هشت کشور اروپایی از اتحادیه اروپا درخواست کردند گاز طبیعی را در برنامههای تامین مالی آتی قرار دهد.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "، کمیسیون اروپا آماده رونمایی طرح خود برای احیای اقتصادی سبز از پاندمی ویروس کرونا میشود و قرار است روز چهارشنبه، پیشنهاد 1000 میلیارد یورویی خود برای بودجه آینده این بلوک را به همراه بودجه احیا به منظور استفاده از سرمایه گذاریها در راستای اهداف جوی ارایه دهد.
کشورهای بلغارستان، جمهوری چک، یونان، مجارستان، لیتوانی، لهستان، رومانی و اسلواکی از بروکسل درخواست کردهاند پروژههای گاز طبیعی را از برنامههای تامین مالی آینده خود کنار نگذارد. این کشورها اعلام کردند که حفظ مساعدت مالی اتحادیه اروپا برای توسعه زیرساخت گاز طبیعی از اهمیت بالایی برخوردار است.
اتحادیه اروپا برای محدود کردن تامین مالی سوخت فسیلی و کربنزدایی اقتصادش تا سال ۲۰۵۰ تحت فشار است.
لایحه احیای سبز کمیسیون اروپا تنها برای پروژههای گاز طبیعی اعتبار اختصاص میدهد که آلایندگی کربن کمتری دارند. بانک سرمایه گذاری اروپا متعهد شده است تامین اعتبار برای اکثر پروژههای گاز طبیعی را پس از سال ۲۰۲۱ متوقف کند.
گاز طبیعی نصف زغال سنگ در نیروگاههای تولید برق دی اکسید کربن منتشر میکند.
گاز به همراه نیروی خورشیدی و بادی کمک کرده است اروپا با کاهش مصرف زغال سنگ، انتشار آلایندگی را کاهش دهد. اما این سوخت آلایندگی صفر ندارد مگر این که نیروگاههای تولید نیرو از فناوری گرانی استفاده کنند که مانع انتشار دی اکسید کربن میشود.
یک مقام اتحادیه اروپا به رویترز گفت: بدون استفاده از گاز طبیعی، دستیابی به اهداف جوی مدت طولانیتری زمان خواهد بود و برای کشورهایی که وابستگی بیشتری به زغال سنگ دارند، هزینه بیشتری خواهد داشت.
بر اساس گزارش رویترز، مدافعان محیط زیست میگویند زیرساخت گازی که امروزه ساخته شده است، به مدت چند دهه پایدار خواهد بود و به انتشار دی اکسید کربن ادامه خواهد داد و کشورها باید به سرمایهگذاری در تجدیدپذیرها، ذخیره سازی انرژی و شبکههای هوشمند بپردازند.
انتهای پیام