۰
۲
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۰
کد مطلب : ۱۲۰۶۱۵
گفت و گوی "نفت ما" با یک جوان موفق ایرانی در قزاقستان؛

نبود منابع فارسی دلیل بر تالیف کتاب هایی تخصصی در نفت بود

کم نیستند جوانان ایرانی که چه در داخل و چه در خارج از کشور با تکیه بر دانش خود توانستند بخشی از نیازهای جامعه خود را برطرف نمایند. در صنعت نفت ایران نیز که قدمتی بیش از ۱۰۰ سال دارد علیرغم قدیمی بودن این صنعت در کشور آنطور که سزاوار این صنعت نفت بوده کتابهایی که بعنوان مرجع دانشجویان و علاقمندان قرار گیرد محدود است.
اسدی پور
اسدی پور
"نفت ما" گفت و گویی با مولف چندین کتاب در حوزه صنعت نفت انجام داده است تا از انگیزه و دلایل وی برای نگارش  کتاب های خود را جویا شود.

در آغاز ضمن تشکر از آقای دکتر اسدی پور  به عنوان شروع گفتگو خلاصه ای از زندگی علمی و فرهنگی خودتان را بیان بفرمایید.
حدودا ٢ سال با پژوشگاه صنعت نفت تهران در زمينه طراحي فرآيندهاي نفتي از سالهاي ٨٩ تا ٩١ همكاري داشتم و همچنين بصورت حق التدريسي نيز به مدت سه سال با دانشگاهاي علمي كاربردي همكاري داشتم، در آموزشگاهاي زبان انگليسي نيز بصورت پراكنده سالها تجربه تدريس داشتم، از سال ٩٢ تا اواخر بهار ٩٨  نيز در شركت بهره بردارى پتروپارس مشغول به كار  شدم ، در حال حاضر نيز  موسسه آموزشي اكسلووز را در اكتاوو قزاقستان افتتاح كرده ام كه در زمينه تدريس دروس مهندسي و بهره برداري نفت و گاز و زبان تخصصي مهندسي فعاليت ميكنيم.از ابتدا علاقه شخصى ام به درس رياضيات و يادگيري زبانهاي خارجي بود ، يادگيري زبان انگليسي را از نوجوانى شروع كردم و در حال حاضر نيز به يادگيري زبان روسي و قزاقي مشغول هستم.

چه عاملي باعث شد که به  تاليف کتاب در زمينه مهندسي روي آورديد  ؟
خب ،  با توجه به اينكه حدودا شش سال در شركت بهره برداري پتروپارس كار كردم  و اين شركت ، تقريبا در ساخت و بهره برداري همه پالايشگاهاي گازي كشور دخيل بوده، ولي براي مطالعه مطالب مهندسي و مخصوصا بهره برداري هميشه كمبود منابع فارسي كاربردي را حس مي كرديم ، البته در زمينه تئورى علمي منابع متعددي وجود دارد ولي كتابي كه در آن كار دقيق دستگاه ها ، نحوه راه اندازي، خاموشي واحدهاي بهره برداري را با جزييات توضيح دهد وجود نداشت ، دليلش هم اين بود كه بدست آوردن اين اطلاعات منحصرا با كار و تجربه همراه با مطالعه امكان پذير است و نمي شود مثلا بيرون از محيط تخصصي ، جزييات  روش كار دستگاه ها و فرآيندها را برسي كرد ، اين اطلاعات وجود داشتند ولي به زبان انگليسي و در اختيار شركت هاي سازنده خارجي بودند و در بسياري از موارد آن شركت ها  حتي تمايلي به ارايه اين اطلاعات نداشتند.


كتاب هاي تاليفى شما در چه زمينه اي است؟
در زمينه واحدهاي يوتيليتي مانند شيرين سازي آب دريا ، روان سازي آب صنعتي ، واحد آب ورودى ، واحد توليد نيتروژن، واحد هواي ابزار دقيق، واحد تصفيه سيال هاي برگشتي صنعتي، واحد  خنك سازى آب پالايشگاه و همچنين واحد توليد بخار، در اين زمينه ها هفت كتاب را آماده تاليف كردم كه اولين كتاب من ، كتاب "بويلر ، مهندسي و بهره برداري " مي باشد كه توسط انتشارات ارشدان چاپ شده و شرح حال فرآيندهاي واحد  توليد بخار و روش كار دستگاهاي مختلف مرتبط با اين واحد مي باشد.


كتاب هاي شما شامل چه بخش هايي مي شود؟ 
بخشهايي از كتابهايم را خودم شخصا نوشته ام كه بدليل تجربه هاي  كاري، بررسي واحدهاي پالايشگاهي و  مهمتر از آن شانس قرار گرفتن در كنار  بهترين مهندسان و تلاشگران صنعت نفت گاز  ايران بوده ،  همچنين بخشهايي را نيز  ترجمه كرده ام  كه تمام تلاشم بر اين بوده كه اطلاعات تئوري مناسب و كاربردي را از منابع معتبر به كتاب اضافه كنم.

نوشتن كتابهايتان چقدر زمان برد؟
حدودا سه سال براي جمع آوري اطلاعات و ترجمه زمان گذاشتم ،  ناگفته نماند كه براي بدست آوردن اين اطلاعات  همكارانم بسيار به من لطف داشتند و كمك هاي شاياني به من كردند.

چه راه هایی را پشت سر گذاشتید تا نوشتن را به پایان رساندید؟
در تلاش هاي اوليه براي نوشتن  صاحب نظران بسياري به من ايده دادند و باعث شدند تا اصلاحاتي در كتاب بوجود بياورم كه باعث كاربردي تر شدن كتاب شود ، همچنين بدليل اينكه بسياري از اصطلاحات  مورد استفاده در صنعت نفت و گاز  ايران به زبان انگليس است، از بسياري از همكاران نظر سنجي مي كردم كه نظر شما در باره معادل اين كلمات چيست و بعد آنها را در كتاب به كار ميبردم. 

به نظر شما یک فرد برای نوشتن یک کتاب به چه فعالیت ها و حمایت هایی نياز دارد؟
براي نوشتن كتاب ،  نخست انگيزه كافي و سپس تلاش و استمرار لازم است، بجز همكارانم كه از آنها بسياري آموختم حمايت ديگري نديدم و البته انتظار هم نداشتم.


توصیه ایی برای دوستانی که تصمیم دارن راه شما را ادامه دهند دارید ؟
فكر ميكنم ما در حد توانمان براي بومي سازي دانش هاي نوين مهندسي  مي توانیم گامی برداريم و مهندسان ايراني با وجود كمبود امكانات و كاستي هاي بسيار باز هم  در بسياري امور سر آمد مي باشند.

خصوصیات بهترین کتاب از نظر شما چیست؟
به نظر من كتاب بايد در ساده ترين حالت ممكن بتواند پيچيده ترين موضوعات را توضيح دهد ، يك اصطلاح فلسفي هست كه ميگويد وقتي توانستي چيزي را براي كودكي پنج ساله توضيح دهي و او بفهمد ، آنوقت ميتواني بگويي خودت نيز كاملا آن را درك كرده اي. 



ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


سامان جاوید
عباس اسدی تو که دکتر نیستی لیسانس به زور از گچساران
باور کن همش داخل واحد تصفیه فاضلاب ۱۲۹ بودی ایقد لاف نزن برو گارسنی کن مال این حرفا نبودی
توانایی
بله ، اقای اسدی پور از بنام های فاز 19 که بنده هم خدمت ایشان بوده ام ، راه اندازی‌ واحد های یوتیلیتی اب بخار را به خوبی هرچه تمام انجام داده اند و من از صمیم قلب خوشحال شدم و امیدوارم در همه عرصه ها موقق ظاهر شن ، چه روز هایی بود که با هم بودیم

موفق باشید دوست عزیز