به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"،طبق گزارش اداره میزهای صنعت و رتبه بندی ناشران سازمان بورس میزان عدمالنفع پالایشگاهها از محل مصوبه دی ماه ۱۴۰۲ وزارت نفت و تغییر فرمول قیمتگذاری خوراک و فرآوردههای نفتی، در ۹ ماه امسال به ۲۶ هزارو ۴۷۷ میلیارد تومان رسیده است.
اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار میزان عدمالنفع ناشی از تفاوت دستور العمل دی ماه 1402 با مصوبه 1401 را در خصوص اصلاح قیمت گذاری خوراک و فرآورده های نفتی پالایشگاه را محاسبه کرد.
شایان ذکر است 23 دی ماه پارسال وزارت نفت دستور العمل قیمتگذاری خوراک و فرآوردههای نفتی پالایشگاه ها را تغییر داد. براساس مصوبه جدید فرمول محاسبه انواع فرآوردههای نفتی بنزین، برحسب درجه اکتان و کیفیت محصول مشمول ضرایب کاهشی بیشتری نسبت به مصوبه سال 1401 شدند.
طبق محاسبات اداره میزهای صنعت و رتبه بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ، اعمال مصوبه جدید به عدمالنفع پالایشگاهها به مبلغ 26 هزارو 477 میلیارد تومان از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه یعنی در 9 ماه امسال منجر شده است، این عدمالنفع همچنان ادامه دارد.
در این میان، سهم پالایش نفت بندرعباس از این عدمالنفع بیشتر از سایر شرکتها و معادل 33 درصد است. بعد از آن پالایش نفت اصفهان و تهران به ترتیب با 26 و 22 درصد بیشترین سهم را از این عدمالنفع دارند.
براساس این دستورالعمل بیشترین ضریب کاهشی در فرمول محاسباتی فرآورده نفتی انوع بنزین، مربوط به بنزین اکتان 87 معمولی است که نشان میدهد؛ عدمالنفع شرکتهای پالایش نفت بندر عباس در 9 ماه امسال 8 هزارو 665 میلیارد تومان و پالایش نفت تهران 5 هزارو 710 میلیارد تومان بوده است.
طبق این گزارش، 86 درصد محصولات پالایش نفت بندر عباس و 100 درصد تولیدات پالایش نفت اصفهان به طور میانگین، بنزین با اکتان 87 معمولی است.
از طرف دیگر، شرکت پالایش نفت اصفهان بیشترین حجم فروش فرآوردههای نفتی بنزین را دارد به همین دلیل با وجود تولید بنزین با کیفیت اکتان 91 یورو 5 ، به سبب افزایش ضریب کاهشی در فرمول محاسباتی انواع بنزین، بعد از شرکت پالایش نفت بندر عباس مشمول بیشترین مبلغ عدمالنفع شده است.