> از زیان روزانه ۲۱ میلیارد تومانی تا احتمال انفجار مخازن پتروشیمی هنگام | نفت ما
۱
۱
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۱
کد مطلب : ۱۶۶۶۹۰
تبعات دستور خطرناک شرکت ملی صنایع پتروشیمی در توقف تولید پتروشیمی هنگام؛

از زیان روزانه ۲۱ میلیارد تومانی تا احتمال انفجار مخازن پتروشیمی هنگام

با توجه به پر شدن حجم انبارش مخازن، خطر انفجار مخزن در شرایط حساس منطقه عسلویه بالا است و این مخازن می تواند همچون یک بمب ساعتی عمل نماید.
از زیان روزانه ۲۱ میلیارد تومانی تا احتمال انفجار مخازن پتروشیمی هنگام
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"، حادثه نشت آمونیاک در اسکله 17 بندر پارس جنوبی تنها پنج هفته پس از بهره برداری رسمی از فاز یک پتروشیمی هنگام در روز 9 مرداد و در زمان بارگیری در کشتی به وقوع پیوست که خوشبختانه کنترل شد، اما یک بار دیگر زنگ خطر رعایت HSE را به صدا درآورد. 
این حادثه در اسکله صادراتی شماره 17 منطقه ویژه پارس به دلیل از سرویس خارج شدن یکی از کمپرسورهای دریافت کننده گاز کشتی رخ داد. البته با راه اندازی کمپرسور، خطر در همان ابتدا مهار شد و بارگیری کشتی مشتری خریدار آمونیاک به پایان رسید. پس از هشدارها در خصوص رسیدگی به وضعیت ایمنی اسکله ۱۷ بندر پارس، متاسفانه مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ممنوعیت بارگیری از این اسکله را اعلام کرد، امری که موجب شد پتروشیمی هنگام به دلیل محدودیت انبارش و حجم آمونیاک موجود در مخازن خود مجبور به توقف تولید و متعاقب آن عدم النفع ۲۱ میلیارد تومانی در روز در دوهفته اخیر شود.
با توجه به آنکه وظیفه ساخت اسکله بهره برداری و ‌نگهداری اسکله های منطقه ویژه عسلویه به عهده شرکت ملی صنایع پتروشیمی و پیمانکار زیر مجموعه شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی است و این اسکله ۱۷ باید توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی آماده سازی می شد و در اختیار پتروشیمی هنگام قرار می گرفت، متاسفانه به علت پروسه طولانی در تصمیم گیری با توجه به درایت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در راستای تسریع، این مسوولیت به پتروشیمی هنگام سپرده شد که یک کار دوساله ظرف مدت ۵ ماه نهایی شد که تمامی هزینه ها از جمله متریال و پیمانکار، حتی بدون یک ریال پرداخت هزینه توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی با نظارت کامل مشاور آن به اتمام رسید، چرا که بحث تولید و ارزآوری در درجه نخست اهمیت قرار داشت.
این درحالیست که تاکنون ۲۲ کشتی صادرات آمونیاک از این اسکله انجام شده است. با توجه به اینکه آخرین کشتی بارگیری به علت نقص فنی در کمپرسور کشتی باعث شد چند ساعتی را تا بالا آمدن کمپرسور علیرغم دمای ۳۱- درجه که دمایی مورد تایید آمونیاک بود هم حفظ شود، نقص فنی برطرف و کشتی جدا شده و بدون هیچ گونه ضربه ای به پتروشیمی هنگام و اسکله، خاتمه یافت و محموله آمونیاک صادر شد.
با توجه به این اتفاق و دلایل نامعلوم متاسفانه به کشتی بعدی توسط مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی اجازه بارگیری داده نشده است که این امر باعث ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد و تولید کشور می شود. عدم بارگیری شامل دموراژ سنگین کشتی و پر شدن مخزن ذخیره سازی و در نهایت عدم تولید این مجموعه سودآور خواهد شد و تعهد ۲۰۰ میلیون دلاری به پتروشیمی هنگام و هلدینگ خلیج فارس می شود.
پتروشیمی هنگام پس از بهره برداری فاز نخست خود برای اولین بار با کمک تجارت صنعت خلیج فارس بازاری که چندین سال در اختیار پتروشیمی رازی بوده را در دست گرفته است که در صورت از دست رفتن این فرصت، ضربات جبران ناپذیری به فروش آمونیاک کشور زده می شود.
با توجه به پر شدن حجم انبارش مخازن، خطر انفجار مخزن در شرایط حساس منطقه عسلویه بالا است و این مخازن می تواند همچون یک بمب ساعتی عمل نماید. چرا آقایان شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و چگنی، مدیر اداره کنترل تولید NPC علیرغم تاکید مکرر رهبری مبنی بر رشد و جهش تولید با دستور عجولانه و غیرکارشناسی خود موجبات توقف تولید مجتمعی که به تازگی پس از سالها تاخیر به بهره برداری رسیده را فراهم آورده و از طرف دیگر باعث بیکاری کارکنان و محروم شدن کشور از درآمد ارزی می شوند؟!
 چرا ان پی سی با این اقدام نامعقول، پتروشیمی هنگام را در بازپرداخت تسهیلات خود با مشکل مواجه می کنند؟
انتظار می رود مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیران مربوطه این شرکت، اجازه بارگیری و در نهایت ادامه تولید را با توجه به شرایط کمیته اضطراری منطقه عسلویه صادر نمایند. بی شک اقدام غیرکارشناسی ان پی سی در ممنوعیت صادرات از اسکله ۱۷ گامی در ضدیت با شعار سال جهش تولید و مشارکت مردم است، آنهم در حالی که مجتمع هنگام و اسکله صادراتی آن با سرمایه سهامداران هنگام راه اندازی و تکمیل شده است.
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


بابا این غ.جمش...مدیرعامل اصلا اینکاره نیست