۱
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۰
کد مطلب : ۱۳۱۱۱۴

15 طرح پژوهشی حوزه اکتشاف نفت اجرا می‌شود

سرپرست اداره پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 20 پروژه پژوهشی‌ با اعتبار 529 میلیارد ریال و 6 میلیون یورو اجرایی و 15 پروژه‌ی آن به دانشگاه‌های مجری طرح ابلاغ شد.
15 طرح پژوهشی حوزه اکتشاف نفت اجرا می‌شود
 به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،   علیرضا میقانی‌نژاد سرپرست اداره پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف با اشاره به ضرورت تعریف پروژه‌های فناورانه در حوزه اکتشاف گفت: طرح توسعه فناوری‌های حوزه اکتشاف در قالب نسل جدید پروژه‌های پژوهشی شرکت ملی نفت ایران در 21 اسفند ماه 1396 و پس از انعقاد قرارداد آن با حضور وزرای نفت و علوم، تحقیقات و فناوری و نیز روسای 5 دانشگاه صنعتی شاهرود، شهید بهشتی تهران، شهید چمران اهواز، فردوسی مشهد و خوارزمی تهران در 5 محور و در بازه زمانی ده ساله آغاز شد.
وی ادامه داد: این محورها شامل، کاربرد ژئومکانیک در اکتشاف منابع هیدروکربنی و فناوریی‌های نوین حفاری و مهندسی نفت در چاه‌های اکتشافی، توسعه فناوری‌های نوین ژئوشیمیایی اکتشافی با تأکید بر مدل‌سازی هیدروکربنی حوضه رسوبی در ناحیه دزفول شمالی، توسعه فناوری‌های نوین ژئوشیمیایی اکتشافی با تأکید بر ژئوشیمی سطحی و زیرسطحی در ناحیه دشت‌آبادان، توسعه فناوری‌های بهبود تصویرسازی زیرسطحی در اکتشاف منابع هیدروکربنی در حوضه رسوبی کپه داغ، و توسعه فناوری‌های سنگ‌های کربناته شکافدار در ناحیه دشت آبادان است.
میقانی‌نژاد خاطر نشان کرد: بر اساس این گزارش، در گام نخست، بسته اول پروژه‌های طرح با عنوان تدوین نقشه راه فناوری در 5 حوزه پژوهشی ذکر شده در اوایل سال 1398 به اتمام رسید و ضمن شناسایی زیرحوزه‌های فناورانه، پروژه‌های توسعه فناوری در بسته‌های بعدی تدوین شد. خروجی این اقدامات تصویب 40 پروژه پژوهشی تحت عنوان بسته دوم پروژه‌های طرح در هیأت مدیره شرکت ملی نفت در سال 1398 با اعتبار 97 میلیارد ریال و 14 میلیون یورو و در بازه 4 ساله بود؛ که مراحل اجرایی تعداد 20 پروژه آن با اعتبار 530 میلیارد ریال و 6 میلیون یورو در سال جاری آغاز و 15 پروژه آن تاکنون ابلاغ شده است.
سرپرست اداره پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف اظهار داشت: تلاش شده است تا جهت‌گیری اصلی این طرح مبتنی بر توسعه فناوری، شبکه‌سازی و تجاری‌سازی باشد و با بهره‌گیری از روش‌های نوین مدیریت پژوهش و فناوری، فرآیندهای برنامه‌ریزی، اجرا و کنترل و نظارت بر پروژه‌های طرح صورت پذیرد. در بحث شبکه‌سازی، شبکه گسترده و موثری از همکاران با حضور بالغ بر 40 موسسه علمی-پژوهشی داخلی و خارجی، شرکت‌های صنعتی بزرگ و شرکت‌های دانش‌بنیان با محوریت 5 دانشگاه ذکر شده شکل گرفته است تا بسته به ظرفیت پروژه‌های مختلف، از توان بالای داخلی در عین تعامل با موسسات خارجی بهره کافی برده شود.
وی در پایان تصریح کرد: در بحث تجاری‌سازی نیز با هدف اطمینان از تداوم مسیر و رفع نیازهای آتی صنعت نفت در فناوری‌های اکتشافی، اقدامات مناسبی برنامه‌ریزی و در حال اجراست تا با تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان توسط دانشگاه‌های مجری طرح، زیست‌بوم فناورانه حوزه اکتشاف ایجاد شود.

منبع: فارس 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی