۳
۱
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۸
کد مطلب : ۱۳۷۶۸۷

ضعف در فرایند قیمت گذاری قیر صادراتی ایران

محسن ورزشکار ؛ کارشناس صنعت قیر
یکی از مشکلات اساسی در قیمت گذاری قیر صادراتی ایران این است که مشتریان خارجی، "قیمت قیر" را بصورت مستقیم و بدون لحاظ نمودن هیچگونه پارامتر دیگری با "قیمت وکیوم باتوم" مرتبط می نمایند. بدین معنا که خریداران خارجی از آنجاکه تسلط کاملی بر فرایندهای قیمت گذاری وکیوم باتوم و نحوه عرضه آن در بورس کالا دارند و همچنین با آشنایی کامل از مکانیزم های تعیین قیمت تولیدکنندگان قیر که عمدتا بر اساس بهای تمام شده می باشد ، قیمت مورد نظر خود را به عرضه کنندگان تحمیل می نمایند.
محسن ورزشکار
محسن ورزشکار
این اتفاق ناخوشایند در محصول قیر صادراتی ایران در شرایطی اتفاق می افتد که در بازارهای دیگر، بخش عمده قیمت تابع میزان عرضه و تقاضا و سایر عوامل اثرگذار دیگری غیر از مواد اولیه می باشد.
از سویی دیگر افزایش نرخ تسعیر ارز نیز عامل دیگری است که به این موضوع دامن زده و باعث می شود قدرت چانه زنی مشتریان خارجی در مذاکره با فروشندگان ایرانی افزایش یابد.
همچنین وجود رقابت های فزاینده در فروش بین صادرکنندگان قیر ایران نیز باعث ایجاد فرصت های مذاکره بیشتر برای خریداران خارجی می گردد.
شایان ذکر است وجود انحصار در ناوگان لجستیک دریایی حمل قیر به مقاصد صادراتی که در اختیار تعداد بسیار معدودی از افراد می باشد نیز به این موضوع دامن زده است.
لذا شایسته است در این شرایط فروشندگان قیر صادراتی ایران با درک اهمیت موضوع و آگاهی از فرصت کسب "سود بیشتر" در صورت تغییر فضای مذاکره با مشتریان، زمینه را برای ارتقای سطح عمومی قیمت قیر ایران فراهم آورند.
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


OMID
با نظر مهندس ورزشکار موافقم