۱
plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۱۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۰
کد مطلب : ۱۴۵۱۲۷

دست رد پالایشگاه‌های هند به نفت عربستان

پالایشگاه‌های هند در پی افزایش قیمت رسمی فروش نفت توسط عربستان برای بازار آسیا، خرید نفت از ریاض را برای ماه مه (اردیبهشت/ خرداد) کاهش و از روسیه را افزایش دادند.
دست رد پالایشگاه‌های هند به نفت عربستان
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما "، هند به عنوان سومین واردکننده و مصرف‌کننده نفت به دلیل افزایش قیمت نفت به شدت در تنگنا قرار دارد در حالیکه قیمت بنزین نیز در برخی ایالت ها به شدت افزایش یافته است. 
شرکت تولید نفت دولتی آرامکو عربستان قیمت نفت خام را برای همه مناطق افزایش داده است اما خریداران آسیایی با بیشترین افزایش قیمت روبرو شدند. هند به عنوان سومین اقتصاد بزرگ آسیا میزان زیادی از نیاز نفت خود را از کشورهای غرب آسیا شامل عراق و عربستان سعودی تامین می کند. 
دو مقام مطلع در پالایشگاه های هند که نخواستند نامشان فاش شود ضمن اعلام این خبر میزان خرید نفت از روسیه را اعلام نکرده و گفتند کاهش خرید نفت از عربستان سعودی در ماه مه (اردیبهشت/خرداد) زیاد نخواهد بود زیرا آنها باید میزان نفت متعهد شده بر اساس قراردادهای سالانه را از عربستان بخرند.  
هند برای کاستن از هزینه های فزاینده واردات نفت به خرید نفت از روسیه رو کرده است که با بیشترین تخفیف نسبت به نفت خام برنت عرضه می شوند. برخی شرکت ها و کشورها به دلیل تحریم های روسیه خرید نفت از این کشور را متوقف کرده اند.
بر اساس این گزارش پالایشگاه های هند برای ماه مه دست‌کم ۱۶ میلیون بشکه نفت با تعهد تحویل خریده اند که تقریبا به اندازه کل خرید نفت هند از روسیه در سال ۲۰۲۱ است. این شرکت ها بیشتر نفت اورال روسیه را می خرند که از نظر کیفیت نفت خام نیمه‌ترش و مشابه با نفت تولیدشده در آسیای غربی و غرب آفریقاست.  
احسال الحق تحلیلگر بازار نفت می گوید افزایش خرید نفت روسیه توسط هند به این معناست که نفت کمتری از تولیدکنندگان آسیای غربی از جمله عراق و نفت بصره را خواهد خرید. تغییر در شیوه های خرید نفت غیر از تغییر در جریان کلی دادوستد هند به معنای افزایش هزینه های باربری با کشتی نیز هست زیرا مسافت بیشتری باید طی شود.
یک مقام مطلع در پالایشگاه های هندی نیز گفت: احتمالا نفت بیشتری از این تولیدکنندگان و فروشندگان نفت غرب آفریقا راهی اروپا خواهد شد. 
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه/۲ اسفند ۱۴۰۰ با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانتسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
وی سه روز پس از آن (۵ اسفند/۲۴ فوریه) آغاز «عملیات نظامی ویژه» علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین همچنان ادامه دارد و امروز وارد چهل و دومین روز خود شده است.
به دنبال حمله نظامی روسیه به خاک اوکراین، آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه بخش های مختلف اقتصادی، انرژی و بانکی روسیه همچنین شخصیت های سیاسی این کشور اعمال کرده‌اند. 
منبع:ایرنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی