به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"
نفت ما "، مرتضي ابراهيمي بابیان اينكه اين طرح در حال نهائي شدن مراحل نصب و پيش راهاندازی است، هدف از اجراي آن را بهبود فرآيندهاي عملياتي و افزايش كيفيت سوختهای توليدي و حذف تركيبات سولفور از ديزل توليدي و تصفيه گازوئيل اعلام كرد و افزود: با بهرهبرداری رسمي از طرح كه ابتداي سال آينده انجام خواهد شد، روزانه 100 بشكه در روز گازوئيل يورو با حذف تركيبات گوگردي از 10 هزار به 10 PPM، توليد خواهد شد.
مديرعامل شركت پالايش نفت اصفهان طرح تصفيه گازوئيل را كه با هزینهای معادل 495 ميليون يورو و 3191 ميليارد تومان انجام میگیرد، بسيار سودآور عنوان كرد و اظهار داشت: در صورت نهايي شدن طرح، با افزايش فروش به ميزان 377/2 ميليون يورو در سال مواجه خواهيم شد، ضمن اينكه مابهالتفاوتی برابر با 192 ميليون يورو ناشي از فروش گازوئيل كم گوگرد عايد اين شركت میشود كه اين خود منجر به افزايش قيمت سهام شپنا میشود. بنابراين میتوان اين نويد را داد كه در آينده، منافع اینگونه پروژهها به سهامداران بنيادي و صبور میرسد.
وي تصريح كرد: شركت پالايش نفت اصفهان باهدف افزايش ضريب ايمني واحدهاي عملياتي و توجه ويژه به الزامات زیستمحیطی، ارتقاء كيفيت محصولات به استانداردهاي يورو 5 و درنهایت افزايش سودآوري پروژههای خود را تعريف و اجرا میکند كه در اين زمينه میتوان به واحدهای تقطیر و گاز مايع شماره 3 اشاره كرد كه در سال گذشته باهدف كاهش تنگناهای عملياتي و کاهش بار ترافیکی خوراک نفت خام در واحدهای تقطير راهاندازی شد. وي هزينه اين پروژه را 40 ميليون يورو و 415 ميليارد تومان و سودآوری آن را معادل 152 ميليون دلار در سال (ناشي از استحصال محصول پروپان و همچنين عدم تزريق نفت سفيد و گازوئيل در فرآيند توليد اعلام كرد.
به گفته ابراهيمي، پروژه گوگردزدایی از تهمانده برجهای تقطير (RHU) از ديگر طرحهایی است كه باهدف گوگردزدایی از تهمانده برجهای تقطير شركت پالايش نفت اصفهان در حال انجام است و انشاءا... در سال 1403 به پايان میرسد. صرامي درآمد ناخالص ناشي از فروش نفت كوره كم گوگرد را 246 ميليون يورو عنوان كرد.
پروژه ملي تصفيه و استفاده صنعتي از فاضلاب شهري از ديگر پروژههایی بود كه مديرعامل شركت پالايش نفت اصفهان به آن اشاره كرد و گفت: اين پروژه براي نخستين بار در كشور، در جهت صيانت از منابع ملي و كاهش مصرف منابع (آب شرب) و به ظرفيت 750 مترمکعب در ساعت راهاندازی شده؛ طرح در مدتزمان 24 ماه و با صرف هزینهای بالغبر 100 ميليارد تومان به سرانجام رسيده است.
مديرعامل شپنا همچنين از نهايي شدن طرح خط انتقال 230 كيلوولت و پست فشارقوی 33/230 کيلوولت اختصاصی خبر داد و ادامه داد: بهمنظور تأمين برق واحدهای عملياتي پالايشگاه بهصورت پيوسته و پايدار باقابلیت اطمينان بالا و ايمن از شبکه برق سراسري، اين شركت اقدام به خريد MW60 ديماند از شركت برق منطقهای اصفهان نموده است. وي مزاياي اين طرح را تأمین كمبود برق موردنیاز واحدهاي عملياتي پالايشگاه، بالا بردن قابليت اطمينان، پايداري و ايمني شبكه برق پالايشگاه، كاهش آب مصرفي پالايشگاه و صرفهجویی در مصرف انرژي برشمرد. هزينه اجراي خط انتقال 60 ميليارد ريال و هزينه اجراي پست 200 ميليارد ريال و 6/2 ميليون يورو اعلامشده است.
ابراهيمي ادامه داد: باهدف ايجاد قابليت بارگيري فرآوردههای ويژه و توسعه بازاريابي و فروش و همچنين امكان صادرات محصولات، اقدام به ساخت 18 سكوي بارگيري کردهایم. اين سكوها بهصورت دو نازله در 9 رديف 3 سكوي بارگيري براي ارائه فرآوردههای سبك (همچون انواع حلالها) و 6 سكو وظيفه بارگيري فرآوردههای سنگين (همچون وكيوم باتوم، لوب كات و آيزوريسايكل) طراحیشده. سكوها در زميني به مساحت 5/1 هكتار و با هزینهای بالغ بر 50 ميليارد تومان احداث گرديده است.
مديرعامل شركت پالايش نفت اصفهان در پايان سخنان خود سهامداران شپنا را که این روزها با فشار فروش مواجه هستند، توصيه به صبوري كرد و تأكيد كرد: با توجه به پروژههای مهم سرمایهای اين شركت همچون تصفیه دیزل يا گازوئيل منافع آن عايد سهامداران بنیادی و صبور خواهد شد.
وي همچنين بابیان اينكه جلسه مجمع فوقالعاده شپنا 15 مهرماه با موضوع افزایش سرمایه 49 درصد معادل 2500 میلیارد تومان از محل سود انباشته برگزار میشود، درخصوص آخرین وضعیت تجدید ارزیابی از محل زمین شپنا گفت: کار کارشناسی اين افزایش سرمایه مراحل پاياني را طي میکند و در تلاش هستیم فصل پاییز، تجدید ارزیابی را انجام دهیم.