به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"
نفت ما "، صندوق بین المللی پول در گزارش "ناترازیهای جهانی و بحران کووید ۱۹" اعلام کرد قیمتهای نفت امسال ۴۱ درصد پایینتر از سال ۲۰۱۹ خواهند بود. تاثیر مستقیم قیمتهای پایین نفت روی توازن تجارت خارجی در اقتصادهای مختلف متفاوت خواهد بود و وابستگی آنها به صادرات و واردات نفت را منعکس میکند.
پیش بینی صندوق بین المللی پول از تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ با برآوردهای آژانس بین المللی انرژی و اوپک همخوانی دارد.
آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماه گذشته خود پیش بینی کرده بود تقاضای جهانی برای نفت امسال ۷.۹ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا میکند اما این پیش بینی اندکی خوش بینانه تر از برآورد آژانس از کاهش ۸.۱ میلیون بشکه ای تقاضای روزانه در ماه قبل از آن بود.
با این حال آژانس بین المللی انرژی خاطرنشان کرد که افزایش اخیر موارد ابتلا به کووید ۱۹ و احیای بخشی از محدودیتهای قرنطینه در برخی از کشورها، به ابهامات پیرامون تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ دامن زده است.
طبق اعلام آژانس بین المللی انرژی، جهان امسال به طور میانگین ۹۲.۱ میلیون بشکه در روز نفت مصرف خواهد کرد که کمتر از ۱۰۰ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ است.
اوپک به نوبه خود انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ به میزان ۸.۹ میلیون بشکه در روز در مقایسه با سال گذشته کاهش پیدا کند اما در سال ۲۰۲۰ به میزان هفت میلیون بشکه در روز رشد میکند که همچنان کمتر از تقاضای سال ۲۰۱۹ خواهد بود.
بر اساس گزارش اویل پرایس، سقوط قیمتهای نفت و کاهش تولید پس از شیوع پاندمی ویروس کرونا، به صادرات نفت در خاورمیانه و شمال آفریقا به شدت لطمه زده است و طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول، مجموع درآمد نفتی این کشورها امسال ۲۷۰ میلیارد دلار در مقایسه با سال ۲۰۱۹ کاهش پیدا میکند.
منبع: ایسنا