به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما "، رامین حاتمی اظهار کرد: صنعت نفت در دو مقطع تحریم های ظالمانه ای را تجربه کرده است یکی در سال 1391 و دیگری در سال 1397 که هر بار شرکت نفت مرکزی تلاش کرده با اقدامات عملیاتی/اجرایی در دوره تحریم، ضمن نگهداشت توان تولید، بعد از رفع تحریم توان تولید را افزایش داده و به سرعت به شرایط پیش از تحریم بازگردد در واقع تحریم ها نه تنها توان تولید را تحت تاثیر قرار نداده بلکه با اقدامات انجام شده علاوه بر حفظ شرایط موجود افزایش توان تولید نیز داشته ایم.
وی تولید فعلی نفت در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بدون احتساب میدان های آذر، پایدار غرب و آبان را 100 هزار بشکه در روز اعلام کرد و گفت: بعد از رفع تحریم ها با توجه به توان تولید چاه ها افزایش تولید در میدان دانان و راه اندازی میدان خشت به حدود 180 هزار بشکه در روز خواهیم رسید.
وی به اجرای طرح ضربتی تولید گاز اشاره کرد و گفت: شرکت نفت مناطق مرکزی ایران افزون بر ماموریت های محول شده در بخش نفت، در بخش گاز هم قرار است اقدام هایی انجام دهد که بخش عمده آن مربوط به تولید و تامین گاز کشور است. یکی از این اقدام ها، اجرای طرح ضربتی تولید گاز است. بر اساس این طرح، مقرر است که با حفاری 103 حلقه چاه جدید و تعمیر و تکمیل 19 حلقه چاه موجود ، 13 میدان گازی توسعه یابد. علاوه بر آن دو ایستگاه تقویت فشار به منظور نگهداشت تولید احداث شود.
حاتمی، توضیح داد: احداث بیش از 2100 کیلومتر خط لوله و 23 مرکز جمع آوری گاز نیز از دیگر فعالیت هایی است که به واسطه اجرایی شدن طرح ضربتی تولید گاز، عملیاتی می شود.
گفتنی است، طرح ضربتی تولید گاز با هدف تولید روزانه حدود 135 میلیون مترمکعب گاز و حدود 100 هزار بشکه در روز میعانات گازی با توسعه میدانهای دی، سفیدزاخور، هالگان، سفیدباغون، خارتنگ، گردان، ارم، پازن، مدار، توس، باباقیر، بیستون و آغار-۲ به همراه توسعه پالایشگاههای فراشبند و احداث ایستگاه تقویت فشار گاز میدانهای سرخون و شانول از سوی شرکت نفت مناطق مرکزی، دنبال میشود.
به گفته حاتمی، افزون بر طرح ضربتی، توسعه فاز دوم میدان تنگ بیجار و ساخت ایستگاه تقویت فشار بهمنظور افزایش تولید تا سقف ۱۱ میلیون مترمکعب در روز، احداث ایستگاههای تقویت فشار هما، وراوی، مرکز تفکیک تابناک و تقویت فشار کنگان بهمنظور نگهداشت تولید به مقدار مجموع ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز و بازآرایی ایستگاه تقویت فشار نار با حفظ تولید ۱۸ میلیون مترمکعب در روز در دست اقدام است.ضمن آنکه برنامه نگهداشت تولید میدانهای گازی فعلی از طریق حفاری چاههای جدید و تعمیر چاههای موجود به طور مستمر و سالیانه جدا از طرح های عمده فوق برنامه ریزی و اقدام می شود.