کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

پتروشیمی غدیر پیشتاز در افت فروش؛

سهامداران شغدیر منتظر سقوط 20 درصدی سود خالص باشند!

9 دی 1403 ساعت 8:33

در طی سال های اخیر با وجود افزایش نرخ ارز و همچنین نرخ های جهانی PVC در دوره های مختلف به جای رشد سود آوری در شغدیر شاهد کاهش سود یا در واقع کاهش درآمد سهم سهامداران هستیم.


به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،پتروشیمی غدیر با ظرفیت اسمی ۱۲۰,۰۰۰ تن پلی وینیل کلراید(PVC)، از تولیدکنندگان این محصول در کنار پتروشیمی اروند، پتروشیمی بندرامام و پتروشیمی آبادان است. ظرفیت تولید سالانه پی وی سی در ایران ۷۴۵,۰۰۰ تن است که پتروشیمی غدیر سهم ۱۶ درصدی از تولید این محصول را دارا است.
اصلی ترین ماده اولیه مورد نیاز در این واحد پتروشیمی اتیلن می باشد که شرکت آن را از پتروشیمی‌های کاویان، مروارید، مارون و خوراک کلر و EDC خود را از پتروشیمی اروند تهیه می‌کند.
 مسابقه سرعت شغدیر در افت فروش
در ادامه نگاهی به صورت های مالی شرکت داریم تا دید بهتری از وضعیت عملکرد آن در سال های اخیر داشته باشیم. با توجه به صورت سود و زیان شغدیر شاهد کاهش روند رشد فروش در این شرکت هستیم که در نمودار زیر میزان افت این مقیاس به خوبی قابل مشاهده است.
 
همانطور که مشخص است، فروش شرکت با سرعت بسیار بالایی روند کاهشی به خود گرفته و می‌توان گفت در سال 1401 با سقوط 82 درصدی به 9 درصد رسیده است. 
پیش بینی سقوط درآمد همزمان با رشد بهای تمام شده
اما در مقابل بهای تمام شده با رشد قابل ملاحظه ای مواجه شده و همین امر موجب کاهش سود ناخالص این واحد پتروشیمی شده است. لازم به ذکر است که در نه ماهه امسال با فروش 3،900 میلیارد تومان فروش pvc حدود 80 درصد از فروش کل سال گذشته خود را پوشش داده است که پیش بینی می شود در پایان سال، شاهد رشد خاصی در آیتم درآمد نبوده و با وجود رشد فزاینده نرخ خوراک و هزینه ها، نه تنها سود رشد نخواهد کرد بلکه کاهش نیز خواهد یافت.
طبق آخرین گزارش که مربوط به شش ماه ابتدایی سال 1403 می شود، مبلغ 450 میلیارد تومان سود ناخالص محقق شده است که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل این عدد افت 51 درصدی را تجربه کرده است. 
 
 
 
ریزش شدید حاشیه سود ناخالص تا محدوده 19 درصد
با توجه به تغییرات نامطلوب در فروش و بهای تمام شده، بدیهی است که حاشیه سود ناخالص شرکت با کاهش محسوسی همراه شود. نمودار زیر نشان می دهد که از سال 1399 تا کنون حاشیه سود به شدت کاهش یافته بطوری که در شش ماهه امسال به 19 درصد رسیده است و بنظر می رسد این روند در دوره های پیش رو نیز تداوم خواهد داشت. اما باید دید چنین واحد پتروشیمی که میانگین حاشیه سود آن در محدوده 35 درصد بوده می تواند با این روند کاهشی کنار بیاید یا قرار است تغییرات اساسی در نحوه مدیریت مجموعه اتفاق افتاده و تا دیر نشده شرکت را از این باتلاق نجات دهد.
 
 
تبلور ناکارامدی مدیریتی در جهش هزینه های فروش و اداری
در سوی دیگر با وجود کاهش فروش و بطور کل درآمد شرکت، هزینه های عمومی و اداری با رشد فزاینده ای همراه شده و به230 میلیارد تومان در سال 1402 رسیده است. تقریبا می توان گفت حدود 20 درصد از سود شرکت را در این سال بلعیده است. در سال جاری نیز طبق گزارش شش ماهه مبلغ 90 میلیارد تومان هزینه های عمومی و اداری شناسایی شده است که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته حدود 20 درصد رشد نشان می دهد. گفتنی است بخش اعظم این آیتم در پایان هر سال مالی شناسایی شده و در انتهای سال 1403 مبلغی به مراتب بیشتری در صورت سود و زیان نمایان خواهد شد.
 
سهامداران شغدیر در انتظار سقوط 20 درصدی سود خالص
در پایان سود خالص شرکت را مورد بررسی قرار می دهیم. در طی سال های اخیر با وجود افزایش نرخ ارز و همچنین نرخ های جهانی PVC در دوره های مختلف به جای رشد سود آوری در شغدیر شاهد کاهش سود یا در واقع کاهش درآمد سهم سهامداران هستیم. بطوری که در سال 1402 مبلغ سود به هزار میلیارد تومان رسیده که کاهش 30 درصدی را نسبت به سال ماقبل به همراه داشته است. 


در شش ماهه سال جاری نیز شرکت توانسته مبلغ 450 میلیارد تومان سود محقق کند که در مقایسه با شش ماهه سال گذشته افت 43 درصدی داشته است. با استمرار وضعیت فعلی برآورد می شود که در بهترین حالت در پایان سال 1403 سود شغدیر به 800 میلیارد تومان خواهد رسید که نسبت به سال 1402 افت 20 درصدی خواهد داشت. 
 


کد مطلب: 169276

آدرس مطلب :
https://www.naftema.com/report/169276/سهامداران-شغدیر-منتظر-سقوط-20-درصدی-سود-خالص-باشند

نفت ما
  https://www.naftema.com