به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"، کرونا همیشه به جهش خود ادامه داده، البته بر اساس تحقیقات همه جهشها منجر به خطر بیشتر یا سرایت پذیری بالاتر نمیشوند، به عنوان مثال آلفا، دلتا و امیکرون مسیر همه گیری را کاملا تغییر داده اند و جهان را وارد فاز جدیدی کردند، درحالیکه بتا و گاما از این ویژگی مستثنی بوده و به همه جهان مسلط نشدند.
امیکرون در حال حاضر یکی از عفونی ترین ویروسهای انسانی شناخته شده و سویههای BA.۵ و BA.۴ قدرت سرایت پذیری بالایی داشتهاند و در کشور شاهد پیک هفتم کرونا با این شیوع این زیر مجموعه ها بودیم که البته اکنون روند کاهشی فوتی ها و بیماران جدید را شاهد هستیم.
یافتههای دانشمندان نشان میداد که این گونه ها، از انواع قبلی آن عفونی تر است و دربرابر مقاومت ایجاد شده توسط آنتی بادی بعد از بیماری، یا آنتی بادی واکسن کرونا پایدار است. یافتهها حاکی از آن است که زیرشاخه BA.۲ امیکرون عفونی تر بوده و در شدت این موج تاثیرگذار بوده است.
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی هفته گذشته گفت: بهبود نسبی شرایط کرونا در روزهای اخیر و عدم افزایش مبتلایان و موارد فوتی در کشور بوجود آمده و در خصوص احتمال افزایش بیماری در فصل پاییز هشدار داد.
وی افزود: با توجه به نزدیک بودن پاییز و بازگشایی مدارس و دانشگاهها در اواخر شهریور و اوایل مهر انتظار می رود، کرونا دوباره اوج بگیرد برآورد ما از رفتار ویروس این است که در فصل سرما با خطر بیشتری روبرو هستیم، لذا توصیه میشود که شهروندان برای کنترل بیماری نسبت به تزریق دز یادآور اقدام کنند.
وزیر بهداشت به شهروندان توصیه اکید کرد که چنانچه ۶ ماه از تزریق آخرین واکسن آنها گذشته است دوز یادآور خود را تزریق کنند. عموم مردم و خصوصا افراد سالمند، شهروندان دارای بیماری زمینهای و آن دسته از شهروندان که دچار ضعف سیستم ایمنی هستند، حتما نسبت به تزریق دزهای یادآور اقدام کنند.
حمید عمادی اپیدمیولوژیست در این زمینه گفت: کرونا در طول مدتی که از همه گیری آن می گذرد، به ما نشان داد که غیر قابل پیش بینی است، در حال حاضر برخی مردم فکر می کنند کرونا تمام شده و به همین دلیل به زندگی عادی خود برگشته اند در حالیکه این بیماری همچنان یک ویروس پابرجاست و هیچ کشوری در سراسر دنیا نتوانسته است این بیماری را به طور کامل درمان و از بین ببرد و ممکن است تا سالیان سال هم با ما همراه باشد.
وی افزود: کرونا بیماری مسری تنفسی است که در افراد با علائمی چون تب، سرفه، بدندرد، گلودرد، سردرد و غیره ظاهر میشود و بیمار با علائم سنگین بعد از چند روز رو به بهبودی میرود. این بیماری در افراد سالمند و بیماران زمینهای میتواند خطرساز باشد، در شرایط کنونی مشخص نیست که با وجود شیوع آنفلوآنزا در فصل پاییز، ویروس کرونا چه عکس العملی از خود نشان دهند، اما باید خود را آماده مقابله با جهش های جدید این بیماری کنیم.
این عضو کمیته علمی مقابله با کرونا اظهار داشت: در فصل سرما و با توجه به تراکم اعضای خانواده در یک فضا، شیوع آنفولانزا و بازگشایی مدارس، پیش بینی می شود پاییزی سخت در برابر کرونا داشته باشیم زیرا همه افراد ساعات زیادی را در فضای بسته سپری می کنند و با وجود تزریق واکسن نیز ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
عمادی تصریح کرد: علایم کرونا شامل تب، سرفه، گلو درد، خستگی، ضعف عمومی بدن، آبریزش بینی، سردرد و غیره شبیه آنفلوآنزا است، لذا سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه ای، که بیشتر در معرض خطر هستند، باید بیش از پیش نکات پیشگیری و خود مراقبتی را رعایت کنند.
این اپیدمیولوژیست با بیان اینکه بروز علایم در افراد بر اساس نوع ویروس کرونا و میزان مقاومت و ایمنی بدن آنها متفاوت است، گفت: تزریق دز یادآور واکسن کرونا بهترین گزینه برای مقابله با این بیماری در فصل پاییز است، افرادی که واکسیناسیون خود را تکمیل نکرده اند، باید نسبت به دریافت واکسن سریعتر اقدام کنند تا مقدار زیادی خیال ما بابت افزایش سطح ایمنی بدن افراد در فصل پاییز راحت خواهد شد و در غیر این صورت در اواخر پاییز و اوایل زمستان احتمال دارد پیک جدیدی را تجربه کنیم.
عمادی خاطرنشان کرد: استفاده از ماسک، شستن مداوم دست ها، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تزریق دز یادآور مهمترین شیوه های پیشگیری از ابتلا به کرونا به شمار می رود که انتظار می رود مردم با توجه به هشدار های جدی نسبت به پاییز و زمستان امسال بیشتر اصول بهداشت فردی و دستورالعمل های اجتماعی را رعایت کنند.
منبع: ایرنا