سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس گفت: پروندههای شکایات از وزارت نفت با حضور شخص وزیر در کمیسیون مطرح و بررسی شد که با توجه به حجم بالای شکایتها بنا شد تا پروندهها به صورت دقیق در کمیتهای در کمیسیون اصل نود و با حضور نماینده تام الاختیار وزیر و نمایندگان دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور مورد رسیدگی قرار گیرد.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "، علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در تشریح محور جلسه صبح امروز (دوشنبه ۲۱ تیرماه) کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، گفت: پروندههای واصله نسبت به شکایات مطرح شده در خصوص وزارت نفت با حضور وزیر نفت، نمایندگان دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره-جاسک اولین موضوع مطرح شده در جلسه امروز بود؛ این خط لوله به طول یک هزار کیلومتر جهت انتقال نفت خام با هدف توسعه سواحل مکران و تمرکززدایی در دست احداث است.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس با اشاره به اینکه گزارشاتی به کمیسیون اصل نود در خصوص نحوه اجرای پروژه یادشده و عملکرد وزارت نفت پیرامون شتابزدگی در این راستا واصل شده است، ادامه داد: مسائلی مانند مشکلات تلمبه خانهها، برق رسانی، احداث مخازن بخش دریایی و غیره از جمله مسائلی بود که مطرح شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سازوکار تامین مالی طرحهای نگهداشت و افزایش تولید چاههای نفتی و همچنین تخلف وزارت نفت در حوزه عدم نظارت در سهیم ساختن مردم استانهای مسیر خط لوله اتیلن غرب در سهام شرکتهای پتروشیمی مستقر در مسیر، تحت انحصار قرار گرفتن خط لوله اتیلن غرب توسط هلدینگ پتروشیمی باختر، توسعه میادین مشترک آزادگان جنوبی، یادآوران و یاران شمالی و جنوبی از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.
خضریان خاطرنشان کرد: همچنین میدان مشترک لایه نفتی پارس جنوبی که دارای عملکرد روزانه ۴ هزار بشکه است در حالی که طبق برنامه باید ۳۰ هزار بشکه تولید میشد، که متاسفانه اقدامات مناسبی در این راستا صورت نگرفته است از دیگر موضوعاتی بود که در جلسه امروز مطرح شد.
وی با بیان اینکه اقدام به پیش بینی پایههای تشویقی فراقانونی مادام العمر برای برخی از نیروهای انسانی در وزارت نفت از دیگر مسائل مطرح شده در حضور وزیر نفت بود، افزود: در این اقدام سازمان بازرسی و دیوان عدالت اداری به مسئله پرداختند و از آن جلوگیری کردند اما باید مشخص شود چرا این مهم رخ داده است.
وی با بیان اینکه احداث پارک علم و فناوری با وجود دانشگاه و پژوهشکده صنعت نفت و عدم اجرای قانون برنامه ششم در خصوص ایثارگران نیز در جلسه امروز مورد بررسی قرار گرفت، ادامه داد: به عبارتی وظایف قانونی وزیر در خصوص ابلاغ قانون جذب این افراد در جلسه مطرح شد و آقای زنگنه اعلام کرد این مهم ابلاغ شده لذا مقرر شد به نحوه اجرای آن رسیدگی شود.
نماینده مردم در مجلس افزود: همچنین سرمایه گذاری میلیاردی سوآپ نفت خام، حیف و میل داراییها و اموال صندوق بازنشستگی نفت، طرح واگذاری برنامههای توسعه ۲۹ میدان-مخزن شرکتهای ملی مناطق نفت خیز جنوب، فلات قاره و نفت مرکزی در قالب ۳۴ بسته سرمایه گذاری، آدرس غلط دادن در خصوص بومی سازی دانش فنی لوله های بدون درز CRA و حیف و میل دارایی ها و اموال شرکت های پالایشی و تخفیف های نجومی نیز در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این میان باید اذعان کرد با توجه به تعداد زیاد پروندهها، مقرر شد کمیته ویژهای با حضور نماینده تام الاختیار وزارت نفت، سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در کمیسیون اصل نود مجلس تشکیل و پروندهها به صورت دقیق بررسی شود تا تخلفات و مطالب مطرح شده تعیین تکلیف شود.
منبع: فارس