۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۵
کد مطلب : ۱۴۹۵۵۰

صادرات سوخت چین رکورد ۱۵ را ماهه زد

صادرات سوخت چین در سپتامبر به بالاترین حجم ماهانه از ژوئن سال ۲۰۲۱ افزایش یافت.
صادرات سوخت چین رکورد ۱۵ را ماهه زد
  به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،  آمار اداره کل گمرک چین نشان داد واردات نفت خام به چین در سپتامبر، دو درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت اما پالایشگاه‌های چینی، صادرات سوخت را به بالاترین حجم از ژوئن سال ۲۰۲۱ تاکنون افزایش دادند تا از حاشیه سود قوی صادرات بهره ببرند.
طبق این آمار که یک هفته دیرتر از موعد منتشر شد، بزرگترین واردکننده نفت جهان، ماه میلادی گذشته ۴۰.۲۴ میلیون تن معادل حدود ۹.۷۹ میلیون بشکه در روز نفت خام خرید. این رقم بالاتر از ۹.۵ میلیون بشکه در روز واردات اوت بود اما در مقایسه با حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز در سپتامبر سال ۲۰۲۱، کاهش داشت.
میزان واردات نفت چین در ۹ ماه نخست سال میلادی جاری به ۳۷۰.۴ میلیون تن معادل حدود ۹.۹ میلیون بشکه در روز بالغ شد که ۴.۳ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت. این نخستین کاهش سالانه واردات برای این مدت، از سال ۲۰۱۴ محسوب می‌شود.
دورنمای تقاضا برای سوخت در چین تحت تاثیر محدودیت‌های سخت گیرانه کووید ۱۹ که مانع فعالیت‌های تولیدی و سفر شده است، تیره شده است. اگر چه پالایشگاه‌های دولتی، فعالیت‌شان را از اختلالات و تعمیرات از سرگرفته‌اند، پالایشگاه‌های خصوصی که عامل حدود یک پنجم از واردات نفت به چین هستند، همچنان تولیدشان را پایین نگه داشته‌اند.
یک مدیر معاملاتی یک پالایشگاه خصوصی در شرق چین پیش از انتشار این آمار گفت: اعتماد خیلی پایین آمده است. حاشیه سود خوب نیست و پالایشگاه‌ها انگیزه‌ای برای تولید ندارد.
با این حال، آمار نشان داد صادرات فرآورده‌های نفتی شامل دیزل، بنزین، سوخت هواپیما و سوخت دریایی ماه میلادی گذشته ۳۶ درصد در مقایسه با سپتامبر ۲۰۲۱ رشد کرده و به ۵.۶۴ میلیون تن رسیده است.
صادرات از ابتدای سال تا پایان سپتامبر، در نتیجه سیاست پکن برای محدود کردن صادرات سوخت و فعالیت پالایشی اضافی، ۲۷.۶ درصد کاهش یافت و به ۳۵.۴۵ میلیون تن رسید. اما در سپتامبر پکن سهمیه جدیدی برای صادرات سوخت اعلام کرد تا به اقتصاد رو به افول خود تحرک ببخشد. این تصمیم ممکن است باعث شود صادرات تا پایان سه ماهه نخست سال ۲۰۲۳ بهبود بیشتری پیدا کند
بر اساس گزارش رویترز، واردات گاز طبیعی چین از طریق خط لوله و به شکل ال‌ان‌جی، در سپتامبر بهبود یافت و به ۱۰.۱۵ میلیون تن رسید که بالاترین میزان از ژانویه بود. با این حال، حجم مذکور در مقایسه با سپتامبر سال گذشته، ۴.۴ درصد کاهش یافت. واردات ال‌ان‌جی برای اجتناب از خرید گران محموله‌های تک، کاهش پیدا کرده است. واردات گاز چین در ۹ ماه نخست سال میلادی جاری، ۹.۵ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت و به ۸۱.۱۶ میلیون تن رسید.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی