کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

علایم هشدار کرونا را جدی بگیرید

6 آبان 1399 ساعت 8:44

ک متخصص گفت: ادامه تب تا بیش از ۵ روز، بروز سرفه به صورت مستمر و مداوم خصوصا اگر همراه با خلط باشد و بروز تنگی نفس چه در حال استراحت و چه در هنگام فعالیت از مهمترین علایم هشدار این بیماریست.


  به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،   علیرضا فاطمی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  با بیان اینکه در پیک اخیر همه گیری شاهد افزایش چشم‌گیر موارد ابتلا در مقایسه با پیک‌های قبلی بیماری هستیم، اظهار کرد: ابتلاهای درون خانوادگی و مراجعه بیماران با شرایط حاد و شدید از مشخصه‌های اصلی پیک اخیر اپیدمی است، البته این مساله الزاما به معنی خطرناک‌تر شدن ویروس نیست، بلکه کاهش سطح رعایت‌ها در بین خانواده‌ها و همچنین افزایش آمار ابتلا از دلایل اصلی این مساله است، چراکه میزان بالای ابتلا با افزایش تعداد مبتلایان بدحال ارتباط مستقیم دارد.

علایم اصلی کروناویروس در مبتلایان دو ماه اخیر
وی با بیان اینکه علایم اصلی کروناویروس در مبتلایان دو ماه اخیر نسبت به ماه‌های قبلی تغییر چندانی نکرده است، عنوان کرد: کماکان تب، بدن درد، سردرد، سرفه و علایم گوارشی از اصلی ترین علایم این بیماری است. البته یکی از علایمی که از انتهای بهار شایع‌تر شد، اختلال در حس بویایی و چشایی مبتلایان است که وجود این علامت بخصوص در فصول سرد سال و با توجه به همزمانی بروز سایر بیماری‌های تنفسی همچون انفولانزا و سرماخوردگی، به تفکیک و افتراق این بیماری‌ها کمک زیادی می کند.
معاون آموزشی بیمارستان شهدای تجریش با بیان اینکه هیچ یک از علایم کووید ۱۹ به صورت صد در صدی در تمامی بیماران بروز نمی‌کند، بیان کرد: حتی تب به عنوان شایع‌ترین علامت کرونا در صد در صد بیماران دیده نمی‌شود، در همین راستا اگرچه از بین رفتن حس بویایی و چشایی ارزش بالایی در تشخیص کووید دارد، ولی نبود آن رد کننده ابتلای افراد نیست.
این متخصص بیماری‌های عفونی با تاکید بر اینکه توصیه‌های پزشکی و درمانی به مبتلایان نسبت به ماه‌های قبل تغییری نکرده است، گفت: کماکان اکثر مبتلایان یک سیر خفیف و خود محدود شونده را صرفا با درمان‌های علامتی و استراحت در منزل طی می‌کنند، با این حال توصیه کلی این است که با بروز علایم جدید و هشدارگونه حتما با پزشک مشورت کنند.

علایم هشدار کووید ۱۹
وی با اشاره به برخی از علایم هشدار کووید، مطرح کرد: ادامه تب تا بیش از ۵ روز، بروز سرفه به صورت مستمر و مداوم خصوصا اگر همراه با خلط باشد و بروز تنگی نفس چه در حال استراحت و چه در هنگام فعالیت از مهمترین علایم هشدار این بیماریست که در این موارد توصیه نمی‌شود که فرد همچنان به خود درمانی و درمان‌های علامتی ادامه دهد.
وی با تاکید بر مراجعه سریع به پزشک در زمان بروز علایم هشدار، گفت: شاید پزشک بعد از بررسی و معاینه بیمار، همچنان به ادامه درمان قبلی و استراحت در منزل توصیه کند، ولی در این موارد حتما باید پزشک در رابطه با ادامه درمان در بیمارستان و یا منزل تصمیم‌گیری کند.
فاطمی یکی از چالش های بیماری کووید ۱۹ را غیرقابل پیش بینی بودن روند و سیر بیماری در افراد دانست و گفت: معمولا علایم و آثار بیماری در هفته اول ناشی از تکثیر ویروس بوده و در هفته دوم علایم به دنبال پاسخ شدید سیستم ایمنی بدن بروز می‌کند.
وی ادامه داد: معمولا درمان بیمارانی که در هفته دوم بدحال می‌شوند، با چالش بیشتری مواجه است، چراکه پزشک علاوه بر ویروس باید با سیستم ایمنی بدن فرد هم جنگیده و واکنش‌های خیلی شدید آن را مهار کند، لذا توصیه اکید این است که در هر زمان و ساعتی چه در هفته و روزهای اول و چه در هفته دوم، بیمار با مشاهده هر کدام از علایم هشدار یعنی تب بیش از چند روز، سرفه‌های مستمر و همراه با خلط و تنگی نفس، سریعا به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کند.

توصیه‌های پزشکی برای درمان در منزل
وی همچنین در رابطه با بیمارانی که در منزل دوره بیماری را طی می‌کنند، توصیه کرد: استراحت با هدف ارایه فرصت ترمیم و بهبود به بدن، مصرف بالای مایعات سالم و طبیعی، استفاده از دمنوش‌های گیاهی مطمئن، مصرف لبنیات و آبمیوه‌های طبیعی، مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین و محتوای کمتر چربی و همچنین مواد غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی به بازگشت انرژی بیمار و روند بهبودی کمک زیادی می‌کند.
فاطمی با بیان اینکه چندین برابر تعداد بیماران بستری در بیمارستان، بیمارانی هستند که  به صورت سرپایی معاینه و با همین توصیه‌های خانگی درمان می‌شوند، اظهار کرد: بسته به نظر پزشک درمان‌های علامتی و دارویی نیز در منزل تجویز می‌شود ولی توصیه اکید می‌شود که بیماران به صورت خودسرانه نسبت به مصرف دارو اقدام نکنند.

ارتباط آلودگی هوا با تشدید بیماری و اپیدمی کرونا
این متخصص عفونی همچنین در خصوص ارتباط آلودگی هوا با تشدید بیماری و اپیدمی کرونا، اظهار کرد:  ثابت شده که اکثر ویروس‌های تنفسی در هوای ساکن؛ که مشخصه اصلی هوای آلوده و پدیده وارونگی هواست، ماندگاری بالاتری در محیط دارند، لذا در این شرایط شانس انتقال بیماری به سایرین افزایش پیدا می‌کند، از طرف دیگر وجود گازهای سمی در هوای آلوده زمینه را برای التهاب مجاری تنفسی فراهم کرده و در این شرایط پذیرش ویروس و آسیب پذیری فرد نیز بیشتر می‌شود.
وی با تاکید بر ضرورت پرهیز از حضور سالمندان، کودکان، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و سایر افراد در معرض خطر در محیط‌های باز در شهرها و مناطق دارای آلودگی هوا، اظهار کرد: البته رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پوشش ماسک علاوه بر تاثیرگذاری در پیشگیری از بروز بیماری‌های تنفسی، آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا را نیز کاهش می‌دهد.

فشار ناشی از اپیدمی بر بیمارستان‌ها طی ماه اخیر چندبرابر شده
متخصص عفونی بیمارستان شهدای تجریش با اشاره به افزایش شدید بار ناشی از بیماری کرونا بر دوش کادر درمان و بیمارستان‌ها بخصوص در پیک سوم بیماری، عنوان کرد: طی ۹ ماه گذشته بخش‌های کرونایی بیمارستان‌ها بی وقفه فعال بوده ولی فشار ناشی از اپیدمی طی ماه اخیر چندبرابر شده و اکثر بیمارستان‌های دولتی را با مشکل کمبود تخت و نیروی انسانی مواجه کرده است.
فاطمی در خاتمه با تاکید بر اینکه سطح رعایت پروتکل‌ها و اصول بهداشتی از سوی مردم با افزایش موارد بیماری و تحمیل بار ناشی از آن بر کادر درمان و بیمارستان‌ها مرتبط است، گفت: ثابت شده هر زمانی که رعایت پروتکل‌ها کاهش یافته و یا مسافرت‌ها و تجمع‌ها افزایش یافته،‌ طی کمتر از دو هفته بیمارستان‌ها با حجم بالایی از بیماران مواجه می‌شوند، لذا با توجه به شرایط غیرقابل پیش بینی بیماری و آسیب پذیری همه افراد در برابر آن، باید بیش از پیش بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله ‌گذاری‌های فیزیکی، پوشش ماسک و اعمال مداخلات جدی‌تر برای کنترل بیماری تاکید شود.
 
منبع: ایسنا 


کد مطلب: 129276

آدرس مطلب :
https://www.naftema.com/news/129276/علایم-هشدار-کرونا-جدی-بگیرید

نفت ما
  https://www.naftema.com