۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۸
کد مطلب : ۱۶۸۲۸۳
تداوم رویه سودآوری در پالایشگاه بندرعباس؛

فرصت سازی شبندر از تلاطم بازارهای جهانی

شبندر در شش ماهه سال جاری مبلغ ۱۹۰ میلیارد تومان درآمد کسب نموده که این مبلغ در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته رشد ۴۰ درصدی را نشان می دهد.
فرصت سازی شبندر از تلاطم بازارهای جهانی
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،شرکت پالایش نفت بندرعباس (شبندر) یکی از 9 پالایشگاه بزرگ کشور است و تنها پالایشگاه مدرن پالایش نفت خام سنگین در خاورمیانه به شمار می‌آید. ظرفیت اسمی و عملیاتی این پالایشگاه 350 هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی در روز است که 18 درصد از فرآورده های نفتی ایران را شامل می‌شود. مهمترین محصولات تولیدی شامل گاز مایع، بنزین، نفت سفید، نفت گاز، نفت کوره، خوراک قیرسازی، سوخت جت(ATK) و آيزوريسايكل از جمله محصولات تولیدی این شرکت هستند.


 
ثبات شرایط مالی با وجود طوفان های بین المللی
با توجه به صورت های مالی پالایشگاه بندرعباس، شاهد روند رشد درآمد حاصل از فروش یا تحویل محصولات پالایشی هستیم. اگرچه در طی سال 1402 شاهد نوسانات شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی بودیم و این امر موجب تغییرات و برهم خوردگی نرخ های کرک اسپرد شد اما این شرکت با این وجود سعی کرد تا با اتکا بر ابزارهای در دسترس از آسیب هایی که گریبان گیر این صنعت شده است را کنترل کرده و شرایط مالی خود را در وضعیت با ثباتی حفظ کند.
 
 
تغییر بازارهای جهانی به نفع شبندر
شبندر در شش ماهه سال جاری مبلغ 190 میلیارد تومان درآمد کسب نموده که این مبلغ در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته رشد 40 درصدی را نشان می دهد. گفتنی است که طبق آمارهای جهانی منتشر شده از ابتدای سال تاکنون میانگین قیمت هر بشکه نفت خام برنت در حدود 72 دلار بوده که در حال حاضر در سطوح 75 دلار در حال معامله می باشد. همین امر می تواند سیگنال مثبتی برای افزایش درآمد شرکت های پالایشی بخصوص شبندر برای ادامه فعالیت خود تا پایان سال باشد.
در طرف دیگر در هفته گذشته قیمت بنزین فوب خلیج فارس با یک درصد رشد به محدوده 82.2 دلار در هر بشکه رسید است. همچنین گازوئیل نیز با ppm استاندارد جهانی به 88.2 دلار در هر بشکه افزایش یافت که می توان گفت رشد تقریبا 5 درصدی را تجربه کرده است. دو محصول ذکر شده از مهم ترین فرآورده های تولیدی پالایشگاه بندر عباس است که 60 درصد از مجموع کل تولید این شرکت را تشکیل می دهد. 
 رشد کرک اسپرد تا سقف 10 دلاری
نتیجه حاصله از موارد ذکر شده، یعنی تغییرات قیمت نفت در کنار تغییرات نرخ فرآورده های نفتی، رشد کرک اسپرد را به ارمغان آورده است. بطوری که نرخ کرک اسپرد شبندر در هفته های گذشته از مرز 10 دلار عبور کرده است. این در حالی است که نرخ میانگین کرک اسپرد پالایشگاه های ایران در محدوده 9 دلار قرار دارد. مبنای محاسبه کرک اسپرد پالایشگاه های ایران براساس کیفیت هر محصول تولیدی از سوی تولید کننده ها با توجه به وزن فرآورده در سبد محصولات تعیین می گردد و این موضوع بدان معناست که فرآورده های نفتی تولید شده توسط پالایشگاه بندر عباس از کیفیت بهتری نسبت به بیشتر تولید کنندگان کشور دارد. 
 
روند تولید ماهانه دو محصول عمده شبندر نشان می دهد شرکت سعی کرده در ادوار مختلف مقدار تولید خود را ثابت نگهداشته و حتی از ابتدای سال جاری تاکنون مقدار تولید گازوئیل را افزایش داده است. بطوریکه مقدار تولید به حداکثر خود در یکسال گذشته رسیده است.
 
 
حرکت شبندر به سوی کیفی سازی محصولات
در ترازنامه منتشر شده توسط شرکت با نگاهی به آیتم سود انباشته در می یابیم که روند تغییرات این مورد سالانه رو به افزایش است. گفتنی است که در سال 1402 تصمیم بر آن شده است که مبلغی از سود انباشته به اندوخته قانونی در راستای مصوبه شرکت برای رسیدن به 10 درصد سرمایه می باشد. همچنین باید در نظر داشت شرکت به منظور کسب تخفیف 5 درصدی خوراک اقدام به انتقال 40 درصد از سود خالص خود به اندوخته قانونی نموده که از این محل کیفی سازی محصولات خود با اولویت کاهش تولید نفت کوره که تخفیفات را رقم بزند که در این صورت راندمان تولید افزایش یافته و به دنبال آن سهم بنزین و گازوئیل از مجموع تولید بیشتر خواهد شد و رشد سود را به دنبال خواهد داشت.
با توجه به موارد مطرح شده به نظر می رسد شش ماهه دوم سال جاری بسیار بهتر از نیمه اول سال بوده و شبندر سود خوبی در مجمع سال 1403 خود بین سهامداران خود تقسیم خواهد کرد. با وجود طرح های کیفی سازی نیز به نظر می رسد این روند رو به رشد درآمدی شرکت مستدام خواهد بود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی