۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰
کد مطلب : ۱۶۹۴۵۲

ترکیب موثر برای جلوگیری از قاچاق فرآورده

سوال اینجاست که چرا باوجود روش هایی که در مقاطع مختلف پیشنهاد شد از انجام توامان آن ها با هم بهره نبردیم و از دو روش بطور همزمان استفاده نکردیم. یعنی یک بار از روش قطره قطره جمع گردد بهره بردیم و سعی کردیم با بستن راه زیرشاخه ها، جلوی قاچاق فرآورده را بگیریم و بار دیگر با اعدام سلطان قیر و یا دلار سعی در انسداد شریان های اصلی قاچاق کنیم.
ترکیب موثر برای جلوگیری از قاچاق فرآورده
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،درحالی هرساله با افزایش آمار قاچاق فرآورده های نفتی و سوخت مواجهیم که به اذعان مسئولین همواره از تمام روش های موجود برای پیشگیری از این امر بهره برده ایم اما هیچ کدام از این روش های به تنهایی موثر نبوده اند.
این روزها از سوی مسئولین کشور بعضا اعداد و ارقام مختلفی در حدود 20 تا 25 میلیون لیتر انحراف فرآورده های نفتی بیان می شود.
اما لازم است تا به این نکته توجه شود  که ما در این مدت که دولت، فرآورده های یارانه ای را در میان مردم توزیع کرده، از راه های متفاوت شاهد قاچاق فرآورده بودیم.
در این بین همیشه کارشناسان امر راهکارهای مختلفی را چه از سر منشا به شاخه های ریز و جزیی و چه در وجه مقابل یعنی از خرد به کلان یعنی از شاخه های جزیی به بدنه های اصلی و کلان قاچاق می رسد را طرح و عنوان کرده اند.
و این درحالیست که بکارگیری انفرادی هریک از راهکارهای ارائه شده تاکنون پاسخ نداده و همواره شاهد افزایش میزان قاچاق فرآورده بودیم.
اما سوال اینجاست که چرا باوجود روش هایی که در مقاطع مختلف پیشنهاد شد از انجام توامان آن ها با هم بهره نبردیم و از دو روش بطور همزمان استفاده نکردیم. یعنی یک بار از روش قطره قطره جمع گردد بهره بردیم و سعی کردیم با بستن راه زیرشاخه ها، جلوی قاچاق فرآورده را بگیریم و بار دیگر با اعدام سلطان قیر و یا دلار سعی در انسداد شریان های اصلی قاچاق کنیم. اما همه این رویکردها و فعالیت ها سبب نشد که پدیده شوم انحراف فرآورده های یارانه ای از مصرف کنندگان واقعی حذف شود.
حتی شاهد آن هستیم که از این بستر فرآورده های یارانه ای برای معیشت و کمک رسانی با مرزنشینیان هم استفاده شده که نه تنها کمکی به ارتقای معیشت مرزنشینان نکرده بلکه به سیستم صادرات فرآورده کشور نیز بعضا آسیب هایی را وارد کرده است.
تمام این موارد در کنار هم حاکی از آن است که عدم بکارگیری همزمان راهکارهای مبارزه با قاچاق فرآورده های نفتی، ساختار و شبکه توزیع را با چالش جدی مواجه کرده است. در نتیجه اینکه برای اثربخشی راهکارهای از خرد به کلان و کلان به خرد می بایست هر دو روش باهم اجرا شود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی