعداد فوت شدگان بیماری و افزایش ۴ درصدی در تعداد بیماران سرپایی مثبت را نسبت به هفته ماقبل شاهد هستیم.


تهران
در تهران نیز در هفته اخیر یعنی از ۲۸ خرداد ماه تا ۳ تیر ماه ۱۴۰۰، تعداد موارد مثبت سرپایی شناسایی شده بالغ بر ۵۹۹۳ نفر، تعداد موارد بستری جدید ۱۶۰۱ و تعداد فوتی های جدید طی این مدت ۱۲۰ نفر بوده است.
بر این اساس در تهران شاهد کاهش ۱۰.۵ درصدی در تعداد بیماران بستری،  کاهش ۳۲ درصدی در تعداد بیماران فوت شده و  افزایش ۸.۷ درصدی در بیماران سرپایی هستیم.
همچنین در استان تهران در هفته اخیر موارد بستری و فوت استان کاهش یافته، اما بروز موارد بستری از متوسط کشوری بالاتر و مرگ و میر از متوسط کشوری کمتر شده است.


البرز
روند بستری و فوت استان در هفته اخیر افزایش یافته است و بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشور فاصله بیشتری گرفته است.


ایلام
در استان ایلام تداوم روند افزایش بستری وجود دارد، اما کاهش موارد فوت استان مشاهده می شود. در این هفته میزان بروز موارد بستری از متوسط کشوری بیشتر و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر است.


کرمان
در استان کرمان در هفته اخیر، تداوم افزایش بارز روند بستری دیده می شود و موارد فوت افزایش یافته است. بروز موارد بستری همچنان از متوسط کشوری بیشتر است و مرگ و میر استان هم از متوسط کشوری بیشتر شده است.


هرمزگان
موارد بستری استان اندکی کاهش یافته، اما موارد فوت ثابت مانده است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر با فاصله زیاد از متوسط کشور بیشتر است. حدود دو برابر متوسط کشور.


بوشهر
روند افزایش موارد بستری تا حدی متوقف شده که امید است این وضعیت تداوم یافته یا سیر نزولی پیدا کند. اما فوت افزایش یافته است. میزان بروز موارد بستری از متوسط کشور بیشتر و میزان مرگ و میر همچنان از متوسط کشوری بیشتر است.


یزد
در هفته اخیر روند افزایش موارد بستری استان برای سومین هفته متوالی تداوم یافته و فوت نیز افزایش یافته است. میزان موارد بستری از حد متوسط کشور بیشتر شده و میزان مرگ و میر از متوسط کشور بیشتر شده است.


خوزستان
موارد بستری در این هفته کاهش یافته و موارد فوت استان نیز کاهش یافته است. اما بروز موارد بستری و مرگ و میر استان همچنان از متوسط کشوری بالاتر است.


سیستان و بلوچستان
در هفته اخیر روند افزایش موارد بستری و فوت تداوم یافته است. بروز موارد بستری در این استان برای اولین بار بعد از یکسال به متوسط کشور صعود کرده است و مورتالیتی استان از متوسط کشور فاصله بیشتری گرفته است.


فارس
در این هفته تداوم افزایش موارد بستری و کاهش موارد فوت استان مشاهده می شود. میزان بروز موارد بستری از متوسط کشوری کمتر است، اما میزان مورتالیتی اندکی از متوسط کشور بالاتر رفته است.


 منبع: ایسنا 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی