به گزارش نفت ما،ترکمنستان که هماکنون مقام چهارم جهان از نظر ذخایر گاز را به خود اختصاص داده است در سال 1992 میلادی به عضویت سازمان امنیت و همکاری اروپا درآمد.
میزان ذخایر پیشبینی شده ترکمنستان معادل 44/45 میلیارد تن سوخت تعیین شده بود که پس از کشف میادین جدید نفت و گاز در ترکمنستان، این میزان به 21/71 میلیارد تن سوخت برآورد شد که بیش از 53 میلیارد تن سوخت از ذخایر پیشبینی شده ترکمنستان در میادین خشک و بیش از 18 میلیارد تن سوخت نیز در بخش ترکمنی دریای خزر موجود است.
ترکمنستان همچنین قصد دارد تا سال 2030 میلادی میزان تولید سالانه گاز طبیعی را به 230 میلیارد متر مکعب برساند.
این درحالی است که عشقآباد و سازمان امنیت و همکاری اروپا در سالهای متمادی همکاریهای تنگاتنگی در زمینه تقویت امنیت مرزها، پیشگیری از قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان، مسائل انرژی، ارتقا مهارت خبرنگاران محلی، آموزش زبان انگلیسی برای کارکنان و مأموریت امنیت و انتظامی، مرزبانی و گمرک، تجهیز گمرکات ترکمنستان و سایر زمینه داشته و هماکنون نیز این همکاریها ادامه دارد.
در همین حال، از روز پنج شنبه عشقآباد میزبان کنفرانس بینالمللی «امنیت انرژی و توسعه پایدار- آینده سازمان امنیت و همکاری اروپا» بود.
در این همایش طیف وسیعی از مسائل تامین امنیت انرژی و ابعاد مختلف این فرایند، تحکیم تعاملات منطقهای انرژی، حمل و نقل حاملهای انرژی و ایجاد زیر ساختهای مورد نیاز، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
همچنین به گفته مقامات ارشد ترکمنی، در این همایش موارد و راهکارهای جامعی مطرح شد که قرار است جزییات آن در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا در اوکراین مورد بحث و تبادل نظر بیشتر قرار گیرد.
بردیمحمداف: در مسئله اجرای طرحهای انرژی باید از سیاسی کاری پرهیز کرد
«قربانقلی بردیمحمداف» رئیس جمهور ترکمنستان نیز در مراسم افتتاحیه این کنفرانس بینالمللی دو روزه که در آن وزیر خارجه اوکراین که رئیس دورهای سازمان امنیت و همکاری اروپا است، دبیر کل سازمان مذکور، وزیر خارجه تاجیکستان، وزیر توسعه ترکیه، وزیر اقتصاد کشور لاتوانی، وزیر انرژی ارمنستان و دهها مقامات عالی رتبه سیاسی انرژی از حدود 100 کشور دنیا حضور داشتند، شرکت و سخنرانی کرد.
رئیس جمهور ترکمنستان طی سخنانی با تاکید بر اهمیت مسائل تامین امنیت انتقال حاملهای انرژی به بازارهای جهانی گفت: در اجرای طرحهای انتقال و ترانزیت حاملهای انرژی از مبدا تا مقصد و مصرف کننده باید از سیاسی کاری آنها خودداری کرد.
بردی محمداف در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به ذخایر سرشار انرژی به ویژه نفت و گاز اعلام کرد که عشقآباد آمادگی دارد، به خطوط انتقال انرژی خود تنوع داده و با کشورهای بیشتری در این زمینه تعامل کند.
وی تاکید کرد: همایش مذکور نیز فرصت مناسب برای تحقق این اهداف از جمله تهیه راهکار مشترک و کارآمد برای اجرای توافقات و تصمیمات قبلی به خصوص قطعنامه سازمان ملل که به ابتکار ترکمنستان در زمینه تامین امنیت و ترانزیت حاملهای انرژی به بازارهای جهانی در سال جاری میلادی تصویب شده است، میباشد.
رئیس جمهور ترکمنستان همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون این کشور گاز خود را به ایران، چین و روسیه صادر میکند، گفت: عشقآباد به سیاست تنوع بخشی به صدور حاملهای انرژی پایبند میباشد که طرح خط لوله گاز «تاپی» و طرحهای انتقال گاز ترکمنستان به مصرف کنندگان اروپایی نیز در دست پیگیری است.
برگزاری همایش بینالمللی امنیت انرژی در عشقآباد در حالی است که کشورهای غربی مهمترین اعضای سازمان امنیت و همکاری اروپا هستند و با پشتیبانی واشنگتن در سالهای متوالی قصد دارند با ساخت خط لوله گاز از بستر دریای خزر گاز ترکمنستان را به اروپا منتقل کنند که در این زمینه طرح خط لوله گاز نابوکو و نیز طرح خط لوله گاز ترانس خزر را هر از چند گاهی در همایشهای بینالمللی و ملاقاتهای دوجانبه با مقامات ترکمنستان مطرح میکنند.
منبع:فارس