> نفت ما - ساختمان وزارت نفت روی گسل - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ساختمان وزارت نفت روی گسل

12 آذر 1398 ساعت 13:07

یک مقام مسئول وزارت راه با بیان این‌که پهنه گسل‌های اصلی تهران مشخص شده است،گفت:ساختمان‌های مهم نباید روی این گسل‌ها ساخته شوند و ساختمان وزارت نفت که روی گسل ساخته شده باید جابجا شود.


   به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی " نفت ما " ،  محمد شکرچی‌زاده اظهار کرد:‌ یکی از وظایف مهم مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی فراهم آوردن توسعه فناوری‌های ساخت در کشور با تدوین ضوابط، دستورالعمل‌ها، آیین‌نامه ‌ها و همچنین برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی است.

وی افزود:‌ صنعت ساخت عمدتا توسط بخش خصوصی اجرا می‌شود و دولت باید در این بخش سیاست‌گذاری و تسهیل‌گری کند.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به ضرورت صدور خدمات فنی مهندسی صنعت ساخت به آن سوی مرزها، تصریح کرد:‌ در جهت توسعه صدور خدمات فنی مهندسی باید با کشورهای همسایه که ارتباط سیاسی خوبی با آنها داریم، همکاری‌ها را گسترش دهیم.

شکرچی‌زاده با بیان " آمار دقیقی از میزان صدور خدمات فنی مهندسی ندارم"‌ادامه داد:‌ به نحو مطلوبی از ظرفیت‌های موجود این بخش استفاده نکرده‌ایم که بخشی از آن به دلیل تاثیر شرایط منطقه‌ای بوده است.

وی همچنین با اشاره به این‌که یکی از وظایف مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تعیین دقیق گسل‌ها،‌شریان‌های حیاتی،‌فرونشست‌ها و... است، اضافه کرد: سیل امسال بیش از 30 هزار میلیارد تومان خسارت به بار آورد و دولت نیز 17 تا 18 هزار تومان برای جبران این خسارت‌ها تامین مالی کرده است. قطعا اگر رویکر ما پیشگیرانه بود می‌توانستیم خسارت‌های سیل را کاهش دهیم.

وی با اشاره به زلزله کرمانشاه،‌حادثه ساختماتن پلاسکو و... گفت: باید بحث تاب‌آوری ساختمان‌ها را جدی بگیریم. در این راستا پهنه گسل‌های اصلی تهران تعیین و در نقشه‌های تفصیلی مشخص شده که نباید روی این گسل‌ها ساخت و ساز انجام شود.

وی با تاکید بر این‌که ساختمان‌های مهم نباید روی گسل‌های تهران ساخته شوند،‌اظهار کرد:‌نگاه ما به مدیریت بحران،‌غیرفعال است که باید آنرا به نگاه فعال تبدیل کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با یادآوری این‌که گسل‌های اصلی 5 شهر تهران، تبریز، کرمان، مشهد و کرج شناسایی شده است،‌گفت: پهنه اصلی گسل‌های شهر تهران به تصویب شورایعالی شهرسازی و معماری رسیده و به شهرداری‌ها ابلاغ شده است. در حال حاضر برخی بیمارستان‌ها و ساختمان‌های بسیار مهم، ساختمان‌های 12 طبقه روی گسل‌های تهران ساخته شده ‌اند. ساختمان وزارت نفت و برخی وزارتخانه‌ها نیز روی گسل ساخته شده که اگر امکان جابجایی باشد باید این ساختمان‌ها را جابجا کنیم.

شکرچی زاده به فلورنشست زمین اشاره کرد و با بیان این‌که در بخش‌هایی از شهر تهران شاهد فرونشست پل‌ها و ساختمان‌ها هستیم، گفت:‌دلیل اصلی این فرونشست‌ها برداشت بی‌رویه از ذخائر آب زیرزمینی است. متاسفانه بخش‌هایی در کشور داریم که سالانه 50 سانتی‌متر فرونشست دارند مانند قسمت‌هایی از استان فارس. در تهران هم مناطق جنوبی دارای فرونشست هستند.

وی با تاکید بر این‌که وزارت نیرو باید مجدی‌تری روی چاه‌های غیرمجاز داشته باشد، اضافه کرد: در فرونشست‌ها چون مسائل مربوط به دینامیک است،‌راه‌حل‌های بسیار پیچیده‌ای برای حل مشکل فرونشست‌ها داریم.


کد مطلب: 118805

آدرس مطلب :
https://www.naftema.com/news/118805/ساختمان-وزارت-نفت-روی-گسل

نفت ما
  https://www.naftema.com