مدیر گاز رسانی شرکت ملی گاز ایران از مصرف سالانه ۱۶۰میلیارد متر مکعب گاز به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار در کشور خبر داد.
به گزارشنفت ما ، 'ناصر ابراهیمی' روز چهارشنبه در آیین معارفه مدیر عامل جدید شرکت گاز استان یزد افزود: این میزان مصرف، معادل یک میلیارد بشکه نفت خام است.
وی با بیان اینکه صرفه جویی 10 درصدی، ما را با مشکلی روبرو نخواهد کرد اظهار کرد: با وجود افزایش سالانه تولید گاز، متاسفانه مصرف ما بیشتر از رقم تولیدی است.
ابراهیمی همچنین از کمبود 200 میلیون متر مکعبی گاز در فصول زمستان خبر داد و خاطرنشان کرد: سرانه انرژی در کشور ما از متوسط جهانی و حتی از کشورهایی مانند ژاپن و کره هم بیشتر است و لذا بهینه سازی مصرف انرژی، ضروری است.
وی در ادامه به هزینه های گاز رسانی اشاره کرد و با بیان اینکه برای هر متر مربع لوله 56 اینچی گاز، هفتاد میلیون ریال هزینه می شود گفت: تاکنون دو هزار کیلومتر لوله گذاری در کشور انجام شده که هزینه هنگفتی را شامل شده است.
ابراهیمی، نگهداری از تاسیسات گاز را با توجه به هزینه بالای آن مهم دانست و اضافه کرد: اگر از تاسیسات به درستی نگهداری کنیم عمری صد ساله خواهند داشت و اگر نه عمر آن فقط دو سال خواهد بود.
به گفته وی برخی تاسیسات گازرسانی در استانهای قدیمی مانند مشهد و شیراز عمری 45 ساله داشته و سالم هستند ولی در برخی استانها پس از سه سال گاز کشی، خطوط لوله ها با مشکل روبرو شده است.
این مسوول، تعداد مشترکین گاز کشور را 18 میلیون مورد اعلام کرد و گفت: 98 درصد شهرهای کشور و 57 درصد روستاها گاز دارند.
وی از وجود 10 میلیون انشعاب گاز در کشور خبر داد و گفت: حداقل هزینه ایجاد هر انشعاب 25 میلیون ریال است.
معاون برنامهریزی استاندار یزد هم در این مراسم با بیان اینکه یزد یکی از استانهای توسعه یافته کشور است گفت:این استان با 1.4 درصد جمعیت کشور، 2.2 درصد از سهم تولید داخلی و ناخالص ملی کشور را به خود اختصاص داده است.
محمدرضا بابایی با اشاره به توسعه استان در بخش اقتصادی افزود: یکی از دستگاههای موفق استان در تامین این زیرساختها شرکت گاز است.
اینجور نیست که ما تمام مشکلات عدم استفاده ی صحیح از مصرف انرژی را به گردن مردم بیاندازیم........ به نظر شما در فصل سرما و مثلا استفاده از گاز خانگی در راستای گرما بخشی به منزل ممکن است چه تفاوتهای میان یک شهروند ایرانی و یک شهروند اروپایی وجود داشته باشد...... ایا غیر از اینست که استاندارد وسایل گرما بخشی شهروند اروپا از لحاظ میزان مصرف و........ با وسایل گرما بخش شهروند ایرانی تفاوت دارد........ هر چند که فرهنگ استفاده از انرژی نیز بخشی از مساله میباشد...........