بر اساس اخبار موثق رسیده به نفت ما، اخیرا چندین بار توقف در واحد الفین پتروشیمی شازند رخ داده که منجر به فلر شدن نفتا این مجتمع شده و خسارات چندین میلیارد تومانی به سهامداران این شرکت وارد آورده است.
چه کسی دستور پنهان کاری در پتروشیمی شازند را صادر کرد؟
پنهان کاری و عدم افشای اطلاعات با اهمیت در شاراک
12 بهمن 1400 ساعت 15:04
بر اساس اخبار موثق رسیده به نفت ما، اخیرا چندین بار توقف در واحد الفین پتروشیمی شازند رخ داده که منجر به فلر شدن نفتا این مجتمع شده و خسارات چندین میلیارد تومانی به سهامداران این شرکت وارد آورده است.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"، بر اساس اخبار موثق رسیده به نفت ما، اخیرا چندین بار توقف در واحد الفین پتروشیمی شازند رخ داده که منجر به فلر شدن نفتا این مجتمع شده و خسارات چندین میلیارد تومانی به سهامداران این شرکت وارد آورده است.
عجیب تر اینکه مدیرعامل پتروشیمی شازند هیچگونه دستوری مبنی بر انتشار اطلاعیه در سامانه کدال در راستای شفافیت جهت اطلاع سهامداران صادر نکرده است! این در حالیست که براساس مفاد ماده 13 دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، در صورت وقوع هرگونه رویداد با اهمیت، مراتب می بایستی افشا شود. در نتیجه پتروشیمی شازند با نماد شاراک در بورس، از این قانون تخطی کرده و بایستی پاسخگوی سهامداران، کارکنان و افکار عمومی باشد.
نفت ما در 28 دی ماه امسال گزارش دیگری در خصوص سوء مدیریت مدیرعامل پتروشیمی شازند با عنوان "ترک فعل مدیرعامل پتروشیمی شازند برای یک پروژه ملی؛ علت تاخیر احداث پتروشیمی بین الملل قشم چیست!؟" منتشر کرد که متاسفانه وزارت اقتصاد و بانک ملی باز تخلفات مدیرعامل پتروشیمی شازند را نادیده گرفتند و هم اکنون نیز اغماض در سوء مدیریت پتروشیمی شازند برای وزارت اقتصاد و بانک ملی به عنوان سهامدار عمده این شرکت، به صورت یک رویه غلط درآمده است که دود آن فقط به چشم سهامداران می رود.
سوال اینجاست چرا وزارت اقتصاد و بانک ملی به عنوان سهامدار اصلی پتروشیمی شازند هیچگونه عزم و اراده ای جهت مقابله با تخلفات و سوء مدیریتهای مدیرعامل پتروشیمی شازند ندارند؟ لذا نهادهای نظارتی بایستی به عنوان نماینده مدعی العموم به موضوع ورود کنند تا سهامداران شاراک بیش از این متضرر نشوند.
خاطر نشان می شود شركت سرمايه گذاري گروه توسعه ملي 50.65 درصد، سرمایه گذاری آتیه صبا 13.31 درصد، شركت سرمايه گذاري نفت وگاز و پتروشيمي تامين 10.47 درصد سهام پتروشیمی شازند را در اختیار دارند.
پتروشيمی شازند با ظرفيت سالانه ۱,۸۵۰ هزار تن محصولات پايه، پليمری و شيميايی تولید میکند. نفتا خوراک تولید محصولات شرکت پتروشیمی شازند است که در داخل کشور تامین میشود. در خصوص سختی تامین خوراک نفتای پتروشیمی شازند باید گفت که بخشی از نفتای مورد نیاز شازند، به میزان ماهانه ۳۰ میلیون لیتر نفتای تولیدی پالایشگاه ستاره خلیجفارس از طریق خط لوله انتقال فرآورده نفتی بندرعباس به اصفهان در این مرکز انتقال نفت دریافت و پس از ذخیرهسازی در مخازن انبار نفت شهید محمد منتظری از طریق خط لوله ۸ اینچ تلمبهخانه نفتا به پتروشیمی شازند ارسال می شود در حالیکه قبلا از طریق تانکر منتقل می شد. پس سزاوار نیست خوراک نفتایی که با هزار مشقت جهت تولید محصول نهایی تامین می شود با سوء مدیریت مدیر عامل از بین برود و زیانش برای سهامداران شرکت بماند. در پایان لازم به ذکر است که قیمت نفتا در 31 ژانویه 2022 (10 بهمن 1400) ، بالغ بر 775.06 دلار در هر تن بوده است، با این حساب می توان فهمید چه خسارت سنگینی به سهامداران از بابت توقف واحد الفین پتروشیمی شازند و تبدیل نفتا به فلر وارد می شود!
کد مطلب: 143624