به گزارش نفت ما، رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با بیان اینکه صنعت سی.ان.جی یک مزیت نسبی را برای اقتصاد رقم زده است، تاکید کرد: میتوان از این مزیت نسبی برای حضور در بازارهای بین المللی و کشورهای همسایه استفاده کرد.
علی شمس اردکانی با بیان اینکه باید کاری کنیم که جایگاههای سی.ان.جی مورد رقابت سرمایهگذاران باشد و سرمایهگذار از سی.ان.جی فرار نکند، گفت: امروز در صنعت سی.ان.جی از سرامدان جهان هستیم و این امر مزیت نسبی برای اقتصاد ما رقم زده است.
وی با اشاره به اینکه موضوع گازهای تحت فشار در دو بخش نظامی و کاربری همگانی مطرح میشود، اظهار کرد: موضوع کاربری گازهای تحت فشار در بخش نظامی مورد بحث ما نیست اما در آن بخش نیز متخصصان کشور دستاوردهایی داشتهاند.
اردکانی با اشاره به اینکه سی.ان.جی کاربری همگانی دارد، افزود: امروز 21 میلیون متر مکعب گاز که معادل 21 میلیون لیتر گاز مایع است مصرف میشود و این درحالی است که اگر این 21 میلیون متر مکعب گاز را به عنوان سوخت جایگزین نداشتیم میزان مصرف بنزین کشور 20 میلیون لیتر افزایش پیدا میکرد.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد:یکی از بهترین هم افزاییها بین بخش خصوصی و دولت در صنعت سی.ان.جی نمایان شده است که باید این دستاورد را حفظ کنیم.
وی اظهار کرد: در بررسیهایی که در زمینه مزیتهای کشور برای صادرات خدمات فنی و مهندسی صورت گرفته به این نتیجه رسیدهایم که بهترین پتانسیل برای توسعه ساخت تجهیزات به منظور صادرات در صنعت سی.ان.جی است.
اردکانی با اشاره به ظهور ذخایر عظیم گازی در کشورهای همسایه و اکتشافات جدید اشاره و اظهار کرد: اخیرا تاجیکستان به ذخایر عظیم گازی دست پیدا کرده و در ترکمنستان و افغانستان نیز ذخایر گازی کشف شده نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است که این گازها میتواند در شبکه حمل و نقل این کشورها به صورت سی.ان.جی مصرف شود.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با اشاره به این که ایران می تواند هاب انرژی باشد گفت: اگر نتوانیم از این مزیت نسبی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت سی.ان.جی به کشورهای همسایه استفاده کنیم نمیتوانیم به بازارهای بین المللی دست یابیم.