تغییر مدل فروش پتروفرهنگ به CFR در مخزن مقصد/کاهش 60 میلیون دلاری هزینه لجستیک پتروفرهنگ
دکتر علیرضا بابازاده، مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ، در خصوص استراتژی تنوع سبد سهام این هلدینگ اظهار داشت: در پتروفرهنگ حدود 80 درصد سبد محصولات و مجتمعهای تولیدی، متانولی هستند که ریسک قابل توجهی را به این بنگاه اقتصادی تحمیل کرده است. برای اینکه بتوانیم این ریسک را کاهش بدهیم یک اصلاحی در پورتفوی محصولات انجام می دهیم و برنامه مان اینست که مقداری از سهم متانول را کاهش بدهیم و در این پورتفو از محصولات دیگر پتروشیمی در سبد خودمان اضافه بکنیم تا یک سبد کم ریسک تر و با بازدهی بیشتر داشته باشیم. برنامه ای هم برای فروش بخشی شروع شده و از پروژه های متانولی اقدام کرده ایم و در حال مذاکره با بعضی مجموعه ها هستیم که هر وقت به نتیجه برسد، اطلاع رسانی خواهیم کرد.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"، وی ادامه داد: در حوزه الفینی و بخشی از فرآورده هایی که مشابه هستند پیشنهاداتی مطرح شده است و الان خیلی تصمیم نمی توانیم بگیریم، باید ببینیم چه پیشنهادهایی امکان جذبش وجود دارد و بررسی حداقل 10 مجموعه اقتصادی دارد انجام می شود و در صورت حصول نتیجه، اعلام می کنیم.
بابازاده در مورد استراتژی پتروفرهنگ برای مقابله با دامپینگ روسیه در بازار جهانی پتروشیمی گفت: متاسفانه در بازار جهانی تعیین کننده قیمت نیستیم و اینکه بگوییم جمع بشویم و روی قیمت جهانی اثرگذار باشیم امکانپذیر نیست. اگرچه به نظرم یکی از تکالیف شرکت صنایع ملی پتروشیمی است و ماموریتهای ان پی سی با سیاستگذاری درست و با هماهنگی بین شرکتهای تولیدکننده، باید در بازارهای جهانی نقش آفرینی داشته باشد. این مامویت هم اکنون توسط ان پی سی فراموش شده است.
وی با اشاره به اینکه ما در پتروفرهنگ به این اکتفا نکردیم که دیگران بخواهند کاری برای ما انجام بدهند، تصریح کرد: ما یک استراتژی را در تنوع فروش انتخاب کرده ایم که خوشبختانه تا امروز بسیار موفق بوده است. برنامه ریزی که صورت گرفته بخشی از این استراتژی مربوط به خرده فروشی است به جای اینکه یک کشتی متانول بفروشیم با فروش در مخازن مقصد به صورت خرده فروشی، 40 تا 50 دلار در هر تن در قیمت فروش ما تاثیر داشته است. بنابراین خرده فروشی بخشی در استفاده از نوسانات قیمتی بازار که هم در مورد متانول و هم اوره صدق می کند، ما یک نوسان طبیعی در قیمتها داریم، بنابراین به جای اینکه در قیمت کم محصولات را بفروشیم در قیمت پایین ذخیره سازی می کنیم که می تواند ما را در میانگین فروش بسیار جلو بیندازد.
مدیر عامل پتروفرهنگ ادامه داد: سرجمع اتفاقاتی که الان در حوزه تغییر در استراتژیهای فروش پتروفرهنگ افتاده، از حیث قیمت میانگین فروش ما را خیلی ارتقا خواهد داد که داریم این کار را انجام می دهیم. در بازارهای جهانی نوسانات همیشه است و اتفاقاتی که در دنیا می افتد را باید پیش بینی کنیم و نباید بنشینیم و امیدوار به یک روند خوب و مطمئن و مستمر بازار باشیم و باید از تکنیکهای پیش بینی، استفاده بکنیم که این کار در پتروفرهنگ در حال اجراست.
بابازاده در مورد چالشهای پتروفرهنگ در حوزه لجستیک گفت: اساسا کشور در حوزه لجسیتک ضعف دارد هم به جهت تحریم و هم به جهت نبود شرکتهای حرفه ای و بزرگ لجستیک، البته چند شرکت در این حوزه وجود دارد ولی برای این حجم از بازار و تبادلات کافی نیست. این بخش مهمی است و ما ریسک زیادی از این حیث داشتیم و اوایل امسال به خاطر موضوع لجستیک مجبور شدیم توقف تولید داشته باشیم و قیمت در بازارهای جهانی به نحوی تغییر کرد که مخازن مان پر شد و از آن طرف هم ناوگانی که بتواند بار را حمل کند نبود. نتیجتا منجر به توقف تولید در مقطع کوتاهی شد. برای اینکه چنین ریسکهایی نداشته باشیم خوشبختانه در قراردادهای لجستیک تجدید نظر کردیم و با تغییر قراردادها به صورت زیادی به ریسک حوزه لجستیک پایان دادیم، هم تنوعی در حوزه قراردادهای لجستیک دادیم و هم یک گستردگی ایجاد کردیم که هزینه های لجستیک ما پایین آمد و حدود 20 تا 25 دلار در هر تن هزینه لجستیک را پایین آوردیم که در حجم تولید حدود 2 تا 2.5 میلیون تن سالیانه پتروفرهنگ، عددی در حدود 60 میلیون دلار خواهد بود. بنابراین یک سود بسیار خوبی یا به عبارت بهتر کاهش هزینه بسیار خوبی در پتروفرهنگ از بابت لجستیک اتفاق افتاد که در پایان سال مالی خودش را نشان خوهد داد.
وی در مورد مخازن شرکت هم اظهار داشت: مخازن همان بخش از یک استراتژی خرده فروشی بود که ورود کردیم و مدل فروش پتروفرهنگ به CFR که در مخزن مقصد بفروشیم تغییر کرده است. ما مخازنی در خارج از کشور داریم اما ما مالک مخازن نیستیم و اجاره ای است.
وقتی تولیدمان بیشتر شد و دو واحد تولیدی دیگر در حال ساخت به بهره برداری برسد حتما پتروفرهنگ متناسب با حجم تولید باید مخازن مالکیتی هم داشته شد.