به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "، مهدی علیمددی با اعلام این خبر افزود: تعریف و استقرار نظامهای حمایتی درباره کارکنان رسمی شاغل در صنعت نفت سبب شده است بازماندگان آنها در صورت فوت افراد بر اثر حوادث ناشی از کار، از چتر حمایتی مناسبی در بخش بیمه عمر (تأمین آتیه)، همچنین مستمری ماهانه (صندوقهای بازنشستگی نفت) برخوردار و با مشکلات اقتصادی و اجتماعی کمتری نسبت به کارکنان غیررسمی روبهرو شوند، اما ما درباره کارگران غیررسمی صنعت نفت با خلأیی در این زمینه روبهرو بودیم.
وی بیان کرد: این در حالی است که کارگران غیررسمی در حساسترین نقاط عملیاتی نظیر دکلهای حفاری، سکوهای دریایی و... مشغول خدمت هستند، اما حداقل حقوق و مزایای دریافتی را دارند و بازماندگان آنها در صورت وقوع حوادث شغلی منجر به فوت بهدلیل ضعف صندوق بیمهای تعریفشده در پرداخت مستمری (سازمان تأمین اجتماعی) و نبود امکان بهرهمندی از مزایای شرکتی، همواره با مشکلات عدیده مالی دست به گریبان میشوند.
سرپرست توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت ادامه داد: با در نظر گرفتن جوانب و توجه به مسئولیت اجتماعی و رسالت سازمانی وزارت نفت، این معاونت پیشنهاد داد ماهانه مبلغی با عنوان کمکهزینه معیشت از محل بودجه خارج از شمول به بازماندگان واجد شرایط کارگران غیررسمی فوتشده در حوادث شغلی از طریق مبادی ذیربط (واحدهای روابط کار و مددکاری اجتماعی شرکتهای اصلی) پرداخت شود که این پیشنهاد با موافقت وزیر نفت همراه شده است.
علیمددی یادآور شد: صنعت نفت با فرآیندهای فنی پیچیدهای عجین است و بهرغم استقرار و تأکید بر رعایت نظامهای ایمنی در مناطق عملیاتی، وقوع حوادث و سوانح غیرقابل پیشبینی که متأسفانه در بعضی از موارد افزون بر زیان مالی، به خسارتهای جانی و حتی فوت همکاران منجر میشود در این صنعت اجتنابناپذیر است.
وی گفت: با وجود رعایت حداکثری و روزافزون اصول ایمنی در محیطهای کاری صنعت نفت که به کاهشی شدن روند حوادث منجر به فوت در این صنعت منجر شده است، متأسفانه در مجموع از سال ۹۵ تا کنون، ۱۰ نفر از کارکنان غیررسمی صنعت نفت در جریان حوادث شغلی جان خود را از دست دادهاند که بازماندگان این ۱۰ نفر، مشمول تصمیم حمایتی وزارت نفت خواهند شد.
سرپرست توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت اظهار کرد: بیتردید رشد و توسعه سازمان که همواره مورد توجه خاص مدیران صنعت نفت است، جز در سایه توانمندسازی و ارزشگذاری به سرمایه انسانی بهعنوان ارزشمندترین سرمایه این صنعت محقق نمیشود.
منبع: شانا