به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"، قیمت نفت در شرایطی در روز سهشنبه در نوسان بوده که چین ضعیفترین رشد اقتصادی خود را طی نیمقرن اخیر گزارش کردهاست. این در حالی است که تغییر سیاستهای کرونایی در این کشور امید به بهبود تقاضای سوخت در سال جاری میلادی را بالا برده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 25 سنت معادل 0.30 درصد افزایش به 84 دلار و 71 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 50 سنت معادل 0.63 درصد کاهش 79 دلار و 36 سنت معامله میشود.
خوشبینی نسبت به افزایش تقاضا در چین باعث شده قیمت نفت خام برنت حدود 10 درصد طی 10 روز گذشته افزایش یابد، اما دورنمای تقاضا در سایر مناطق دنیا بیثبات است.
تحلیلگران عقیده دارند افزایش عرضه نفت خام روسیه هم بر بازار تأثیر میگذارد. صادرات نفت روسیه از طریق دریا 3.8 میلیون بشکه در روز طی هفته گذشته افزایش یافت که بالاترین رقم از ابتدای بهار را نشان میداد.
تولید ناخالص داخلی چین 3 درصد در 2022 رشد کرده که بسیار پایینتر از هدف 5.5 درصد این کشور بودهاست. این دومین عملکرد بد اقتصاد چین از 1976 است. محدودیتهای سخت کرونایی و سقوط بازار مسکن ضربه سختی به اقتصاد چین در سهماهه پایانی سال گذشته میلادی زد.
تولید پالایشگاهی در چین هم در 2022، 3.4 درصد نسبتبه سال قبلاز آن کاهش یافته که اولین کاهش سالانه پالایش نفت در این کشور از 2001 را نشان میدهد.
علیرغم خوشبینی نسبتبه رشد اقتصاد چین با توجه به برداشته شدن محدودیتهای کرونایی، این کشور با مشکلات قابلتوجهی در سال جاری روبهرو خواهد بود که مهمترین آنها رکود در آمریکا و اروپاست.
افزایش ارزش دلار هم بر قیمت نفت تأثیر میگذارد، چون خرید آن را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گرانتر میکند.