به طور کلی مصرف گاز طبیعی در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه اروپا (OECD) از سال ۲۰۱۱ با کاهش روبهرو بودهاست در حالیکه مصرف زغال سنگ افزایش داشتهاست.
تغییرات مصرف زغالسنگ و گازطبیعی اروپا+نمودار
9 مهر 1392 ساعت 9:53
به طور کلی مصرف گاز طبیعی در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه اروپا (OECD) از سال ۲۰۱۱ با کاهش روبهرو بودهاست در حالیکه مصرف زغال سنگ افزایش داشتهاست.
به گزارش نفت ما،سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (Organisation for Economic Co-operation and Development) سازمانی است بینالمللی دارای ۳۴ عضو که اعضای آن متعهد به اصول اقتصاد آزاد و دموکراتیک میباشند. این سازمان در سال ۱۹۴۸ تحت عنوان سازمان همکاری اقتصادی اروپا تاسیس شد.
در سالهای بعد اعضای غیر اروپایی نیز به این سازمان پیوستند و در سال ۱۹۶۱ در اجلاسی با تصویب آییننامه جدید در زمینه توسعه و اقتصاد نام سازمان را نیز به سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه تغییر دادند. مقر این سازمان در شهر پاریس واقع است.
تولیدناخالص داخلی سازمان همکاری و توسعه اروپا که در حدود ۱ تا ۲ درصد در فصلهای مختلف در طول سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ رشد داشتهاست، از سه ماهه دوم سال ۲۰۱۲ دوباره شروع به انقباض کردهاست.
کاهش فعالیتهای اقتصادی سبب کاهش تقاضای همگانی برای برق، خصوصا در بخش صنعت شدهاست.
در سال ۲۰۱۱، مصرف سالانه گاز طبیعی این سازمان ۸ درصد نسبت به سال ۲۰۱۰ کاهش داشتهاست، درحالی که مصرف زغالسنگ با ۶ درصد همراهبودهاست.
به طور مشابه در این منطقه در سال ۲۰۱۲ نسبت به سال ۲۰۱۱، مصرف گاز طبیعی ۲ درصد کاهش و زغالسنگ ۲ درصد افزایش داشتهاست.
با این حال در سه ماهه اول ۲۰۱۳ نسبت به سه ماهه اول سال ۲۰۱۲، مصرف گاز طبیعی ۳ درصد افزایش داشتهاست و مصرف زغالسنگ ۶ درصد کاهش داشتهاست.
با توجه به گزارشات کمیسیون اروپا، تولید گاز در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه اروپا در حال کاهش است.تولید در سال ۲۰۱۲ پنج درصد کمتر از سال ۲۰۱۱ بودهاست.
تولید زغالسنگ نیز کمتر از ۱ درصد در دوره مشابه کاهش داشتهاست.
کاهش تولید با کاهش واردات گاز طبیعی از روسیه، نروژ و الجزایر همراه بودهاست و افزایش واردات زغالسنگ از آمریکا و کلمبیا توسط کاهش شدید قیمت جهانی زغال سنگ پشتیبانی شدهاست و این امر سبب تغییر در الگو مصرف انرژی در منطقه سازمان همکاری اقتصادی و توسعه اروپا بین سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ شدهاست.
تولید برق با استفاده از ژنراتورهای با سوخت زغالسنگ سبب کاهش مصرف گاز طبیعی شدهاست.
با توجه به اطلاعات "Bentek Energy"، مقایسه سال جاری و سال گذشته نشان میدهد که واردات گاز طبیعی از روسیه به اروپای غربی با بیش از ۳۰ درصد افزایش و واردات از نروژ با ۷ درصد کاهش همراه بودهاست.
در نمودار زیر مصرف گاز طبیعی و زغالسنگ از ژانویه سال ۲۰۱۰ تا ماه می سال ۲۰۱۳ نمایش دادهشدهاست.
کد مطلب: 529