به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"، تفاهمنامه شرکت ملی صنایع پتروشيمي با شرکت پتروشیمی زاگرس در خصوص پویش ۱۰ درصدی کاهش مصرف برق و گاز در صنعت پتروشيمي صبح امروز به امضای حسن عباس زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و متین دیداری، مدیرعامل پتروشیمی زاگرس رسید.
دیداری، مدیرعامل پتروشیمی زاگرس اظهار داشت: متاسفانه شاهد ناترازی گاز در صنعت پتروشیمی هستیم که مساله مهمی است و باید اقدام و فرهنگ سازی به صورت جدی انجام شود که تاثیراتی در حوزه صنعت و اقتصاد ایجاد کند. در همین امسال صنعت پتروشیمی متولی تزریق ۸ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما بوده است. قطعا با کاهش ۱۰ درصدی مصرف از ۶۵۰ میلیون متر مکعب، بالغ بر ۶۰ میلیون مترمکعب به صنعت بر می گردد.
احمد مهدوی ابهر دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی هم اعلام کرد: اقدام امروز حرکت سازنده ای برای رفع ناترازی گاز و انرژي است. از شرکت ملی صنایع پتروشیمی بابت این اقدام تشکر می کنم. سه راه سرمایه گذاری صرفه جویی و مصرف بهینه جهت حل ناترازی گاز وجود دارد. صنعت پتروشیمی در سه موضوع فوق مهم آماده ورود است. از آنجا که گاز برای مصرف خانگی ارزان است و وقتی روشی در استانی پیاده شود ارزش صرفه جویی مشخص و فرهنگ سازی می شود. پتروشیمی زاگرس بزرگترین تولیدکننده متانول کشور است. هم اکنون گاز ۱۲ پتروشیمی قطع است و برای دومین کشور صاحب منابع گازی دنیا زیبنده نیست. آقای عباس زاده محکم پای کار ایستاده و این کار امروز استارت زده می شود و در آینده به سایر استانها بسط می دهیم تا صرفه جویی خوبی داشته باشیم. لذا به شدت دنبال سرمایه گذاری در میادین هستیم و از وزارت نفت گله داریم که قرارداد پتروفرهنگ برای تولید ۳۰ میلیون مترمکعب گاز هنوز انجام شده درحالیکه سرمایه گذار کار را شروع کرده است. همچنین ۱۰ تفاهمنامه با وزارت نفت برای تولید ۲۲۰ میلیون مترمکعب گاز که به ناترازی گاز کشور کمک می کند امضا شده است. با رئیس جمهور پزشکیان اخیرا صحبت نموده و نامه ای خدمتشان در این زمینه ارسال کردم. دومین مصرف کننده گاز کشور بعد از خانگی نیروگاهها هستند که باید سیکل ترکیبی شود.
حسن عباس زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرد: بیش از یک سال مطالعه روی طرح و تفاهمنامه صرفه جویی برق و گاز مجتمعهای پتروشیمی انجام شده است. از نظر تولید گاز با ۸۰۰ میلیون مترمکعب در روز در وضعیت مطلوبی هستیم. عدم فرهنگ سازی مناسب باعث شده که مصرف فزاینده خانگی گاز داشته باشیم. از تولیدی ۵۰ درصد خانگی و ۲۶ درصد نیروگاهی است و در برنامه هفتم مصرف پتروشیمی بابت تامین خوراک گاز را به 21درصد با ظرفیت تولید 131 میلیون تن محصول در سال برسانیم. درصد برسانیم. حدودا ۱۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری در برنامه هفتم برای تامین خوراک پایدار پیش بینی شده است. کمیته تامین خوراک پایدار تشکیل شده و اولین جلسه اش هم برگزار شده است. یکی از راههای تامین خوراک پایدار سرمایه گذاری در بالادست است که از وزیر نفت درخواست تسریع در اجرای قراردادها را خواستار شدم. در استفاده از گازهای مشعل و همراه نفت پروژه بیدبلند و مارون و ان جی ال ۳۱۰۰ به بهره برداری خواهد رسید. استفاده از سوختهای دیگر همچون ال پی جی برای نیروگاهها را پیشنهاد کرده ایم. طرحهای بهینه سازی هم آماده هستند تا با اقدامات بهینه و فرهنگ سازی به گاز حاصل از صرفه جویی برسیم. از دکتر دیداری که همیشه پیشرو هستند تشکر می کنم که همکار ما در این طرح صرفه جویی خواهد بود.