۱۹
۲۶
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۰
کد مطلب : ۱۶۸۶۳۰

چالش‌های حقوقی و نقش قوه قضائیه در حل مشکلات

شیدا آریایی پور
چالش‌های حقوقی و نقش قوه قضائیه در حل مشکلات
فساد دولتی یکی از معضلات اصلی جوامع معاصر است که اثرات و پیامدهای گسترده‌ای بر جنبه‌های مختلف زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دارد. این پدیده نه تنها اعتماد عمومی به نهادهای دولتی را کاهش می‌دهد، بلکه به بیکاری گسترده، نابرابری اقتصادی و در نهایت فروپاشی خانواده‌ها می‌انجامد. در این یادداشت، به ارتباط بین فساد دولتی، بیکاری و تأثیرات آن بر خانواده‌ها پرداخته می‌شود، همچنین نقش قوه قضائیه و مقامات مسئول در حل این مشکلات و پیگیری حقوق شهروندان بررسی می‌گردد.
فساد دولتی و اثرات آن بر جامعه
فساد در دستگاه‌های دولتی می‌تواند به شیوه‌های مختلف خود را نشان دهد؛ از رشوه‌خواری و سوءاستفاده از موقعیت گرفته تا اختلاس و سوءمدیریت منابع عمومی. این رفتارهای مخرب منجر به هدر رفت منابع مالی و انسانی می‌شود و برای رسیدن به اهداف کلان کشور، مانع بزرگی ایجاد می‌کند. یکی از پیامدهای فوری فساد دولتی، افزایش نرخ بیکاری است. وقتی منابع مالی به جای اینکه صرف پروژه‌های اشتغال‌زا و زیرساختی شود، به صورت غیرقانونی به جیب افراد خاص می‌رود، فرصت‌های شغلی از بین می‌روند و افراد بیشتری با مشکل بیکاری مواجه می‌شوند.
بیکاری و فروپاشی خانواده
بیکاری به عنوان یکی از شاخص‌های اجتماعی، تأثیرات ویرانگری بر ساختار خانواده‌ها دارد. در جامعه‌ای که نرخ بیکاری بالا باشد، فشار اقتصادی بر خانواده‌ها افزایش می‌یابد و بسیاری از خانواده‌ها قادر به تأمین نیازهای اولیه خود نیستند. این وضعیت می‌تواند به بحران‌های روانی، افسردگی و در نهایت فروپاشی روابط خانوادگی منجر شود. بیکاری نه تنها بر جنبه‌های مالی زندگی افراد تأثیر می‌گذارد، بلکه عزت نفس و روابط اجتماعی افراد را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.
نقش قوه قضائیه و مقامات مسئولدر چنین شرایطی 
نقش قوه قضائیه و مقامات مسئول در پیگیری حقوقی مسائل مرتبط با فساد و بیکاری بسیار حائز اهمیت است. قوه قضائیه باید به عنوان نهاد ناظر بر اجرای عدالت، با برخورد قاطع و قانونی با فساد در دستگاه‌های دولتی، از حقوق شهروندان دفاع کند و ضمانت‌های اجرایی برای مقابله با فساد ایجاد نماید. علاوه بر این، پیگیری شکایات مردم و تأمین حقوق آنان از سوی مقامات مسئول، بویژه در زمینه بیکاری و شرایط معیشتی، می‌تواند به کاهش مشکلات اجتماعی و اقتصادی کمک کند.
 راهکارها و پیشنهادات
برای حل این مشکلات، ابتدا نیاز به شفافیت در اداره امور دولتی و نظارت دقیق بر عملکرد مسئولان است. تقویت نهادهای نظارتی و قضائی می‌تواند به کاهش فساد و ایجاد فضای قانونی و امن برای اشتغال‌زایی منجر شود. همچنین، ایجاد سامانه‌های پیگیری حقوقی برای افرادی که از فساد دولتی و بیکاری آسیب دیده‌اند، می‌تواند به تسریع در حل مشکلات و برقراری عدالت اجتماعی کمک کند.
در نهایت، فساد دولتی و بیکاری نه تنها تهدیدی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور است، بلکه آسیب‌های جبران‌ناپذیری بر ساختار خانواده‌ها وارد می‌آورد. با این حال، با عزم جدی مقامات مسئول و قوه قضائیه در برخورد با فساد و حل مشکلات اقتصادی و اشتغال، می‌توان به بهبود شرایط زندگی مردم و پیشرفت جامعه امیدوار بود. پیگیری دقیق و موثر حقوق شهروندان، کلید اصلی حل این معضلات است.


حقوقدان
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


سپاس فراوان از دست اندرکاران محترم این رسانه. متاسفانه همینطوره.بی عدالتی در زمینه اشتغال مشکلات زیادی برای خانواده ها در کنار معضلات دیگر اجتماعی و اقتصادی ایجاد کرده و هیچ نهادی متولی برخورد با این بی عدالتی نمی باشد.دبوان عدالت اداری نیز پاسخگو نیست.در این مورد خاص و مشابه قوه قضاییه اصلا به عنوان یک مرجع قانونی قابل اتکا نیست.
پروژه های کلنگ خورده و رها شده به دلیل عدم تامین منابع مالی مخصوصا در محدوده پارس جنوبی به وفور یافت می گردند. کاش یک لیست از پتروشیمی های بلاتکلیف تهیه می شد و دولت متوجه این فاجعه می شد. تقریبا اکثر متقاضیان چشم به قطب های انرژی کشور مثل ماهشر و عسلویه دوخته اند که وضعیت اسفناکی به لحاظ جذب دارند.
تا وقتی که حلقه های قدرت خودسرانه بنا به صلاح خودشان عمل می کنند و کاری به قوانین کشوری ندارند وضع به همین منوال می باشد
سرکار خانم آریایی پور حلقه های ی قدرت خود سر عمل می کنن بخاط اینکه قدرت دارند و قدرتشان از قوای سه گانه بیشتر می باشد و قوه قضاییه نمی تواند جلو فساد سازمان یافته را بگیرید
bahram
مثل همیشه قلم زیبا و پرسشگر.... درود
بهناز پاکزاد
خیلی ممنون از خانم اریایی که به جد دنبال حقوق شهروندان هستند از تلاش ایشان سپاسگزارم
Mehdi
مقاله خوبی است و بخوبی مشکلات در آن تحلیلی شده.
فاطمه سهرابی
بسیار درست وبه جاممنون که با ارایه راهکار مطالب تون رو بیان میکنید
احمدی
باسلام
به موضوع بسیار درستی دررابطه باتاثیر اقتصاد برپیکره خانواده اشاره کردین
درود فراوان بر سرکار خانم آریایی پور و رسانه محترم نفت ما که دغدغه های به حق و مهم مردم را اطلاع رسانی می کنند.
رطب خورده کی منع رطب کند
در جامعه ایی زندگی میکنیم که دزدی های بزرگ رو آدمهای مهم انجام میدن و با یک جابجایی شغلی گویا جرمشون پاک میشه و مردم گرسنه از ناچاری با دزدیدن نانی انگشتهاشون رو از دست میدن
گویا قوانین فقط برای عوام وضع شده
اینجا چیزی به اسم بازنشستگی معنی نداره پدر خانواده محکومه تا نفس میکشه فقط دنبال یه لقمه نون بخور و نمیر باشه چون نه تنها حقوق بازنشستگی مفاف زندگی رو نمیده بلکه کاری هم برای جوون ها نیست تا جایگزین پدرها بشن همه ثروت کشور مثل ارثیه پدری بین یک عده مشخص تقسیم میشه و مردم باید با خوشحالی به قوانین احترام بگذارند و کلمه دزدی فقط برای مردم جرم محسوب میشه
با سلام
ممنون از مطالب شما که به خوبی مشکلات جامعه و مردم را بیان کردین
با آرزوی موفقیت روز افزون شما
درود
امیدوارم به زودی شاهد بهترین ها در ایران باشیم و روزی برسد که بیکاری کم شود و جوانان ما بتونن تشکیل خانواده دهند و بدون استرس زندگی کنن و مسئولین واقعا به فکر مردم و مشکلات باشن
دو کاج( بهرامیان)
کاش تعداد افرادی که به نحوی دست به قلم هستند و با حق و حقوق شهروندی و قانون آشنایی دارند مثل خانم آریایی پور و رسانه هایی مثل نفت ما خیلی بیشتر بودند. گل و بلبل جلوه دادن مسایل و مشکلات نه اینکه انها را حل نخواهد کرد بلکه نمک به زخم پاشیدن هست.

سپاس فراوان از شما سرکار خانم و رسانه محترم و محبوب
آرزوی سلامتی و تندرستی
محمد
ممنون از خانم آریایی پور
که پیگیر مطالبات جامعه هستند
خدا قوت
Job Application Process -فرایند کاریابی
دست اندرکاران محترم رسانه نفت ما.
در صورت صلاحدید ، این تجربه شخصی که شاید بتواند کمکی به اصلاح روند فعلی اشتغال بروکراتیک و غیر سیستمی که شاید بتواند کمکی به هموطنان شود را منتشر نمایید .
در صورت تصمیم به انتشار اصلاح و ویرایش نوشتاری وغلطهای املایی مورد نیاز می باشد.
Job Centre Plus UK
(قابل جستجو در گوگل)
...........
شروع
مقایسه ای بین مراکز کاریابی در انگلستان و ایران بر اساس تجربه شخصی در فواصل زمان دو دهه::
انگلستان:شهرهای بولتون و شفیلد در فواصل زمانی سال های الی ۲۰۰۶ ۲۰۰۳
در اکثر شهرهای بزرگ و کوچک انگستان دفاتری به ابعاد یک دفتر خدمات توریستی با یک لوگوی یکپارچه سه رنگ سبز ،زرد و سفید با ابعادی کوچک ولی قابل رویت وجود دارند. وارد می شویم و تعدادی کامپیوتر که به صورت عمودی به شکل یک دستگاه خودپرداز نصب شده اند را می بینیم که همه آنها به یک شبکه سراسری و یک بانک اطلاعاتی در چندین دیتاسنتر ولی متمرکز، مرتبط می باشند که تقریبا تمامی شرکت ها و کارخانه ها نیازمندی های شغلی خود را در سامانه ی این بانک اطلاعاتی ثبت می نمایند و یک نرم افزار یکپارچه بر روی این استیشن های کاریابی نصب شده اند که قابلیت سرچ کار بر اساس عنوان دقیق شغل مثلا نقاش ساختمان ، برقکار ساختمان ، بادی گارد ، مهندس عمران ، مهندس مکانیک تا شغل های دیگر و در خصوص اینجانب اتوکد کار با قابلیت محدود کردن شغل مربوطه بر حسب شعاع و فاصله از شهر محل سکونت و سپس کلید جستجو. خروجی این جستجو لیست کاملی از شغل های مربوطه ، نام شرکت یا کارخانه ، حقوق بر حسب پاوند در ساعت، فاصله دقیق و اطلاعات دقیق تماس کارگزینی آن کارخانه و یا شرکت. و کلید پرینت کلی یا تعدادی از شغل هایی که متقاضی انتخاب می نماید.
تعداد این ایستگاه ها در هر مرکز بستگی به جمعیت شهر یا منطقه از آن شهر دارد.
در طرف دیگری از این مراکز تعدادی خط تلفن ثابت رایگان جهت تماس با شرکت ها و کارخانه ها و مهمتر از همه تعدادی از پرسنل یونیفورم پوشیده (کت و شلوار و کراوات و کارت شناسایی آویز به گردن) . حضور این افراد برای کسانی که احتمالا نتوانند با پرینتی که در دست دارند امکان مکالمه انگلیسی را نداشته باشند و یا اینکه با توجه به تنوع لهجه ها نتوانند ارتباط برقرار کنند می باشد و شما پرینت شغل مربوطه را به یکی از این افراد می دهید و ایشان به جای شما تماس می گیرند.
و قرار ملاقات جهت مصاحبه که اکثر مواقع در صورت داشتن تخصص موفقیت آمیز هست.
و شروع کار از روز بعد با چند روز آینده.
کل فرایند کاریابی در صورت داشتن مهارت و تخصص نیم الی یک ساعت.
پایان قسمت اول
Job Application Process -فرایند کاریابی(قسمت دوم)
در این قسمت با توجه به نوع فعالیت رسانه ،صنعت نفت با قدمت تقریبی ۶۰ ساله به عنوان نمونه در نظر گرفته شده است. و ضمن احترام به پرسنلی که از طریق آزمون و طی کردند فرایند قانونی مراحل جذب را طی کرده اند. همچنین پرسنل قرارداد موقت که بر حسب نیاز مبرم سازمان به تخصص آنها نیاز بوده و نه اینکه بالعکس سازمان عاشق چشم و ابروی اونها بوده.

برای یک شهروند که به نحوی صنمی با یکی از مقامات داشته باشد:
ابزار مورد نیاز: یک واسط انسانی، یک دستگاه موبایل.
موارد دیگر:
گزینش : Not Applicable -صدق نمی کند
پیشینه: Not Applicable -صدق نمی کند
تخصص: Not Applicable -صدق نمی کند
حقوق و مزایا: بر حسب نوع رابطه شخص واسط با مقام مربوطه و جایگاه مقام مربوطه با مدیریت سازمان و نوع سرویس دهی متقابل🤔😅😂
مدت زمان: حداکثر یک هفته
فرایند اداری قبل از جذب مطابق با قانون و مقررات وزارت نفت: No Worries(حله)🤔😭
زبان های خارجی و تخصصی: مسلط به "ادبیات چاپلوسی " در حد مکالمه🤣🤣🤣
مدت زمان قرارداد: حداقل ۴ سال و در صورت انتخاب مجدد رییس جمهور و کابینه اش برای دور دوم ۸ سال. بعدش هم که حس حق آب و گل داره و آشنه پاشیل.

کل فرایند کاریابی با با بدون داشتن تخصص و مهارت یک هفته الی ده روز.


پایان قسمت دوم
Hassan
سلام.درود بر خانم آریایی پور که مانند گذشته موضوعات مهم ومفیدی را مطرح ومورد نقد قرار میدهند.ایکاش مسئولین کمی به این نظرات توجه میکردند.
آرام
من واقعا می خوام بدونم مثلا توی آرامکوی عربستان هم وضعیت یه همین شکل بی درو پیکر هست! شما اگر کنکاش کنید یک زیر مجموعه نفت چه دولتی و چه خصولتی سالم پیدا نمی کنید. چه به لحاظ عدالت و تخصص در جذب و چه به چه لحاظ سلامت مدیران. آخه یه کشور چقدر می تونه کشش داشته باشه.؟
با سلام و خسته نباشید خدمت خانم آریایی پور
مدیران نالایق بخاطر اینکه مدیر سفارشی و رابطه ای هستند
اولین کاری که برای ثبات خودشان انجام میدهند دست به جابجایی پرسنل می زنند و نیروهای بی سواد و نالایق خودشان را جذب می‌کنند که در عرض چند ماه شیرازه شرکت ها را از هم می پاشد
دقیقا موافقم مصداق بارز این موضوع شرکت مهندسی و نصب فیرمکو که زیر مجموعه تاپیکو می باشد اتفاق افتاده
اونجااز زمان شروع دولت 13 تا الان شده جولانگاه افراد بیسواد و نالایق
چقدر خوب بوده که مسولان این موضوع را بیطرفانه بررسی کنند
تا باشد خانم های شجاعی امثال خانم آریایی پور . فامیلی تون برازنده تون هست.
نمونه همه مدیران نالایق.بی سواد .و... در شرکت فیرمکو بوده متاسفانه در این سال ها نه حراست کاری کرد.نه بازرسی و نه قوه قضائیه و همچنان گروهی می آیند و میخورند و می برند و این حکایت همچنان باقیست
مهسا
چه خانم زیبای ممنون خانم اریایی پور واقعا لذت بردیم
آنچه خوبان همه دارند تو یک جا داری
هم چهره زیبا و هم قلم شیوا و وزین
f-h
هم صورت زیبا و هم سیرت زیبا
فیرمکو
به حق که خانمی مهربان و دلسوز ،باسواد،با متانتی همچون خانم آریایی پور عزیز افتخاری برای مردم ایران می باشد واقعاً جا داره که از زحمات و پیگیری های ایشان تشکر کنیم