۱
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۷
کد مطلب : ۱۲۸۳۰۳
ربیعی:

آماری از فروش نفت ارائه نمی کنیم

سخنگوی دولت گفت: خود من از چند منبع موثق موضوع فروش نفت را دنبال می‌کنم و این کاری است که وزارت نفت با جدیت در دوران جنگ اقتصادی و تحریم پیگیری می‌کند.
علی ربیعی
علی ربیعی
 به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،   سخنگوی دولت از ایران روسیه و ترکیه به عنوان کشورهایی یاد کرد که می توانند در حل مناقشات بین آدربایجان و ارمنستان در جهت برقراری صلح کمک کنند.
به گزارش ایسنا، علی ربیعی در ابتدای این نشست خبری خود با رسانه ها با اشاره به نامگذاری  ۸ مهر به عنوان روز مولانا گفت: امروز یادمان مولانا شاعر بزرگ پارسی، عشق و صلح و همبستگی است. مولانا هم انسان شناس بزرگی بود و هم درد و رنج جامعه و بشر را به خوبی می دانست. او معتقد بود که صبوری و تاب آوری از رموز موفقیت انسان است. از نگاه مولانا تاب آوری به معنای چشم بستن بر مشکلات و پذیرش کاستی ها نبود او معتقد بود که باید به جای هیجان های منفی و احساس یاس و نومیدی با صبوری و شناخت بحران ها و رنج ها با چشمانی باز به آینده نگریست.
وی ادامه داد:  مولانا باور داشت که تلخ و شیرین زندگی بهم آمیخته است و و در هر کجای جهان که قدم بگذاری رنج و شادی را توامان با هم خواهی یافت. هیچ کُنجی بی دد و دام نیست جز بخلوتگاه حق آرام نیست مولانا امیدواری را مهمترین اکسیر و داروی عبور از بحران ها می دانست و باور داشت که برای گذر از شب‌های تاریک و سخت و رهایی انسان از رنج زندگی باید چراغ امید را هم در جان و ذهن آدمی و هم جامعه روشن و پرنور نگه داشت. و با دو بال امید و صبر می‌توان انسان و جامعه را به مقصود و مقصد رساند .
کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی
وی در ادامه به مسئله کرونا پرداخت و اظهار کرد: متاسفانه در خصوص کرونا شاهد کاهش رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی و در نتیجه افزایش تعداد مبتلایان و جان باختگان بودیم. نسبت کاملا مستقیمی میان رعایت پروتکل های بهداشتی و میزان مبتلایان وجود دارد و باید نسبت به این موضوع حساسیت داشت.
بررسی برخورد قضایی با استفاده نکردن از ماسک
سخنگوی دولت افزود: رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح کشور به 85/ 61 درصد کاهش یافته است. استفاده از ماسک در کشور نیز به 58 درصد کاهش یافته و میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی در صنوف  مراکز عمومی کامل اجرا نمی شود. بنابراین جلسه ستاد ملی کرونا اختیارات وسیعتری به استانها برای اعمال محدود داد و بررسی برخورد  قضایی با افرادی که از ماسک استفاده نمی کنند در دستور کار خود قرار داد.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات همپوشانی انفولانزا و کرونا بود. بررسی کشورهای در نیم کره جنوبی که فصل سرد را سپری کرده اند نشان می داد که در مقایسه با سال گذشته ابتلا به آنفولانزا خیلی کمتر بوده است. تعطیلی های مراکز به علت و فاصله گذاری فیزیکی و رعایت پروتکل ها عامل کاهش آنفولانزا نسبت به سال قبل خواهد بود.
5 /1 میلیون دوز واکسن آنفولانزا وارد کشور شده است
ربیعی خاطرنشان کرد: به رغم این تاکنون 5 /1 میلیون دوز واکسن آنفولانزا وارد کشور شده است. این تعداد برای گروههای در معرض خطر با ریسک بالا و خانم های باردار به مراکز بهداشتی و درمانی دولتی تحویل داده شده که براساس پرونده های موجود به طور رایگان توزیع خواهد شد. تا اواخر مهرماه یک میلیون دوز دیگر به مراکز بهداشتی توزیع خواهد شد. در مجموع 5 /2 میلیون دوز به طور رایگان برای گروه یاد شده در نظر گرفته شده است.
وی افزود : لاز م به یادآوری است سال گذشته 250 هزار دوز برای این امر واردات داشته ایم. به علاوه 14 میلیون دوز دیگر وارد کشور خواهد شد که با محاسبه نرخ با ارز 4200 هزار تومانی تحویل داروخانه ها برای جمعیت بالای 65 سال و گروههای هدف دیگر داده خواهد شد. که براساس کد برچسب روی دارو و کد ملی توزیع خواهد شد. در مورد این گروه نیز سال گذشته 1 میلیون و 600 هزار دوز واکسن خریداری شده بود.
موضع ایران درباره درگیری آذربایجان و ارمنستان
سخنگوی دولت همچنین به درگیری پیش آمده ما بین جمهوری های آذربایجان و ارمنستان پرداخت و گفت:  ما با دقت ونگرانی مناقشه اخیر در مناطق اشغالی جمهوری آذربایجان را تعقیب می کنیم.
وی یادآورشد: منطقه قفقاز در طول قرن های متمادی در زیر چتر وحدت بخشِ حوزه تمدنِ اسلامی-ایرانی، جغرافیای همزیستی وآشتی ادیان ،زبان ها وهویت های فرهنگی ودینی گوناگون بوده اما از هنگامی که برجسته سازی استعماریِ اختلاف های هویتی عرصه را بر مشترکات قرونِ تمدنی تنگ کرد شاهد عملیاتی از قبیل مهندسی ترکیب جمعیتی وپاکسازی های قومیتی وتبعید های دسته جمعی بوده ایم.
 ربیعی تاکید کرد: ما براین باوریم که جمهوری آذربایجان وجمهوری ارمنستان با الهام وانرژی گرفتن از تاریخ واز عصر همزیستی تمدنی در قرون پیشا-استعماری،وبا تکیه بر مشترکات فرهنگی خود می توانند راهی صلح آمیز برای اسکان آوارگان و برای بازگشت به دوران پیش از اشغال بیابند وجمهوری اسلامی آماده کمک به برقراری صلح پایدار در این منطقه است.
سخنگی دولت با تاکید بر اینکه مواضع جمهوری اسلامی در خصوص ضرورت رعایتِ وبه رسمیت شناختن تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان بسیار روشن است ، گفت : دولت جمهوری اسلامی ایران تاکنون بارها براین حق مشروع درچارچوب حقوق بین الملل وقطع نامه های سازمان ملل تاکید کرده است.ما همچنین براین باوریم که اختلاف دوکشور همسایه جمهوری آذربایجان وجمهوری ارمنستان راه حلِ صلح آمیز دارد و ایران وترکیه و روسیه می توانند در جهت اجرایی سازی قطع نامه های سازمان ملل ،آن دو همسایه را کمک کنند تا اختلافات خود را در اشکال مسالمت آمیز حل کنند.
آخرین مصوبات دولت 
وی در ادامه به تشریح اخرین مصوبات دولت پرداخت و گفت : یک تصمیم در جلسه دولت از مصوبات قابل توجه هست که به آن اشاره می کنیم موضوع بحث کالاهای باقی مانده در گمرک است. این موضوع در چند جلسه ستاد اقتصادی و دولت مطرح شده بود. وزیر محترم اقتصاد تدابیری اندیشیدن و تعداد زیادی از این کالاها از گمرک ترخیص شدند در ارتباط با کالاهایی که وارد گمرک شده ولی مجوز لازم از بانک مرکزی را دریافت ننموده بودند براساس تصمیم معاون اول در سفر استان هرمزگان مقرر شد بیش از 5 /3 میلیون کالایی که تا 5 مهرماه به طور اعتباری خریداری شده اند بانک مرکزی اقدام به تامین ارز نموده و این کالاها از گمرک ترخیص می شوند.
وی ادامه داد: برخی از این کالاها نهاده های کشاورزی است و بخشی دیگر مواد اولیه کارخانجات و یا ماشین آلات خطوط تولیدی است. به تولیدگران وارد کننده و تجار توصیه می کنیم از این فرصت که باهماهنگی وزارت خانه های صمت و اقتصاد  و بانک مرکزی به وجود آمده است استفاده و نسبت به تخلیه بار خود اقدام نمایند.
وی همچنین با بیان اینکه دیروز روز آتش نشانی بود، ضمن تبریک به همه آتش نشانان، آرزی سلامت و موفقیت برای آنان داریم گفت: روز پجشنبه روز جهانی سالمندان است. تلاش در سالهای گذشته دوران ورود به سالمندی همراه با سلامت افراد بوده بنابراین جبران خدمت کافی نبوده اما در مورد حقوق بازنشستگان و گسترش خدمات بیمه ای بخشی از تلاش ما در این دوران بوده است. امروز روز جهانی ناشنوانیان است. میزان انسانی بودن هر جامعه ای به میزان توجهی است که به گروه های کم توان دارد.
ترجیح می دهیم آماری از فروش نفت مان ندهیم
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش ایسنا درباره اینکه برخی گزارش‌های غیررسمی حاکی از افزایش قابل‌توجه فروش نفت ایران در سپتامبر است آیا این موضوع صحت دارد، اظهار کرد: اخبار مشکوک و جعلی و تحریک کننده زیاد مطرح می‌شود. البته وزارت نفت تمام تلاش خود را انجام می‌دهد و در دوران تحریم این تلاش چندبرابر شده است اما چون در جنگ اقتصادی هستیم ترجیح می‌دهیم که آمار دقیقی منتشر نکنیم.
ربیعی افزود: اما خود من از چند منبع موثق موضوع فروش نفت را دنبال می‌کنم و این کاری است که وزارت نفت با جدیت در دوران جنگ اقتصادی و تحریم پیگیری می‌کند و این‌طور نیست که ما دست روی دست گذاشته باشیم ولی ارائه آمارهای این‌چنینی از سوی رسانه‌های خارجی را نیز تحریک‌کننده و با نیات به دور از خیرخواهی تصور می‌کنیم.
آذربایجان و ارمنستان دو کشور دوست و برادر ایران هستند
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره مناقشه منطقه‌ای جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت: ما احترام به تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان و ارمنستان و همچنین حق حاکمیت کشورها را بارها اعلام کرده‌ایم. جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان دو کشور دوست و برادر ما هستند و تمامیت ارضی هر دو کشور برای ایران مهم است.
ربیعی تصریح کرد: ما راه‌حل مناقشه پیش آمده را مسالمت‌آمیز و گفت‌وگومحور می‌دانیم و دیدگاه دیگری به جز اینکه دو کشور در کنار هم گفت‌وگو کنند و مسائل را حل کنند، نمی‌شناسیم و هر راه حل دیگر را به نفع مردم منطقه نمی‌دانیم.
هیچ کشور عاقلی به جنگ با ایران فکر نمی کند
وی در پاسخ به پرسشی درباره عادی‌سازی روابط برخی از کشورهای عربی با اسرائیل و احتمال بروز درگیری در منطقه علیه ایران، اظهار کرد: از دیدگاه ایران، تحولات رخ داده، تحول جدیدی نیست. بیش از ۱۵ سال است که ارتباطات تنگاتنگ امنیتی میان این کشور با رژیم اسرائیل برقرار بوده است. به نظر ما، این اقدام تلاش تبلیغاتی برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بوده است.
ربیعی با بیان اینکه در زمینه ارتباط برخی کشورها با رژیم اسرائیل هیچ اتفاق جدیدی رخ نداده است، تصریح کرد: شکستن قبح ارتباط نزد افکار عمومی اتفاقی بوده که رخ داده و آمریکا برای علنی کردن این روابط پنهانی فشار آورده است. البته فکر می‌کنم افکار عمومی این کشورها در میان‌مدت علیه آنها عمل خواهد کرد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه ما فکر نمی‌کنیم هیچ کشور عاقلی فکر جنگ با ایران را به خود راه بدهد، ادامه داد: عادی‌سازی روابط رژیم اسرائیل با برخی از کشورها تاثیری در امنیت ملی ایران ندارد و معتقد هستیم ممکن است امنیت آن کشورها به واسطه مداخلات اسرائیل در امور داخلی و خارجی‌شان به خطر بیفتد.

منبع: ایسنا 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی