قیمت نفت برنت در معاملات روز چهارشنبه تحت تاثیر تهدید تحریمهای جدید علیه روسیه و تاثیر آن بر وضعیت عرضه، اندکی افزایش یافت و افت ابتدای معاملات را تا حدودی جبران کرد.
قیمت نفت برنت بالا رفت
17 فروردين 1401 ساعت 10:42
قیمت نفت برنت در معاملات روز چهارشنبه تحت تاثیر تهدید تحریمهای جدید علیه روسیه و تاثیر آن بر وضعیت عرضه، اندکی افزایش یافت و افت ابتدای معاملات را تا حدودی جبران کرد.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما "، بهای معاملات نفت برنت ۱۱ سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۰۶ دلار و ۷۵ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت ابتدای معاملات، به سطح ۱۰۵ دلار و شش سنت عقب نشینی کرده بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۱۱ سنت معادل ۰.۱ درصد کاهش پیدا کرد و به ۱۰۱ دلار و ۸۵ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا ابتدای معاملات تا سطح ۱۰۰ دلار و ۳۷ سنت نزول کرده بود.
آمریکا و متحدانش روز چهارشنبه تحریمهای جدیدی را علیه مسکو بر سر کشتار غیرنظامیان در شمال اوکراین آماده کردند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، این کشتار را جنایت جنگی توصیف کرده و خواستار مجازات متناسب شد اما روسیه هدف قرار دادن غیرنظامیان را انکار کرده است.
توشیتاکا تازاوا، تحلیلگر شرکت فوجیتومی سکیوریتیز اظهار کرد: نگرانیها نسبت به محدودیت عرضه پس از این که آمریکا و اتحادیه اروپا تحریمها علیه روسیه را تشدید کردند، اوج گرفت.
تحریمهای پیشنهادی اتحادیه اروپا که ۲۷ عضو این بلوک باید آن را تایید کنند، زغال سنگ روسیه را هدف قرار می دهد و از ورود کشتیهای روسی به بنادر اتحادیه اروپا جلوگیری می کند. انگلیس همچنین از کشورهای گروه جی ۷ و ناتو خواست با برنامه زمانی برای توقف واردات نفت و گاز از روسیه موافقت کنند.
نگرانیهای رو به رشد نسبت به وضعیت تقاضا باعث شد افتی که قیمتهای نفت در ابتدای معاملات تحت تاثیر قوی شدن ارزش دلار آمریکا پیدا کرده بودند را احیا کنند.
دلار روز چهارشنبه به بالاترین حد در حدود دو سال اخیر صعود کرد. ارز آمریکا شب گذشته تحت تاثیر اظهارات یک مقام بانک مرکزی آمریکا درباره تحکیم سیاست پولی، صعود خیره کنندهای داشت.
عامل دیگری که قیمتهای نفت را تحت فشارهای کاهشی قرار داد، رشد ذخایر نفت آمریکا بود. آمار موسسه امریکن پترولیوم نشان داد ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به اول آوریل، به میزان ۱.۱ میلیون بشکه رشد کرده است در حالی که تحلیلگران کاهش ذخایر به میزان ۲.۱ میلیون بشکه را پیش بینی کرده بودند.
نگرانیها پیرامون وضعیت تقاضا همچنین پس از این که چین، قرنطینه شانگهای را گسترش داد و همه ۲۶ میلیون سکنه این شهر تحت قرنطینه کرونایی قرار گرفتند، افزایش یافت.
هیرویوکی کیکوکاوا، مدیرکل تحقیقات شرکت نیسان سکیوریتیز در این باره گفت: دلار بالاتر، افزایش ذخایر نفت آمریکا و نگرانیها نسبت به تقاضای ضعیفتر در چین به دلیل ادامه قرنطینه کرونایی، به فشار بر قیمتها در اوایل معاملات افزود. قیمتهای نفت تحت تاثیر نگرانیهای تقاضا و انتظار برای عدم جنگ در خاورمیانه در طول ماه رمضان، احتمالا همچنان در حدود ۱۰۰ دلار در هر بشکه می مانند اما پس از ماه رمضان و فصل افزایش تقاضا برای سوخت در آمریکا، دوباره افزایش پیدا خواهند کرد.
بر اساس گزارش رویترز، در این بین، سه منبع آگاه اظهار کردند: کشورهای عضو آژانس بین المللی انرژی همچنان سرگرم مذاکره درباره میزان نفتی هستند که قرار است از ذخایر اضطراری برای آرام کردن بازارها منتشر کنند و تصمیم مربوط در روزهای آینده اعلام خواهد شد.
کد مطلب: 145099