۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۴
کد مطلب : ۱۴۰۲۶۹

امروز؛ برگزاری آزمون استخدامی آتش نشان زن

مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در خصوص برگزاری مرحله دوم آزمون استخدامی آتش نشان توضیحاتی ارائه کرد.
امروز؛ برگزاری آزمون استخدامی آتش نشان زن
  به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،   از سال گذشته بحث جذب آتش‌نشانان زن برای اولین بار در شهرداری تهران مطرح شده و کرونا کار را به تعویق انداخت. 
 همچنین تعداد زیادی پمپ فشار قوی، خودروهای توربوفن، دستگاه‌های تنفسی و لباس مخصوص آتش نشانان و... خریداری شده است.
در برخی معابر شهر تهران به دلیل باریکی و همچنین بافت‌های فرسوده در هنگام بروز حریق و حوادث امدادرسانی به سختی انجام می‌شود و آتش نشانی برای امدادرسانی تجهیزات جدیدی خریداری کرده است. 
آتش‌نشانی مرکز آموزش ایثارگران را در صالح‌آباد راه‌اندازی کرده و می‌توانند در این مکان به آتش‌نشانان سراسر کشور آموزش دهند. 
طرح پلاک ایمن در تهران اجرایی شده است و همچنین حدود 3 هزار آتش‌نشان داوطلب در شهرداری حضور دارند که در مواقع مختلف خدمت رسان هستند.
ایمن سازی ساختمان ها در شهر از موضوعات مهم است که در این زمینه دستورالعمل ها تدوین شده است اما برای ساختمان های جدید  بود حال قرار است برای ساختمان های قدیمی هم فکری شود.
در خصوص آخرین وضعیت آموزش شهروندان، آموزش آتش‌نشانان، طرح مانیتورینگ، دستورالعمل ایمنی ساختمان‌ها، ایمن‌سازی ساختمان‌های قدیمی، ساخت برج شبیه‌سازی، چگونگی امدادرسانی در معابر باریک و جذب آتش‌نشانان زن و بیمه آتش‌نشانان با مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران به گفت‌ وگو نشستیم. 
 قرار بود تعدادی آتش‌نشان زن و مرد در سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران استخدام شوند. با توجه به شرایط کرونا آزمون این افراد دیر برگزار شد. در حال حاضر وضعیت استخدامی نیروهای جدید به کجا رسیده است؟
بله آزمون استخدامی به دلیل شیوع کرونا با قدری تأخیر برگزار شد. مرحله دوم آزمون برای آقایان و خانم‌ها از امروز آغاز می‌شود و این آزمون ورزشی است.
160 خانم وهزار نفر آقا در این بخش آزمون می‌دهند/10 برابر  ظرفیت اصلی/ آخرین مرحله اداری است/8 روز آزمون برگزار می شود/ قراردادی که با آکادمی ملی المپیک
160 خانم وهزار نفر آقا در این بخش آزمون می‌دهند، یعنی 10 برابر ظرفیت اصلی. افرادی که بهترین امتیاز را کسب کنند وارد مرحله بعدی شده و پس از طی مراحل اداری، وارد سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران می‌شوند.
از امروز به مدت 8 روز این آزمون برگزار می‌شود و با قراردادی که با آکادمی ملی المپیک بسته‌ایم، از این افراد به صورت تخصصی آزمون گرفته می‌شود. در این آکادمی، کارشناسان متخصص تربیت بدنی وجود دارند و تمامی کارها تخصصی انجام می‌شود.قرار است که 16 آتش‌نشان زن برای اولین بار جذب شهرداری شوند.
البته ما همچنان به دنبال این هستیم که تعداد بیشتری نیرو جذب سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران کنیم. درخواست‌هایی هم در این زمینه به شهرداری ارسال کرده‌ایم و پیگیری می‌کنیم تا ان‌شاءالله بتوانیم تعداد بیشتری نیرو جذب کنیم.
چه تعداد سازمان آتش‌نشانی نیرو نیاز دارد؟و چه تعداد نیرو هم در حال بازنشستگی هستند؟
حداقل در پنج سال آینده باید 1000نفر جذب آتش‌نشانی شهرداری تهران شوند.با توجه به اینکه تعدادی از آتش‌نشانان بازنشسته می‌شوند، حداقل در پنج سال آینده باید یک‌هزار نفر جذب سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران شوند تا با مشکل نیرو روبه‌رو نباشیم. البته برای جذب نیرو نامه‌نگاری‌هایی انجام داده‌ایم و پیگیریم. 
ما در آزمون فعلی 116 نفر را جذب می‌کنیم. 200 نفر هم قبلاً جذب آتش‌نشانی شده‌اند. با توجه به ملاحظات و نیاز جامعه، برای اولین‌بار خانم‌ها هم وارد عملیات می‌شوند و جذب آتش‌نشانی می‌شوند تا بار دیگر بانوان بتوانند توانمندی‌های خود را عرضه و به نمایش بگذارند. البته برنامه برای افزایش تعداد بیشتر بانوان هم داریم، اما باید خروجی کار ابتدا مشخص شود و سپس تصمیم‌گیری کنیم.
در خصوص آخرین وضعیت تجهیزات آتش‌نشانی توضیح دهید.چقدر برای عملیات ها آماده هستید؟
در چهار سال گذشته 11 ایستگاه آتش‌نشانی آماده بهره‌برداری شد و حجم زیادی از تجهیزات به ناوگان آتش‌نشانی اضافه شد. یک بخشی از تجهیزات ما تجهیزات حفاظت فردی برای آتش‌نشانان بود. تعداد زیادی لباس برای آتش‌نشانان خریداری شد. البته این لباس‌ها مخصوص حریق است.
البته تعداد یک‌هزار دستگاه تنفسی هم برای آتش‌نشانان خریداری شد تا در هنگام عملیات‌ها از آن استفاده کنند.
همچنین خودروهای توربوفن وارد شده است. تعداد 21 نردبان بلندمرتبه هم به تجهیزات اضافه شد. البته جا دارد همین جا بگویم خرید تجهیزات همچنان ادامه دارد. ما اخیراً پمپ‌هایی وارد کردیم که به بهره‌برداری رسید. این پمپ‌های فشار قوی بر روی خودروهای سبک نصب می‌شود. در خودروهای سبک حجم آب کم است، اما این پمپ‌ها کمک خوبی برای اطفای حریق است و قدرت فوق‌العاده‌ای دارد. به سمت چابک‌سازی حرکت می‌کنیم تا بتوانیم به بهترین شکل در معابر تنگ و باریک هم خدمت‌رسانی کنیم.
در حال حاضر 50 دستگاه خودروی سبک به بهره‌برداری رسیده است. البته باید 70 دستگاه دیگر هم به بهره‌برداری برسد که پیگیر هستیم. 
انواع جک‌های هیدرولیک برای آواربرداری مورد استفاده قرار گرفته است.
در خصوص آموزش آتش‌نشانان در کارگاه‌های کوچک توضیح دهید. شنیده شده که طرحی در این زمینه در آتش‌نشانی در حال اجراست.
توسعه مرکز آموزش آتش‌نشانی را داریم. کارگاه‌های مختلفی ایجاد می‌کنیم. برای آموزش آتش‌نشانان در شرایط سخت آموزش‌هایی صورت می‌گیرد. آموزش کار در محیط‌های محدود از جمله موارد است، چرا که یکی از محیط‌هایی که آتش‌نشانان با آن روبه‌رو  هستند فضاهای محدودی است که در هنگام حریق‌ها و حوادث باید وارد آن شده و عملیات امداد و نجات انجام دهند. ما کارگاه‌هایی را شبیه‌سازی می‌کنیم تا آتش‌نشانان بتوانند به بهترین شکل در عملیات‌ها حضور داشته باشند. ما حتی یک برج 16 طبقه ساخته‌ایم تا آتش‌نشانان برای خدمت‌رسانی در برج‌های بلندمرتبه هم آمادگی لازم را داشته باشند. این ساختمان تا دو ماه آینده آماده بهره‌برداری می‌شود.
آتش‌نشانان می‌توانند تمرینات خوبی در آنجا انجام دهند. امکاناتی هم در مرکز آموزشی داریم و این مرکز جزو مراکز خوب است و ما حتی آمادگی داریم که آتش‌نشانان سراسر کشور از مرکز آموزش ایثارگران واقع در صالح‌آباد استفاده کنند. ما حتی مرکز اقامتی هم درست کرده‌ایم تا کسانی که برای آموزش می‌آیند دچار مشکل نشوند.
در این مرکز دوره‌های مختلف آتش‌نشانی از کارآموزی تا دوره مهارتی، فرماندهی، مدیریتی و... برگزار می‌شود. ما حتی حدود 10 جلد کتاب ترجمه کرده‌ایم و اقدامات خوبی در زمینه آموزش صورت گرفته است. باید آتش‌نشانان مهارت های لازم را کسب کرده  تا بتوانند به بهترین شکل خدمت‌رسانی کنند.
در حوزه پیشگیری چه آموزش‌هایی به شهروندان داده شده است؟
در حوزه ایمنی به طورکل اقداماتی صورت گرفته است. ما ضوابط ایمنی ساختمان‌ها را آموزش می‌دهیم. حتی زمان بررسی پرونده‌ها کوتاه شده است. تا دو سال گذشته فقط ساختمان‌های شش طبقه به بالا باید ضوابط ایمنی را رعایت می‌کردند اما از اردیبهشت 99 تا امروز همه ساختمان‌ها مشمول رعایت ضوابط ایمنی هستند. ساختمان‌هایی که جدیداً احداث می‌شوند باید تمامی ضوابط ایمنی را رعایت و دستورالعمل‌ها را اجرایی کنند تا بتوانند پایان کار انجام دهند. 
ما همکاری خوبی هم با سازمان‌ها و همچنین مرکز تحقیقات وزارت راه داشته‌ایم. کمیته‌ای در آنجا ایجاد شده که آتش‌نشانی عضو آن است و بسیار هم فعال هستیم. اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است و امیدواریم بتوانیم به زودی بسیاری از کارها را اجرایی کنیم. 
برای ایمنی ساختمان‌های قدیمی چه اقدامات انجام داده‌اید؟ چرا که همه ضوابط مخصوص ساختمان های جدید است.
برنامه‌هایی هم برای ایمنی ساختمان‌های قدیمی داریم. ساختمان‌هایی که ساخته شده است دستورالعمل‌های ایمنی را که رعایت نکرده‌اند. برخی از آنها بیش از 20 تا 30 سال از عمرشان می‌گذرد. با همکاری سازمان‌های مربوطه کاری را آغاز کرده‌ایم تا بتوانیم این ساختمان‌ها را ایمن کنیم. البته این کار در حال طی مراحل اداری است.
البته ما همچنین طرح مانیتورینگ یعنی اتصال هوشمند سامانه اعلام حریق ساختمان‌ها به آتش‌نشانی را هم دنبال می‌کنیم. تمام طرح‌ها اجرایی شده و در حال حاضر باید مناقصات برگزار و پیمانکار مشخص شود. امیدواریم تا پایان سال جاری این کار انجام شود. البته کار بزرگی است و برای اولین بار اجرا می‌شود. 
با توجه به شیوع کرونا چطور آموزشهای شهروندی را انجام دادید؟
در زمینه آموزشی شهروندی با توجه به شیوع کرونا مشکلاتی داشتیم و نمی‌توانستیم کلاس‌های حضور برگزار کنیم اما باز هم بیکار ننشستیم و از فضای مجازی برای آموزش استفاده کرده و محتواسازی کرده‌ایم. البته طرح 999 را شروع کردیم و در این طرح شهروندان می‌توانند از نکات ایمنی آگاهی داشته باشند. در خصوص ساختمان‌ها، برج‌ها و... اقداماتی انجام دادیم و آموزشهای لازم داده شده است.
البته ما طرح حامی ایمنی را هم داریم که در شبکه‌های مجازی به دانش‌آموزان ارائه می‌شود. محتواهایی تولید کرده‌ایم که در دسترس دانش‌آموزان قرار می‌گیرد.
اجرای طرح پلاک ایمن در تهران  به کجا رسید؟
طرح پلاک ایمن را اجرا کرده‌ایم و شهروندان می‌توانند از آن استفاده کنند و خودشان خوداظهاری کرده و با سازمان در ارتباط باشند تا بتوانیم به این شکل ایمنی را توسعه دهیم.
بیمه آتش‌نشانان به کجا رسید؟چه زمان این مشکل حل می شود و مانع کار کجاست؟
باور کنید در این چند سال یکی از دغدغه‌های جدی ما حل مشکل بیمه آتش‌نشانان بوده است. ما براساس قانون نمی‌توانیم 10 سال سنوات ارفاقی به آتش‌نشانانی که بیمه شهرداری دارند ارائه کنیم. اما آتش‌نشانانی که بیمه تأمین اجتماعی دارند می‌توانند از 10 سال سنوات ارفاقی استفاده کنند. حدود 1000 نفر از کارمندان آتش‌نشانی بیمه تأمین اجتماعی هستند. عملاً یک‌پنجم نیروهای عملیاتی سازمان مشکل 10 سال سنوات ارفاقی ندارند اما الباقی به دلیل اینکه بیمه‌شان شهرداری است نمی‌توانند از این 10 سال استفاده کنند و فقط می‌توانند از پنج سال سنوات ارفاقی استفاده کنند. سال گذشته طرحی را با کمک شورای عالی استان‌ها به مجلس فرستادیم. تاکنون در نوبت رسیدگی است اما پیگیری‌های ما ادامه دارد. در خصوص معیشت آتش‌نشانان هم بگویم که ما پیگیریم.
در حال حاضر چه تعداد آتش‌نشان داوطلب دارید و در کدام بخش ها از این افراد بیشتر استفاده می شود؟
عمده فعالیت آتش‌نشانان داوطلب در بحث آموزش‌های شهروندی به خصوص در سرای محلات است. خانم‌های آتش‌نشان داوطلب نقش مؤثری ارائه می‌کنند. ما در طرح پلاک ایمن هم در حال آموزش هستیم و می‌ خواهیم از این دوستان در آنجا هم استفاده کنیم. تصمیم گرفته‌ایم برای اینکه جایگاه این افراد مشخص شود آئین‌نامه‌ای تهیه شده است. مشغول ویرایش هستیم و با تصویب آئین‌نامه، آتش‌نشانان داوطلب جایگاه اصلی خود را پیدا خواهند کرد.
از ابتدای فعالیت آتش‌نشانان داوطلب تاکنون نزدیک به 20 هزار نفر آموزش دیده‌اند، اما در طول زمان ریزش داشته‌اند. شاید سیستم زندگی‌شان م تفاوت شده و یا موضوعات دیگر. اما در حال حاضر در سراهای محله، مربیان آتش‌نشان داوطلب 120 نفر هستند اما 3 هزار آتش‌نشان داوطلب رسماً در سازمان وجود دارند که فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند.
 
منبع: فارس 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی