ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، پیشتر ضمن گلایه از رفتار دولت قبل در تعقیب و پیگیری خبرنگاران سوت زن، در اظهاراتی مختلف اظهار کرد که رویه دولت وی متفاوت خواهد بود و خبرنگاران سوت زن و افشاگر، مورد حمایت صددرصد قرار خواهند گرفت.
شکایت عجیب وزارت دفاع از نفت ما؛
وزارت خانه های دولت رئیسی برای شکایت از خبرنگاران از هم سبقت می گیرند
19 آبان 1400 ساعت 7:40
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، پیشتر ضمن گلایه از رفتار دولت قبل در تعقیب و پیگیری خبرنگاران سوت زن، در اظهاراتی مختلف اظهار کرد که رویه دولت وی متفاوت خواهد بود و خبرنگاران سوت زن و افشاگر، مورد حمایت صددرصد قرار خواهند گرفت.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "، با این همه به نظر می رسد وزارت خانه های مختلف، بی اعتنا به این قول رئیس دولت، برای تحت تعقیب قرار دادن، خبرنگاران و رسانه ها، گوی سبقت را از هم ربوده اند!
پس از واکنش های گسترده رسانه ها در خصوص شکایت وزارت نفت از خبرنگار خوزستانی، وزارت نفت ناچار به عقب نشینی شد و اعلام کرد که شکایت خود را پس گرفته است. بدیهی است که اینگونه شکایات با هدف ایجاد واهمه در دل خبرنگاران انجام می گیرد.
در دولت روحانی معاونت حقوقی رئیس جمهور ۲۶ آبان و ۱۰ آذر با تنظیم و تقدیم لوایحی به دادسرای فرهنگ و رسانه، گذشت رئیس جمهور از شکایت علیه خبرنگاران و رسانه ها را اعلام کرد.
آیا زیبنده است که دولت آقای رئیسی سطح تحملی حتی کمتر از دولت تدبیر و امید داشته باشد؟!
این در حالیست که دفتر رئیس جمهور اعلام کرد که طبق عهدنامه مدیران دولت سیزدهم حمایت از رسانهها، خبرنگاران و فعالان فضای مجازی یک اصل اساسی است.
همچنین یک خبرگزاری داخلی نوشت که رئیس دفتر رئیس جمهور، هم دستور بازپسگیری شکایت وزارت نفت را داده بود. ضمن تمجید این تصمیم، باید عنوان کرد که دفتر محترم رئیس جمهوری باید نظارت بیشتری بر عهده نامه امضاء شده در مورد حمایت از رسانه ها داشته باشد!
یک نمونه نقض فاحش این عهد نامه، شکایت عجیب از نفت ما است.
شکایت عجیب!
در نمونه ای عجیب و تا حدی مضحک که در تاریخ شکایت از رسانه ها، کمتر سابقه داشته است، وزارت دفاع از رسانه رویدادهای نفت و انرژی ( نفت ما) نه به خاطر افشاگری، بلکه به دلیل انتشار یک خبر بسیار عادی در مورد انتصاب رئیس جدید در ساتا و شستان، شکایت کرد!
معمولاً پیش از انتصاب وزراء و مدیران، خبرگزاری های مختلف، گمانه زنی هایی را در مورد افرادی که ممکن است به این سمت گمارده شوند، منتشر می کنند، در واقع این یک سنت رسانه ای در کشور است که به شکل وسیعی انجام می گیرد.
پیش از انتصاب مدیران این دو نهاد در وزارت دفاع که در سبد دارایی های خود تعداد قابل توجهی سهام پتروشیمی، پالایشی و نفتی دارند، سایت نفت ما خبری منتشر کرد، مبنی بر اینکه احتمالاً افراد فوق الذکر در مضان انتصاب به این پست قرار دارند.
به دلیل تماس روابط عمومی این نهاد، البته رسانه نفت ما، علی رغم آنکه هیچ اجباری نداشت، برای حفظ روحیه همکاری و در راستای حمایت از دولت، این دو خبر را حذف کرد.
در نهایت اما روابط عمومی وزارت دفاع در اقدامی خارج از اخلاق، با وجود همکاری این رسانه، از نفت ما شکایت کرد!
در شکایت به شکلی باور نکردنی نوشته شده بود که این خبر موجب «تحقیر» و «توهین» به ما شده است!
کیفیت شکایت به گونه ای بود که بازپرس محترم بلافاصله قرار منع تعقیب صادر کرد و به این اظهارات مضحک وقعی ننهاد.
متاسفانه گماردن افراد کارنابلد و بیگانه با رسانه در پست های مرتبط با رسانه ها، روز به روز سرمایه اجتماعی دولت نزد مردم و رسانه ها را تقلیل داده است.
در دیگر وزارتخانه ها نیز موارد مشابه ای گزارش شده است.
باید از رئیس محترم جمهوری پرسید آیا از این اقدام وزارت دفاع خبر دارد؟ آیا این اقدامات ناپخته و نسنجیده، بر ضد مصالح عالیه دولت و مردم نیست؟
چرا مسئولین بی تجربه ای باید به کار گمارده شوند که در مقابل هر خبر رسانه ای، سخت بر آشفته می شوند و به اقدامات سلبی و پرخاشگرانه روی می آورند.
نفت ما از معاونت رسانه ای ریاست جمهوری و رئیس دفتر محترم رئیس جمهور انتظار دارد که سیاست های هماهنگ و یکدست در این حوزه تدوین و تبیین شود، نه آنکه به هر دستاویزی شکایت از خبرنگاران، انتخاب اول مسئولین وزارتخانه ها و وزرای ناکارآمد باشد.
این تقصیر خبرنگار نیست که در یک وزارتخانه فساد و ناکارآمدی وجود دارد، مسئولین به جای عصبانی شدن از افشای این مشکلات و مفاسد، باید از رسانه ها ممنون هم باشند که زمینه اصلاح را فراهم کرده اند، نه آنکه سعی در سرکوب خبرنگاران سوت زن داشته باشند!
البته مسائل متعددی در مورد ساتا و شستان وجود دارد که به زودی در مورد آنها گزارش های تحلیلی تحریر و منتشر خواهد شد.
کد مطلب: 140989