۱
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۰
کد مطلب : ۱۳۲۴۱۷

سرنوشت بیمه بیکاری کرونا چه می‌شود؟

حدود یکسال از شیوع ویروس کرونا می‌گذرد، اما هنوز ۶۲ هزار نفر از افراد هنوز موفق نشدند که بیمه بیکاری کرونا را برای ماه‌های اسفند ۹۸، فروردین و اردیبهشت ماه سال ۹۹ دریافت کنند.
سرنوشت بیمه بیکاری کرونا چه می‌شود؟
  به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،   بیمه بیکاری کرونا، که با وجود گذشت تقریبا یکسال از شیوع این بیماری و تصمیم مسئولان برای پرداخت مقرری بیکاری به افراد، هنوز پرونده اش بسته نشده است. قرار بود این مبلغ گوشه‌ترین بخش زندگی افرادی که با شیوع این ویروس در معیشتشان با مشکل مواجه شدند را بگیرد در حالی که هنوز تعداد زیادی از این افراد موفق به دریافت مقرری بیکاری برای ماه‌های اسفند ۹۸، فروردین و اردیبهشت ماه ۹۹ نشده اند.
کمی که نه خیلی خنده دار است که با گذشت ۱۱ ماه ۶۱ هزار نفر از افرادی که در اوایل کرونا بیکار شده اند نتوانستند بیمه بیکاری را دریافت کنند. معیشت جمعیت زیادی از شاغلان به دلیل تعطیلی‌های وقت و بی وقت ستاد ملی مبارزه با کرونا برای کنترل بیماری با مشکل مواجه شد و دولت موظف بود از همان ابتدای این بحران، از اقشار مختلف جامعه که متضرر شدند حمایت کند، اما حمایت این چنینی خنده دار است.
هنگامی که مقام معظم رهبری اجازه برداشت از صندوق توسعه ملی را به مسئولان دادند و یک میلیارد یورو از این صندوق برای مدیریت بیماری و حمایت از اقشار ضعیف جامعه برداشت شد، ۵ هزار میلیارد تومان آن بابت پرداخت بیمه بیکاری کنار گذاشته شد این درحالی است که مجموع پرداختی به افرادی که مشمول دریافت بیمه بیکاری کرونا شدند کمتر از هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است و هنوز به ۶۲ هزار نفر هم نرسیده است حالا این وسط مشخص نیست این پول چه شده است؟
مسعود بابایی مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ۷۳۰ هزار نفر بعد از شروع ویروس کرونا بیمه بیکاری دریافت کرده اند، هزار و ۲۲ میلیارد و ۷۰۷ میلیون تومان کل پرداختی بیمه بیکاری کرونا به مشمولان بوده است که با احتساب حق بیمه این رقم به هزار و و ۳۷۸ میلیارد تومان و ۵۶۱ میلیون تومان رسیده است. با مجوز رهبری یک میلیارد یورو معادل ۱۷ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برداشت شده بود و قرار شد پنج هزار میلیارد آن بابت بیمه بیکاری اختصاص پیدا کند و بعد از شناسایی مشمولان کمتر از هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه برای بیمه بیکاری صرف شد که هنوز متاسفانه ۶۲ هزار نفر نتوانستند این رقم را دریافت کنند.
حالا از همه این حرف‌ها بگذریم سازمان برنامه و بودجه هم ادعای قشنگی می‌کند. این سازمان ادعا دارد که بودجه مشخص شده کفاف افرادی را که سازمان تامین اجتماعی برای آن‌ها مشخص کرده نمی‌دهد و کمتر از این تعداد را می‌تواند پرداخت کند و تاخیر در پرداخت بیمه بیکاری به برخی از افراد به دلیل کمبود بودجه است. ادعای عجیبی است که با رقم اختصاص یافته برای بیمه بیکاری همخوانی ندارد.
رهبر انقلاب در تاریخ ۴ آبان ماه به سازمان تامین اجتماعی دستور داد تا افرادی که در قضیه کرونا بیکار می‌شوند و بعضی از این‌ها بیمه هم ندارند را حمایت کنند. ایشان فرمودند: اینجا تامین اجتماعی وظیفه دارد که در این زمینه وارد بشود. البته این هم از آنجا‌هایی است که خیرین می‌توانند کمک کنند و این از افضل قربات و افضل نفقات است.
حالا نه تنها صحبت‌های رهبر انقلاب اجرایی نشده است و از افرادی که بیمه نبودند حمایت نشده بلکه افرادی که بیمه داشتند و شغل خود را از دست دادند هم نتوانستند بیمه بیکاری دریافت کنند. چه قدر باید زمان بگذرد تا این افراد بتوانند موفق به دریافت مقرری بیکاری شوند آیا ۱۱ ماه زمان کافی برای رسیدگی به این افراد نیست؟ تعطیلات تمام شد و افراد بر سر کار رفتند و دیگر بیکار نیستند، اما هنوز مقرری بیکاری کرونا را دریافت نکرده اند.
بابایی درباره آخرین اخبار از پرداخت بیمه بیکاری کرونا به مشمولان، اظهار کرد: ۶۲ هزار نفر از افراد هنوز موفق نشدند که بیمه بیکاری کرونا را برای ماه‌های اسفند ۹۸، فروردین و اردیبهشت ماه سال ۹۹ دریافت کنند.
مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه سازمان برنامه و بودجه در تاریخ ۲۶ آذر ماه نامه پرداخت را به خزانه دولت ارسال کرده‌اند، اما هنوز پرداخت صورت نگرفته است، گفت: وزیر کار مکاتباتی در برج ۱۰ با رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه داشته و خواستار پرداخت هرچه زودتر بیمه بیکاری کرونا برای این ۶۲ هزار نفر شده است.
حالا قسمت جالب هم اینجاست که بعد از گذشت زمان طولانی در نهایت در آذرماه رئیس سازمان برنامه و بودجه نامه پرداخت بیمه بیکاری را برای جاماندگان ارسال کرد، اما پرداخت هنوز انجام نشده و خزانه دولت مشخص نیست چرا در پرداخت بیمه بیکاری این افراد تعلل می‌کند.
همچنین محمد بایندریان رئیس گروه بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت امور فنی بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی درباره آخرین وضعیت بیمه بیکاری کرونا، اظهار کرد: افرادی که در ایام کرونا شغل خود را از دست دادند بیمه بیکاری را دریافت نکردند و لیست آن‌ها را به سازمان برنامه و بودجه ارسال کردیم و دستور تأمین اعتبار برای پرداخت مقرری بیکاری کرونا برای این افراد داده شده است.
وی با اشاره به اینکه ۲۷ دی ماه دستور تأمین اعتبار از سوی نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه داده شده است، گفت: هنوز از طرف خزانه دولت پرداختی صورت نگرفته است و تأخیر در پرداخت بیمه بیکاری به دست سازمان تأمین اجتماعی نیست و علت آن را نمی‌دانیم.
رئیس گروه بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت امور فنی بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: ۱۵ هزار نفر که اطلاعاتشان مشکل داشته و لیست آن‌ها از سوی سازمان برنامه و بودجه به سازمان تأمین اجتماعی برگشت خورده است را نیز به وزارت کار اعلام کردیم که به افراد اطلاعات دهند تا برای اصلاح اطلاعات خود اقدام کنند.
رئیس گروه بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت امور فنی بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی با تاکید بر اینکه حدود یک میلیون و ۱۶۰ هزار نفر بیمه بیکاری کرونا را دریافت کرده اند و برای آن‌ها پرداخت صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: قصد داریم مجدد مشمولان بیمه بیکاری کرونا را پالایش کنیم تا کسانی که از قلم افتاده اند را بررسی کنیم و چرایی مشمول نشدنشان را بعد از ثبت در سامانه بیمه بیکاری برایشان پیامک کنیم.
حالا که داریم کم کم به سالگرد اولین مورد کووید۱۹ شناسایی شده در ایران نزدیک می‌شویم بهتر است که مسئولان وعده‌های حمایتی از اقشار ضعیف جامعه را به یاد بیاوردند پرداخت بیمه بیکاری که با، اما و اگر‌های زیادی از همان ابتدا روبه رو بود حالا هم با گذشت مدت زمان زیادی، نتوانستند رسما اعلام کنند و پرونده بیمه بیکاری کرونا بسته شد.
 
منبع: باشگاه خبرنگاران 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی