۱
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۱
کد مطلب : ۱۶۹۴۴۴

باز هم پتروشیمی عصای دست دولتمردان کشور شد!

عبدالرسول دشتی
باز هم پتروشیمی عصای دست دولتمردان کشور شد!
یک روز پس از اعلام خبر توقف تولید در دوازده مجتمع تولیدی پتروشیمی به دلیل قطع خوراک گاز دریافتی، یک خبر خوب و امیدوار کننده برای بازار ارز کشور این بود که عرضه ارز پتروشیمی ها به بازار داخلی به زودی آغاز خواهد شد و پیش بینی اینکه ماهانه حدود نهصد میلیون دلار به بازار ارز تجاری مرکز مبادله کشور عرضه شود، تاثیر بسیار مهمی در کاهش التهاب بازار خواهد داشت.
صنعت ارزش آفرین پتروشیمی سال های گذشته نیز همواره مبالغ قابل توجهی ارز وارد کشور می کرده و نقش موثری در تنظیم نرخ ارز داشته است.
پتروشیمی ایران را به تعبیری می توان کارآمدترین صنعت کشور به ویژه پس از پیروزی انقلاب دانست. صنعتی که دوران بازسازی مجتمع های آسیب دیده پس از پایان جنگ، رشد و توسعه غرورآفرین آن در برنامه های توسعه اقتصادی کشور، تماما در شرایط تحریم صورت گرفته است.
صنعتی که در سال های گذشته با اتکاء به توان مدیران و متخصصان بی نظیرش اعتباری جهانی به پتروشیمی ایران بخشید و با همین اعتبار بدون نیاز به داشتن تضمین از مراکزی مانند بانک مرکزی توانست به اعتبار دارایی ها و محصولاتش میلیاردها دلار فاینانس و سرمایه گذاری خارجی جذب کرده، ایران را به مقام مهم دومین شرکت بزرگ پتروشیمی خاورمیانه برساند.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی (NPC) پیش از خصوصی سازی به ازای گازی که به عنوان خوراک برای مجتمع های تولیدی دریافت می کرد، درآمدهای حاصله را صرف توسعه و اجرای طرح جدیدی می نمود که عمران و آبادی مناطق مختلف کشور را به همراه داشت.
یک نقش بسیار مهم و تاثیرگذار پتروشیمی حمایت از بخش خصوصی و شرکت های تازه تاسیس در رشته های تخصصی مختلف از جمله طراحی و مهندسی، مشاوره و نصب و ساختمان واحدهای پتروشیمی بوده است. حمایتی که شرکت های مهندسی ایران را به چنان اعتماد به نفسی رساند که قادر بودند با شرکت های بزرگ خارجی شریک شده و بطور مشترک فعالیت های اجرایی مهمی را در اجرای پروژه های بزرگ پتروشیمی به سرانجام برسانند.
توسعه مناطق محروم یکی دیگر از آشکارترین ویژگی مناطقی بوده که مجتمع ها و طرح های پتروشیمی در آن مراکز احداث شده اند و چنین نقش ارزشمندی را در کمتر صنعتی می توان اینگونه تاثیرگذار مشاهده کرد.
اما بارزترین ویژگی پتروشیمی را باید در جایگاهی دانست که در ایجاد اشتغال داشته است. از جمله گزارش هایی که متخصصان تحقیقات بازار پتروشیمی بارها به آن استناد داشته اند این نکته است که به ازای ایجاد هر شغل مستقیم در پتروشیمی تا چهارده شغل در صنایع وابسته و تکمیلی آن ایجاد می شود.
و این بار در شرایط فعلی و افزایش نگران کننده قیمت ارز، پتروشیمی در شرایطی به کمک دولتمردان کشور آمده که به تازگی شاهد قطع گاز و به دنبال آن توقف تولید تعدادی از مجتمع هایش بوده است. باید این اقدام پتروشیمی و آرامشی که به بازار ارز کشور خواهد بخشید را به فال نیک گرفت و شرایط مناسب برای مدیران و متخصصان سخت کوش پتروشیمی را از هر طریق ممکن مهیا ساخت.
حمایت دولت، مجلس و سایر قوا از صنایع پتروشیمی و شرکت های خصوصی شده آن مجموعه ها بسیار روحیه بخش خواهد بود.
«امضای تفاهم نامه پویش کاهش ده درصدی مصرف انرژی، میان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت موفق پتروشیمی زاگرس» نمونه ای گویا از تلاش مضاعفی است که این صنعت به همراه شرکت های توانمند و موفق خصوصی برای بکارگیری و بهره برداری هرچه بیشتر از توان متخصصان کارآمد و ارزش آفرین داخلی به آن اقدام نموده است. حمایتی که یقینا هیچ یک از مسئولان ارشد کشور از انجام آن پشیمان نخواهند شد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی