۱
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۱
کد مطلب : ۱۴۳۹۸۲

روسیه: قصد حمله به اوکراین را نداریم

سفیر روسیه در اتحادیه اروپا ادعاهای غرب درباره تصمیم روسیه برای حمله قریب الوقوع به اوکراین را رد کرده و وزیر خارجه آلمان هم از ناتو خواست خونسردی خود را حفظ کرده و موضع محتاطانه ای در این مناقشات اتخاذ کند.
روسیه: قصد حمله به اوکراین را نداریم
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "، سفیر روسیه در اتحادیه اروپا ادعاهای غرب درباره تصمیم روسیه برای حمله قریب الوقوع به اوکراین را رد کرده و وزیر خارجه آلمان هم از ناتو خواست خونسردی خود را حفظ کرده و موضع محتاطانه ای در این مناقشات اتخاذ کند.
مناقشات بر سر مسئله اوکراین بین غرب و روسیه مرتبا ابعاد تازه تری به خود می گیرد و در حالی که روسیه هر گونه تصمیم برای تنش زایی بیشتر و حمله به اوکراین را رد می کند غربی ها تلاش می کنند عکس این روند را نشان دهند.

مسائل مربوط به مناقشات اوکراین این روزها تیتر اول بسیاری از رسانه های غربی است.

روسیه از بازگشت نیروهای خود به مقرهای قبلی خبر داد

روزنامه "دی ولت" آلمان در گزارشی به جدیدترین تحولات در این باره پرداخته و نوشت: روسیه در بحبوحه بحران اوکراین و بعد از پایان مانورها به خروج بخشی از نیروهای خود از خاک این کشور ادامه می دهد. وزارت دفاع روسیه امروز ( چهارشنبه) اعلام کرد که تعدادی از یگان های شرکت کننده در رزمایش شبه جزیره کریمه در دریای سیاه به مکان های مستقر قبلی خود بازگشته اند.
خبرگزاری دولتی ریانوسیتی ویدئویی را منتشر کرده است که نشان می دهد در تاریکی قطاری از تانک ها و دیگر خودروهای نظامی روز پل کریمه در حال عقب نشینی هستند. این پل از شبه جزیره کریمه که در سال 2014 به روسیه ملحق شد به سرزمین اصلی روسیه منتهی می شود.

آلمان از ناتو خواست خونسردی خود را حفظ کند

"کریستین لامبرشت"، وزیر دفاع آلمان با توجه به تشدید تنش ها در اوکراین از ناتو خواست احتیاط کرده و خونسردی خود در این مناقشات را حفظ کند.
وی در آستانه دیدار وزرای دفاع ناتو که امروز (چهارشنبه) در بروکسل برگزار می شود، هم زمان از روسیه خواست به تهدیدهای خود علیه اوکراین پایان دهد.
وی که در گفتگو با روزنامه "دی ولت" آلمان سخن می گفت تصریح کرد : ما در حال حاضر شرایط متشنج بی سابقه ای را از زمان الحاق غیر قانونی کریمه به روسیه در سال 2014 تجربه می کنیم. وی افزود: برای آلمان این مسئله ای آشکار است که ما قاطعانه در کنار متحدان خود به ویژه در جناح شرقی ناتو ایستاده ایم.
وزرای دفاع ناتو امروز ( چهارشنبه) در بروکسل درباره احتمال حمله روسیه به اوکراین بحث و تبادل نظر می کنند. ینز استولنبرگ، دبیر کل ناتو هم در آستانه این دیدار درباره این مسئله که این مناقشات بتواند به صورت دیپلماتیک حل شود ابراز خوش بینی کرده و در عین حال اعلام کرد که در این نشست دو روزه به مسئله گسترش واحدهای رزمی در جنوب شرقی این ائتلاف پرداخته خواهد شد.
به صورت مشخص ناتو در حال بررسی استقرار یک یگان رزمی در رومانی که حدود 600 کیلومتر مرز مشترک با اوکراین دارد است. آمریکا هم می خواهد هزار سرباز مستقر در ایالت بایرن آلمان را به رومانی فرستاده و همچنین جت های جنگنده را در آنجا مستقر کرده است. در روز پنج شنبه هم وزرای دفاع ناتو با همتایان خود از اوکراین و گرجستان دیدار و گفتگو خواهند کرد.

ناتو: هنوز نشانه‌ای دال بر کاهش تنش‌ها در منطقه مرزی بین روسیه و اوکراین وجود ندارد

"ینز استولنبرگ"، دبیر کل ناتو در آستانه دیدار وزرای کشور عضو اتحادیه اروپا در بروکسل اعلام کرد که هنوز هیچ نشانه ای دال بر کاهش تنش ها در منطقه مرزی بین اوکراین و روسیه نمی بیند.
وی در عین حال ناتو را همچنان برای مذاکره با مسکو آماده اعلام کرد.

سوئد: تصمیمی برای درخواست عضویت در ناتو نداریم

سوئد هم با توجه به تشدید مناقشات با روسیه بر سر مسئله اوکراین بر حق خود برای اتخاذ تصمیمات سیاسی و امنیتی تاکید کرده و گفت: اوکراین هم مانند سوئد حق دارد خودش چنین تصمیماتی را اتخاذ کند. وزیر امور خارجه سوئد در سخنانی تاکید کرد که روسیه نمی تواند این مسئله را از طریق تهدید و خشونت دیکته کند.
وی لفاظی های تقابل آمیز و فعالیت های نظامی روسیه را غیر قابل قبول ارزیابی کرده و گفت: استقرار نظامی روسیه در مرز اوکراین و درخواست مسکو برای تضمین های امنیتی هسته نظم امنیتی اروپا را تهدید می کند. این نظم قابل مذاکره نیست.
وی در عین حال تاکید کرد که دولت سوئد تصمیمی برای درخواست عضویت در ناتو ندارد.

کانادا : باید برای هر سناریویی آماده باشیم

وزیر دفاع کانادا هم از تداوم تقویت نیروهای روسی در مرز با اوکراین خبر داد.
وی در آستانه مشاوره با همتایان خود در ناتو ابراز امیدواری کرد که شواهدی مبنی بر عقب نشینی ارتش روسیه از مرزها شکل گیرد.
وزیر دفاع کانادا گفت: ما باید برای هر سناریویی آماده باشیم. این مناقشات به مرحله ای حیاتی رسیده است.
وزیر امور خارجه بلاروس هم اعلام کرد که نیروهای روسی بعد از مانور مشترک کاملا به وطن خود باز خواهند گشت و حتی یک سرباز روسی و یک قطعه از تجهیزات هم در بلاروس باقی نمی ماند.

هشدار فرانسه به روسیه درباره به رسمیت شناختن دونسک و لوهانسک

فرانسه هم به روسیه درباره به رسمیت شناختن منطقه دونسک و لوهانسک به عنوان جمهوری های مردمی هشدار داده است. وزیر امور خارجه این کشور اعلام کرده که این نوعی حمله بدون سلاح محسوب می شود.

روسیه اتهام حمله هکری به نهادهای اوکراینی را رد کرد

روسیه اتهامات مربوط به حمله هکری به وزارت دفاع و دو بانک در اوکراین را رد کرده و در عین حال دفتر ریاست جمهوری روسیه این مسئله را تعجب آور ندانست که اوکراین روسیه را مغز متفکر در پشت این حملات می بیند.

اروپا کنفرانس بین‌المللی برای کمک به اوکراین برگزار می‌کند‌

با توجه به تهدیدات از طرف روسیه چارلز میشل، رئیس شورای اروپایی یک کنفرانس بین المللی برای جمع آوری کمک ها برای اوکراین را در دستور کار قرار داده است.

سفیر روسیه در اروپا ادعای غرب درباره حمله قریب الوقوع به اوکراین را رد کرد

"ولادیمیر چیزوف"، سفیر روسیه در اتحادیه اروپا هم احتمال حمله قریب‌الوقوع کشورش به اوکراین را رد کرد. وی به رسانه آلمانی دی ولت گفت: هیچ موردی از تشدید درگیری طی یک هفته آینده، یا در هفته پس از آن یا در ماه آینده میلادی وجود نخواهد داشت.
این در حالی است که پیشتر نیویورک تایمز به نقل از یک منبع اطلاعاتی آمریکایی نوشته بود که مسکو امروز چهارشنبه (16 فوریه) را به عنوان تاریخی برای اجرای اقدام نظامی علیه اوکراین مورد بحث قرار داده است و چیزوف در اظهاراتش خطاب به روزنامه آلمانی دی ولت آن را رد کرد.
چیزوف به دی ولت گفت: تا آنجا که به روسیه مربوط می‌شود، می‌توانم به شما اطمینان دهم که در این چهارشنبه هیچ حمله‌ای صورت نخواهد گرفت. نه در هفته آینده، نه در هفته پس از آن و نه در ماه آینده میلادی تشدید درگیری وجود نخواهد داشت.
گفت: "زمانی که شما اتهامات، به ویژه اتهامات بسیار جدی علیه روسیه را مطرح می‌کنید، مسئولیت ارائه مدارک آن را هم دارید. در غیر این صورت، این تهمت است."
وی از غرب خواست نگرانی‌های امنیتی روسیه را جدی بگیرد و گفت: "وقتی شرکای ما سرانجام به نگرانی‌های مشروع ما گوش دهند، اجرای روند تنش‌زدایی چندان طول نخواهد کشید."

 تکمیل اجرای طرح کاهش تعداد کارکنان سفارت آلمان در کی یف

طرح کاهش تعداد کارکنان سفارت آلمان در کی یف هم به دلیل بحران بین روسیه و اوکراین تقریبا به صورت کامل تکمیل شده است. وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرد که اعضای خانواده و کارکنان اعزامی که خدمات آن ها ضروری نیست اکثرا اوکراین را ترک کرده‌اند.
دولت آلمان بعد از هشدارهای آمریکا درباره حمله احتمالی روسیه به اوکراین از اتباع خود خواسته بود که این کشور را ترک کنند. آنالنا بائر بوک، وزیر امور خارجه آلمان هم در جریان سفر اخیر خود به مصر گفته بود که سفارت آلمان در کی یف باز خواهد ماند اما تعداد کارکنان کاهش خواهد یافت.
ناتو و اتحادیه اروپا به "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه درباره به رسمیت شناختن مناطق جدایی طلب لوهانسک و دونتسک به عنوان جمهوری های مردمی هشدار داده‌اند.
روز سه‌شنبه تمامی نمایندگان دومای دولتی روسیه به قطعنامه درخواست از "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهوری روسیه برای تجدید نظر در خصوص لزوم به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری مردمی و خودخوانده دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین رأی مثبت دادند.
"ینز استولنبرگ"، دبیر کل ناتو روز گذشته در سخنانی در بروکسل گفت که چنین اقدامی قوانین بین المللی و تمامیت ارضی و اقتدار اوکراین و همچنین توافقنامه صلح مینسک را نقض می کند.
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم این اقدام روسیه را نقض آشکار توافقات مینسک دانست.
"فرانک والتر اشتاین مایر"، رئیس جمهر آلمان هم رو گذشته در ریگا با همتای لتونی خود درباره تحولات اوکراین دیدار و گفتگو کرد.

انگلیس سفارت خود در اوکراین را باز نگه می‌دارد

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس هم اعلام کرد که می خواهد سفارت کشور خود در اوکراین را با وجود تشدید تنش ها همچنان باز نگه دارد.
جانسون روز سه شنبه بعد از انتقال سفارت آمریکا در اوکراین به شهر لویو در 50 کیلومتری مرز لهستان گفت: من فکر می کنم باز نگه داشتن سفارت ما در اوکراین تا زمانی که ممکن است یک نماد مهم است.
این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین پیش از این برنامه‌ برخی از کشورهای غربی برای انتقال سفارت‌ها به خارج از کی‌یف را «اشتباهی بزرگ» توصیف کرده بود. زلنسکی در کنفرانس خبری مشترک با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان گفته بود: «این یک اشتباه بزرگ است، اما تصمیم آنهاست که برخی از سفارت ها را به غرب اوکراین منتقل کنند.»
انگلیس هم برخی از کارکنان خود را به لویو منتقل کرده است و برخی دیگر را همچنان در کی یف و در سفارت خود مستقر نگه داشته است. با این همه به شهروندان انگلیسی که لزوما مجبور نیستند در اوکراین بمانند توصیه شده کشور را ترک کنند.
جانسون در سخنانی اظهار داشت که در حال حاضر سیگنال های مخلوطی از مسکو ارسال می شود. وی گفت: از یک سو نشانه هایی درباره گشایش های دیپلماتیک وجود دارد و از سوی دیگر اطلاعاتی که دلگرم کننده نیست وجود دارد. وی ساخت بیمارستان های صحرایی در مرزهای بین بلاروس و اوکراین را همچنان نشانه ای از جنگ قریب الوقوع دانست.

دیدار شولتز و پوتین در مسکو

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه هم پس از یک گفت‌وگوی چهار ساعته در یک کنفرانس خبری در برابر خبرنگاران اظهار نظر کردند.
شولتز در این کنفرانس خبری از پوتین خواست یک گفت‌وگوی همه‌جانبه در زمینه مناقشه میان روسیه و اوکراین را بپذیرد.
اولاف شولتز گفت : وی دلیل عقلانی برای یک لشکرکشی به مرزهای اوکراین نمی‌بیند و به همین دلیل الان وقت پایین آوردن سطح تنش است.
شولتز خبر اعلام عقب‌نشینی بخشی از نیروهای نظامی روسیه در مرز اوکراین را "نشانه خوبی" خواند.
صدراعظم آلمان در مورد نگرانی مسکو از گسترش ناتو در شرق اروپا گفت که پذیرش اوکراین در پیمان ناتو به آینده‌ای دور تعلق دارد. وی افزود: به همین دلیل "موضوعی نیست که احتمالا دوران زمامداری ما به آن قد بدهد، دست‌کم تا زمانی که این زمامداری را داریم".
شولتس سپس به خنده افزود: «من نمی‌دانم پرزیدنت [پوتین] چه مدت قصد دارند در مقام خود بمانند؛ به هر حال من این احساس را دارم که ممکن است طولانی‌تر باشد، اما ابدی نیست.»
صدراعظم آلمان در سخنان خود در برابر خبرنگاران، یک بار دیگر عواقب گسترده تهاجم نظامی روسیه به اوکراین را گوشزد کرد و به تأکید گفت در چنین صورتی "آنگاه ما خواهیم دانست که چه باید کرد".
ولادیمیر پوتین هم این نکته را رد کرد که روسیه در مناقشه اوکراین به دنبال جنگ است و در این باره گفت: «آیا این را می‌خواهیم، یا نه؟ نه، البته که نه.» وی افزود، "دقیقا به همین دلیل پیشنهادهایی را برای روند مذاکرات ارائه دادیم".
پوتین آمادگی خود را برای همکاری با غرب درباره مسائل امنیتی اروپا اعلام کرد: «ما برای این کار مشترک آماده‌ایم، حتی در آینده. ما همچنین آماده‌ایم که مسیر مذاکرات را در پیش گیریم.»
ولادیمیر پوتین در کنفرانس خبری مشترک با اولاف شولتز خواستار آغاز بهره‌برداری خط لوله گازی نورداستریم 2 در دریای شمال شد. او گفت که این پروژه زیرساخت امنیت انرژی برای اروپا را تضمین خواهد کرد.
منبع:تسنیم
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی