کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

چه کسانی معاونان وزیر نفت می‌شوند؟

4 شهريور 1400 ساعت 14:02

سرانجام جواد اوجی با رأی اعتماد مجلس وزیر نفت شد و به زودی معاونان وی در چهار شرکت اصلی نیز مشخص خواهند شد.


  به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،   جلسات علنی مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رییس جمهور شب گذشته به اتمام رسید و طی آن جواد اوجی با کسب رأی اعتماد نمایندگان مردم در خانه ملت به وزارت نفت منصوب شد.
جواد اوجی برای آنکه وزیر نفت کابینه سیزدهم جمهوری اسلامی ایران باشد، توانست رأی موافق 198 نماینده را کسب کند. 70 نماینده به اوجی رأی منفی و 18 نماینده هم رأی ممتنع دادند. به این ترتیب وزیر نفت دولت سید ابراهیم رئیسی از همان دیشب کار خود را به عنوان وزیر نفت آغاز کرد و در این راه نیازمند همکاری مدیران توانمند برای اداره صنعت نفت و انرژی کشور دارد.
به گفته اعضای کمیسیون نفت و انرژی (که گفت‌وگوی آنها در سایت "نفت ما" منتشر شده است اینجا) یکی از دلایل موافقان وزیر نفت برای تصدی‌گری این مهم، تجربه اندوخته و آشنایی کامل جواد اوجی از صنعت نفت و مدیران و اندیشمندان این صنعت و حوزه بوده است. بر این اساس، انتظارهای عموم به ویژه نخبگان صنعت نفت بر این است که بادانش‌ترین، توانمندترین، بهترین و کارآمدترین مدیران برای اداره صنعت نفت انتخاب شوند.
بر اساس آخرین شنیده‌ها، "نفت ما" پیش‌بینی می‌کند؛ مهدی دوستی، به عنوان قائم‌مقام وزیر نفت، محسن خجسته‌مهر به عنوان مدیرعامل شرکت ملی نفت، مرتضی شاه‌میرزایی به عنوان مدیرعامل شرکت ملی گاز، حسین شیوا به عنوان مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش و عبدالحسین بیات به عنوان مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی، به زودی از سوی وزیر نفت معرفی و منصوب خواهند شد.
همچنین شنیده شده اسماعیل قنبری، علیرضا ضیغمی و محمدرضا محسنی به ترتیب حکم مدیرعاملی صندوق بازنشستگی نفت، معاونت پارلمانی وزیر نفت و مدیرعاملی هلدینگ خلیج فارس را از وزیر جدید نفت دریافت خواهند کرد.
با هم نگاهی خواهیم کرد به سابقه فعالیت و مدیریت این اسامی که قطار نفت و انرژی را حداقل برای 4 سال آینده به دست خواهند گرفت.

مهدی دوستی، قائم‌مقام احتمالی وزیر نفت
مهدی دوستی از مدیران جوان کشورمان است که بیشترین تجربه کار اجرایی خود را در صنعت نفت داشته است. حضور در قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) و مدیریت پروژه‌های نفت و گاز آن، مدیریت پایانه صادراتی ماهشهر و پالایشگاه ستاره خلیج فارس از جمله سوابق کاری دوستی در این عرصه است که عموماً با مهر تأیید فعالان صنعت نفت همراه بوده است.
او با ۴۱ سال سن از مصادیق بارز تزریق مدیران جوان به بدنه تصمیم‌سازان دولت است که در ارکان اصلی نظام و دولت مورد تأکید بوده است.

محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل احتمالی شرکت ملی نفت
خجسته‌مهر از مدیران تخصصی حوزه نفت و از شخصیت‌های فراجناحی این صنعت است. او در دولت احمدی‌نژاد در وزارت نفت سابقه معاونت وزارت را دارد و در دولت روحانی نیز قائم‌مقام معاونت برنامه‌ریزی و نظارت بر میادین هیدروکربوری وزارت نفت شد.
این مدیر خوزستانی با 50 سال سن، انرژی جوانی و تجربه مدیریتی کافی را توأمان دارد و البته با تجربه مدیریتی همچون؛ معاونت وزیر نفت در برنامه‌ریزی، ریاست شورای انفورماتیک وزرات نفت، ریاست ستاد اصلی سیاست‌های اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، دبیری و عضویت کمیته ویژ نظارت بر میادین مشترک نفت و گاز، دبیری کارگروه ویژه نمایندگان رئیس جمهور در امور نفت، عضویت در کمیسیون تخصصی شورای اقتصاد، سردبیری ماهنامه فنی تخصصی اکتشاف و تولید و نیز عضویت در کنگره جهانی نفت، به نظر گزینه مناسبی برای مدیرعاملی شرکت ملی نفت محسوب می‌شود.

مرتضی شاه‌میرزایی، مدیرعامل احتمالی شرکت ملی گاز
شاه‌میرزایی برای نخستین بار هزمان با وزارت میرکاظمی در دولت احمدی‌نژاد، به جرگه میران وزارت نفت اضافه شد و به سمت مدیرکلی بازرسی و رسیدگی به شکایات منصوب شد. شاه‌میرزایی در دولت اول حسن روحانی هم مدیرکل بازرسی و رسیدگی به شکایات وزارت نفت بود که در سال 93 به همراه تعداد زیاد دیگری از مدیران وزارت نفت که از نظر تفکر سیاسی ـ اجتماعی با دولت میانه‌رو و با گرایش اصلاح‌طلبی روحانی هم‌خوانی نداشتند، از سوی وزیر نفت گذاشته شد.
زنگنه در بیان علت برکناری این مدیران نفتی هم‌زمان با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید را بی‌سوادی و غیرنفتی بودن این افراد عنوان کرده بود. در حالیکه شاه‌میرزایی دانش‌آموخته دانشگاه صنعت  نفت و در آن زمان کارمند رسمی وزارت نفت بود!

حسین شیوا، مدیرعامل احتمالی شرکت ملی پالایش و پخش
آغاز دوره مدیریتی حسین شیوا در وزارت نفت با شروع دولت هشتم به ریاست جمهوری احمدی‌نژاد همراه بود. او در سال 84 از روابط عمومي شركت نفت مناطق مركزي ايران به سمت مديركل بازرسي وزارت نفت در دوره وزارت وزیری‌هامانه رسید. او از اواسط دولت نهم و در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، بازرس ويژه رييس جمهور در نفت بود. این سمت در دوره وزارت غلامحسين نوذري غیررسمي شد تا اینکه با انتخاب ميركاظمي به عنوان وزیر نفت جدید دولت نهم، حسین شيوا در كميته انتصابات نفت جاي گرفت و همزمان به عضويت در هيئت مديره شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي و همچنين شركت ملي نفتكش درآمد.
بنابراین سابقه مدیریت عالی در شركت ملي پالايش و پخش دارد و به نظر گزینه مناسبی برای مدیرعاملی این شرکت است.

عبدالحسین بیات، مدیرعامل احتمالی شرکت ملی پتروشیمی
صنعت پتروشیمی به دلیل ماهیت و ظرفیت‌هایی که دارد، یکی از بازوان اصلی دولت‌های قبلی برای تأمین پول و ثروت به منظور اداره کشور بوده است که این وظیفه همچنان برای آن متصور است. بنابراین باید مدیری با توانمندی و تجربه کافی برای مدیریت عاملی شرکت ملی پتروشیمی انتخاب شود که این مدیر از نظر وزیر نفت و حلقه مشاوران او احتمالاً عبدالحسین بیات است.
بیات پیش از این و در دولت نهم (از ۶ آبان ۱۳۸۸ تا ۱۶ شهریور ۱۳۹۲) مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بود و از سال 98 هم با حکم بیژن زنگنه عضو اصلی هیئت مدیره این شرکت شد.
از جمله سوابق اجرایی و مدیریتی عبدالحسین بیات به این موارد می‌توان اشاره کرد: مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوشهر (مجری طرح در منطقه عسلویه)، مسئول کنترل کیفیت و اسناد فنی طرح مجتمع پتروشیمی اراک، عضو شورای حل اختلاف و عضو سازمان MC و عضو کارگروه‌های مختلف پتروشیمی اراک، تدریس در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اراک، هماهنگ‌کننده تخصیص منابع به طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی.

اسماعیل قنبری مدیرعامل احتمالی صندوق بازنشستگی نفت
قنبری در حلقه مدیران جوان و فراجناحی وزارت نفت است که در آخرین سمت مدیریت عالی خود، دو سال قبل با حکم زنگنه، وزیر نفت وقت به ‌عنوان عضو اصلی هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب شد.
او که از جانبازان و آزادگان دفاع مقدس است در پژوهش و مطالعه در صنعت نفت را مورد تأکید همیشگی قرار می‌دهد، تجربه مدیرعاملی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی را هم در پرونده مدیریتی خود دارد. او همچنین در دوره قبلی وزارت نفت و از سال 97 رییس شورای راهبردی شرکت‌های پتروشیمی منطقه پارس شد.
دکتر قنبری عضو کمیته نفت دکتر رییسی نیز بود.

علیرضا ضیغمی معاون پارلمانی احتمالی نفت
ضیغمی از مدیران پرسابقه وزارت نفت   است که به ویژه در سال‌ها و دهه‌های ابتدایی استقرار نظام جمهوری اسلامی، نقش‌های متعددی برای پیشبرد اهداف و برنامه‌های صنعت نفت داشته است.
از جمله سوابق اخیر او که ارتباط گسترده‌ای با طیف‌های مختلف مدیران و تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان کشور دارد، می‌توان به این موارد اشاره کرد: رییس هیئت مدیره شرکت توسعه نفت و گاز رضوی، عضو هیئت مدیره سازمان اقتصادی رضوی، رییس هیئت مدیره شرکت توسعه صنایع پالایش نفت، رییس هیئت مدیره شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، رییس هیئت مدیره شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، رییس هیئت مدیره شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران و نایب رییس هیئت مدیره شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران.

محمدرضا محسنی، مدیرعامل احتمالی هلدینگ خلیج فارس
هلدینگ خلیج فارس از جمله شرکت‌های مهم صنعت نفت محسوب می‌شود که علاوه بر فعالیت در حوزه نفت و گاز، حضوری اثرگذار در صنعت پتروشیمی دارد؛ بنابراین باید مدیری توانمند با ایده‌هایی نو و کارآمد برای این هلدینگ انتخاب و منصوب کرد. این مدیر احتمالاً محمدرضا محسنی است.
در آذرماه پارسال جلسه‌ای با حضور اعضای هیئت مدیره و مدیران شرکت بازرگانی پتروشیمی و شرکت‌های تابعه برگزار شد تا مدیرعامل جدید شرکت بازرگانی پتروشیمی معارفه شود؛ این مدیرعامل کسی نبود جز محمدرضا محسنی.
رییس هیئت مدیره شرکت طراحی مهندسی و تأمین قطعات و مواد شیمیایی صنایع پتروشیمی، رییس هیئت مدیره شرکت نفت بهران، رییس هیئت مدیره شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه، نایب‌ رییس هیئت مدیره شرکت پتروشیمی پردیس از تجربه‌های مهم مدیریتی محسنی در بحث صنعت نفت و اقتصاد کلان کشور است.


کد مطلب: 138619

آدرس مطلب :
https://www.naftema.com/report/138619/کسانی-معاونان-وزیر-نفت-می-شوند

نفت ما
  https://www.naftema.com