۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲:۱۷
کد مطلب : ۴۴۸۴

بحران اوکراین؛ فرصت استثنایی برای صنعت گاز ایران

در مذاکرات ایران و غرب هر چه بیشتر تحریم ها برداشته شود شرکت های اروپایی می توانند در صنعت گاز ایران سرمایه گذاری کنند. این یک معامله دو طرفه است. ایران به تکنولوژی شرکت های اروپایی نیاز دارد و اروپا نیز به یافتن راهی برای رهایی از وابستگی به انرژی روسیه
بحران اوکراین؛ فرصت استثنایی برای صنعت گاز ایران
به گزارش نفت ما ،هر چند برخی محافل و رسانه ها در ایران در وقایع جاری اوکراین، جانب روسیه را گرفته اند و امیدوارند در چالش با غرب، دست بالا با مسکو باشد اما در نگاه منفعت گرایانه که اصل حاکم بر دیپلماسی نوین و امروز است ادامه چالش و نه الزاما حل آن به سوی یکی از دو سوی منازعه به نفع ایران است.

از منظر سیاسی با توجه جامعه جهانی به اوکراین موضوع سوریه از متن خارج شده و درباره پرونده هسته ای نیز امکان اتفاق نظر را با توجه به تشدید اختلافات امریکا و روسیه به تاخیرمی اندازد.

موضوع این گفتار اما از منظری دیگر است. آمریکا برای تنبیه روسیه به خاطر الحاق کریمه به خاک خود باید دست به تحریم روسیه بزند و موفقیت این پروژه منوط به همکاری اروپایی هاست.این در حالی است که خود اروپا نیازمند گاز روسیه است و تنها آلمان 40 درصد از گاز خود را از روسیه تامین می کند.

همان گونه که سود تحریم ایران به جیب ترکیه رفته و صادرات گاز ایران به این کشور صورت می پذیرد ایران نیز می تواند با مهارت و ظرافت از تحریم احتمالی روسیه به نفع خود استفاده کند.

به این ترتیب در مذاکرات ایران و غرب هر چه بیشتر تحریم ها برداشته شود شرکت های اروپایی می توانند در صنعت گاز ایران سرمایه گذاری کنند. این یک معامله دو طرفه است: ایران به تکنولوژی شرکت های اروپایی نیاز دارد و اروپا نیز به یافتن راهی برای رهایی از وابستگی به انرژی روسیه.

ایران 18 درصد از ذخایر گازی کل جهان را به تنهایی در اختیار دارد اما برای انجام تعهدات صادراتی خود گاه به واردات گاز نیازمند می شود و برخی مواقع نیز شاهد هشدار درباره احتمال قطع گاز در کشور هستیم.

در هیچ زمانی ایران و اروپا تا این اندازه به هم نیازمند نبوده اند. موفقیت امریکا در برابر روسیه نیز به همراهی اروپا منوط است. اگر این نگاه بر تحلیل های اقتصادی و سیاسی حاکم شود به جای جنجال افکنی برای تخطئه روابط  رو به گسترش ایران با اتحادیه اروپا منافع ملی لحاظ می شود.

راه را هموار کنیم تا اروپایی ها بتوانند در صنعت گاز ایران سرمایه گذاری کنند. بی آن که نیاز باشد همه تخم مرغ های خود را در سبد روسیه و اصل اصیل «نه شرقی نه غربی» در سیاست خارجی را در معرض شبهه قرار دهیم می توانیم به منافع خودمان در این قضیه بیندیشیم.

فرمول ساده است: ادامه مذاکرات هسته ای با غرب و رفع تنش تا حد ممکن با اروپایی ها برای جذب سرمایه گذاری در صنایع گازی و امکان تامین گاز اروپا از طریق ایران.

این پروسه البته اگر همین امروز آغاز شود چه بسا چند سال به طول انجامد نه این که خوش بینانه تصور کنیم همین حالا نتیجه می دهد. اما هر چه زودتر شروع شود به نفع ماست و می توانیم از این قضیه به نفع خود بهره برداری کنیم.

هنگامی می توانیم از دریچه منافع ملی و مصالح کلان نگاه کنیم که خود را از شعار زدگی ها نجات دهیم و در هر حادثه نفع خود را بجوییم بی آن که به این یا آن طرف بلغزیم.
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی