کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

 برسد به دست مدیرعامل بانک ملت؛

عضویت در FATF بازی کودکانه نیست

تقابل مدیرعامل بانک ملت با رییس جمهور و رییس کل بانک مرکزی

16 اسفند 1399 ساعت 7:12

برخلاف اظهار نظرهای رسمی رئیس جمهور و رئیس بانک مرکزی درباره الزام عضویت در اف.ای.تی.اف، مدیرعامل بانک ملت نگاهی سطحی به این موضوع دارد. این نگاه‌ها ما را درباره گشایش‌های اقتصادی مایوس کرده است.


 به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،   بانک‌ها یکی از بازوهای توانمندسازی اقتصادی برای دولت‌ها محسوب می‌شوند که همسو با سیاست‌های اعلامی از سوی دولت، وظیفه کنترل نقدینگی و هدایت اقتصاد آزاد و سمت و سو دادن به صنعت و اقتصاد را به‌عهده دارند. این وظیفه خطیری است و وای بر اقتصاد کشوری که بانک‌ها نخواهند با سیاست‌های دولت همسویی و همکاری داشته باشند.
در کشور ما و بعد از انقلاب تمامی بانک‌ها دولتی بودند تا اینکه در سال‌های آغازین دهه هشتاد قانون، مجوز راه‌اندازی بانک‌های خصوصی را صادر کرد و شاهد سربرآوردن بانک‌هایی با ماهیت خصوصی بودیم. از طرفی سهام بلوکی بسیاری از بانک‌های دولتی هم عرضه شد و این بانک‌ها مانند "ملت" خصولتی شدند؛ با مدیریت بخش خصوصی، زیر نظر دولت و با هدایت بانک مرکزی.

بانکی که مراودات اقتصادی بین‌المللی دارد و از اهمیت FATF بی‌خبر است
بانک ملت، بانک مهمی در کشور است با ۱۴۴۸ شعبه در سراسر ایران که جزو بزرگ‌ترین بانکهای خصوصی ایران است. این بانک با شعبه‌های داخلی و خارجی بسیار، در گشایش مسیرها و خطوط اعتباری ال‌ - سی‌ها، معبر قابل اعتنایی برای تبادل ارزی کشور با مشتریان خارجی سوخت، کالا و خدمات ایرانی و نیز ضامن قراردادهای بین‌المللی فعالان اقتصادی و تاجران کشورمان است. به این گونه هر تصمیم اعلامی از سوی ارکان بانک ملت، می‌تواند حائز اهمیت باشد.
چند سالی است که مدیرعاملی بانک ملت به‌عهده محمد بیگدلی است. مدیرعامل یکی از بزرگ‌ترین بنگاه‌های مالی و اقتصادی کشورمان چندی پیش درباره اف.ای.تی.اف اظهار نظری داشت که واکنش‌ها را در پی داشت.

شرط عضویت در FATF برداشتن تحریم‌های آمریکا!
او که مدیر اقتصادی است چند روز پیش و به‌ناگهان در مقام کارشناس ارشد حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی، عضویت کشورمان در اف.ای.تی.اف را منوط به تغییر رفتار آمریکایی‌ها عنوان کرد! بیگدلی گفته بود: "اف.ای.تی.اف یک شمشیر دولبه و موضوع دوگانه است؛ اگر آن را بپذیریم و همه مفاد آن را انجام دهیم و سپس انتظار داشته باشیم که تحریم‌ها برداشته شود، ممکن است تحریم‌ها برداشته نشود و گرفتاری‌های ما بیشتر شود."
بماند که مدیرعامل بانک ملت هنوز نمی‌داند تحریم‌های کنونی ناشی از تصمیم دولت‌های آمریکا برای مقابله با فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان است و اف.ای.تی.اف سازمانی بین‌المللی برای محدود کردن پولشویی‌های دولتی و سازمان‌یافته است و ارتباطی با قوانین وزارت خزانه‌داری آمریکا ندارد. اما اینکه او برداشتن تحریم‌ها را شرط عضویت در اف.ای.تی.اف می‌داند؛ حکایت از ناآگاهی مدیرعامل بانک ملت در تحلیل وضعیت جهانی است! بماند که با این سطح از نگرش و معلومات نگرانی در مورد اداره بانک ملت را افزایش می دهد!
حقیقت این است؛ کشورهای محدودی که هنوز - هرچند با حجم و مقدار کم- با کشور ما مراوده تجاری دارند و اغلب آنها هم مانند چین و روسیه صادرکننده محصولات خود به ایران هستند و موانع سیاسی ما در مجامع بین‌المللی محسوب می‌شوند بر اساس قوانین جهانی در ارتباط اقتصادی با ایران به مشکل برخورده‌اند و ادامه این مراودات را منوط به عضویت ایران در اف.ای.تی.اف دانسته‌اند.

هشدار روحانی
اهمیت عضویت در اف.ای.تی.اف به حدی است که رئیس جمهور روحانی در جلسه روز چهارشنبه هیات دولت درباره تاخیر در تصویب اف.ای.تی.اف هشدار داد و گفت: "تمام کشورهایی که دوست ما هستند و با ما کار می‌کنند، به ما توصیه می‌کنند اگر به اف.ای.تی.اف ملحق نشوید، ارتباطات بانکی با ما قطع می‌شود."
رئیس جمهور اهمیت عضویت در اف.ای.تی.اف را برای علاقه شخصی و یا نگاه جناحی پیگیری نمی‌کند، بلکه به‌دلیل حضور در بالاترین لایه اجرایی کشور از وضعیت واقعی و به‌دور از تحلیل‌های شخصی مطلع است و می‌داند که؛ "اف.ای.تی.اف یک گروه ویژه است که اقداماتی راجع به مسائل مالی و تراکنش‌ها انجام می‌دهد و همه کشورهای شرق و غرب به آن ملحق شده‌اند. اگر بد است چطور همه دنیا آن را قبول کرده‌اند؟ تمام اروپا و همه شرق و چین و روسیه و ترکیه و همسایگان ما به آن ملحق شدند. این چیزی است که اجماع دنیا روی آن است و همه ملت‌ها تلاش می‌کنند رتبه بالاتری در این گروه به‌دست بیاورند، اما ما ایستاده‌ایم و تنها تماشا می‌کنیم."

توصیه همتی
برای آنکه بدانیم سمت و سوی دولت درباره اف.ای.تی.اف چیست، نوشته چندی قبل عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی را با هم مرور می‌کنیم که در صفحه شخصی خود در فضای مجازی آن را انتشار داد و نوشت: "بنا به درخواست دولت و تأیید مقام معظم رهبری، مهلت بررسی لوایح پالرمو و سی.اف.تی در مجمع محترم تشخیص مصلحت نظام تمدید شده است. توجه داشته باشیم عدم تعیین تکلیف اف.ای.تی.اف می‌تواند در نبود تحریم‌ها مانعی برای سیستم بانکی کشور در انجام مبادلات بانکی بین‌المللی باشد."

مایوس‌مان کردی آقای بیگدلی!
آنچه خواندید تنها گوشه‌ای از حساسیت‌های اعلام شده درباره اهمیت و الزام عضویت در اف.ای.تی.اف است که با بازگو شدن ابعاد مختلف آن، حتی اخبار از تغییر جهت مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص تصویب عضویت در این سازمان حکایت دارد.
حالا مدیرعامل یک بانک مهم کشور نگاهی سطحی به این موضوع دارد و به‌مانند بازی‌های کودکانه، شرط عضویت در اف.ای.تی.اف را برداشتن تحریم‌هایی می‌داند که از سوی یک کشور دیگر و به بهانه‌های دیگر اعمال شده است!
همین اظهار نظرها از سوی مدیران بلندپایه اقتصادی است که ما را نسبت به گشایش‌های اقتصادی در روزها و ماه‌های پیش‌رو ناامید و مایوس نگه می‌دارد و نگرانی‌هایمان را افزون.
در پایان به مدیرعامل بانک ملت توصیه می شود که از اظهارات نسنجیده و بدون پشتوانه خود در راستای تامین نظر جناح های سیاسی خاص خودداری نماید!

منبع: صدای بانک


کد مطلب: 133487

آدرس مطلب :
https://www.naftema.com/report/133487/عضویت-fatf-بازی-کودکانه-نیست

نفت ما
  https://www.naftema.com