کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

وزیر نفت:

نباید همه تولید نفت به فرآورده تبدیل شود

9 فروردين 1400 ساعت 11:06

وزیر نفت با بیان این که علی رغم تحریم ها صنعت نفت ایران سرحال و سرزنده است گفت: آمریکا نتوانست به هدف محبوس کردن اقتصاد ایران دست پیدا کند.


 به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،   بیژن زنگنه وزیر نفت در مصاحبه با رادیو در مورد صنعت نفت و اتکای آن بر خام فروشی گفت: نفت، صنعتی است که می تواند محرک اقتصاد باشد که تا الان نیز تا حدود زیادی بوده و می تواند بیشتر از این هم باشد و مهم، چگونگی برخورد با آن است؛ یعنی هم در مقوله توسعه مهم است و هم از منابعی که حاصل می شود باید سنجید می توان چه استفاده ای کرد. یکی از مواردی که طی سالها به آن پرداخته شد این بود که منابع حاصل از صادرات نفت، باید صرف سرمایه گذاری در کارهای تولیدی و به سرمایه های برگشت پذیر روی زمینی تبدیل شود. این روزها هم می بینیم که بر اثر زحماتی که طی این سالها کشیده شده، پتروشیمی و سیستم پایین دستی نفتی سرحال است که در شرایط امروز تحریم خیلی کمک کشور بوده است.
وی به صادرات انواع فرآورده های نفتی اشاره کرد و افزود: علاوه بر صادرات، توانستیم انواع خوراک برای صنایع داخلی کشور فراهم کنیم و نیازی به واردات آنها نداشتیم که به تبع آن، تراز بازرگانی مان نیز بهبود یافته است.
زنگنه درباره استفاده از واژه سرحال برای صنعت نفت و پتروشیمی در حالی که کشور تحت فشارهای ظالمانه تحریم قرار دارد و آمریکا آرزوی به صفر رساندن نفت ایران را دارد، گفت: زحمت زیادی برای روند حاکم کشیده و از تجربه مدیریتی و شجاعت عملیاتی و فکر جوانان استفاده شد و این دو با هم تلفیق شد و توانستیم خیلی از مواقع تحریم ها را دور بزنیم و از فشارها عبور کنیم. البته بر زندگی مردم و تراز بازرگانی خارجی و کم شدن ارز تاثیر گذاشت اما آنچه که آنها خواهانش بودند که از پا در آوردن ما بود، به مقصودشان نرسیدند و من همیشه گفتم که ما می مانیم و ترامپ به گورستان تاریخ می پیوندد و همین طور شد؛ مردم ما هستند و صنعت نفت ما نیز سرحال و زنده است. با تلاش هایی که شد به لطف الهی، صادرات مان در فرآورده و پتروشیمی خیلی خوب و قابل قبول است . البته تحریم هنوز بر ما اثر دارد و یکی از اثراتش این است که هر کالایی که می فروشیم باید با قیمت پایین تر باشد و هزینه هم دارد.
وی بیان کرد: البته به هدف محبوس کردن اقتصاد ایران و ضربه زدن به ما، نرسیدند که حاصل جهاد خاموشی بود که خیلی ها ادعای انجام آن را دارند اما آنها این کار را انجام ندادند. عده خاموشی بودند که این مهم را محقق کردند که هنوز هم کسی آنها را نمی شناسد.
وزیر نفت درباره نامگذاری سال 1400 و اینکه آیا به اهداف مان در این سال برسیم و تاریخ ساز شویم، گفت: کارهای زیادی در این سالها انجام شد؛ از سال 1399 که سال جهش تولید بود، ما 25 میلیون تن ظرفیت تولید پتروشیمی کشور بالا رفت و این موردی است که تا سالهای سال اتفاق نخواهد افتاد که به خاطر سرمایه گذاری های چندین سال قبل انجام شد و در این سال ما به روند آن سرعت دادیم و تمرکزمان را روی آن گذاشتیم. الان نیز طرح های خوبی برای آینده پیش بینی کردیم و فرض مان بر این بوده از منابعی که در اختیار داریم حداکثر استفاده را کنیم؛ البته اگر تحریم نباشد این روند تسریع می شود و با قیمت پایین تر به سرانجام می رسد.
وی خاطرنشان کرد: اینکه فکر کنیم همه تولید نفت باید فرآورده شود اشتباه است و هیچکس در دنیا آن را برای حجم های بالای تولید تایید نمی کند اما تا آنجایی که لازم است می شود پتروپالایشگاه ها بتوانند هیدروکربن های مایع را بگیرند و برش هایی از آن را برای پتروشیمی استفاده کنند و برش هایی از آن را برای سوخت.
زنگنه همه این اقدامات را برای تحقق شعار سال 1400 لازم دانست و گفت: پیشنهادهای مقام معظم رهبری برای بهبود وضعیت و رفع مشکلات و رفع موانع، مورد توجه ما است و در اولین جلسه ای که داشته باشیم اقدامات ویژه برای تحقق هر چه بهتر و تسریع شعار امسال خواهیم داشت. بخشی از رفع موانع، همان مساله تحریم و کرونا و مسائلی چون پیوستن به FATF است؛ البته من فکر می کنم پیوستن به FATF خودش مانعی برای مبادلات بین المللی ما حتی در شرایط تحریم ها است. کارهایی نیز باید برای سرمایه گذاری و برای بهبود بهره وری انجام دهیم. کاری که بیش از یک سال است آن را انجام می دهیم حمایت از شرکت های فن‌آور یا استارت آپها و دانش بنیان ها است که اینها در مورد نفت خیلی مهم هستند. وزارت نفت، جزء اولین وزارتخانه هایی است که یک پارک فناوری و نوآوری بر پایه تولید درست کردیم چون هر چه از این مراکز فناوری بوده در بخش طرف های عرضه کننده یا دانشگاه ها بوده است.
وی تاکید کرد: این برای اولین بار است که پارک فناوری بر پایه تقاضا پایه گذاشته شده است و یکی از کارهایی که به این پارک فناوری ارجاع می دهیم، احیای چاه های کم بازده است و به این ترتیب، 400 الی 500 چاه در اختیار می گذاریم. کارهای دیگری چون بهسازی و بهینه سازی انرژی نیز برای خرید تضمینی محصولات داریم. این کارها در قدم اول، جزء مواردی است که می توانیم از تولید پشتیبانی کنیم.

منبع: تسنیم 


کد مطلب: 133946

آدرس مطلب :
https://www.naftema.com/news/133946/نباید-همه-تولید-نفت-فرآورده-تبدیل-شود

نفت ما
  https://www.naftema.com