به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما " ، بروز مشکلات و خطرات ناشی از نگهداری ارز و کالاهای ارزشمند و قیمتی در خانه یا محل کار، صاحبان این اموال را به سمت نگهداری آن در صندوق امانات بانک ها هدایت میکند تا با خیالی آسوده اموال نقدی و غیر نقدی خود را در آن نگهداری کنند.
اما اگر گرفتن یک صندوق امانات از بانک و سپردن ارز و طلا و ... خود به آن را پایان راه بدانید، سخت در اشتباه هستید. زیرا پیگیریهای خبرنگار ما حاکی از آن است که از ابتدای روند دریافت این صندوق ها از بانکها مشکلآفرین است و گاها برخی را خسته کرده و دیگر به گرفتن صندوق هم نمیرسد.
تاکنون هربار درباره صندوق امانات بانکها صحبت شده یا مطلبی نوشته شده و یا در تبلیغات این صندوقها، از مزیتهایی همچون تامین امنیت، عدم اطلاع بانک از محتوای صندوق به شرط اینکه كه نباید مواد خطرناك، ممنوعه و فاسدشدنی در این صندوقها نگهداری نشود و ... ذکر شده است.
در گذشته تنها بانكهای بزرگ صندوق امانات اجارهای داشتند اما در سالهای اخیر بانكهای خصوصی نیز به این عرصه ورود كردهاند؛ یكی از مزیتهای صندوق امانات بانکها، رفع نگرانی از سرقت داراییهای ارزشمند مانند طلا و ارز است اما باید به ازای آن اجاره بهایی را به بانك پرداخت کند که بسته به اینكه در چه محدوده جغرافیایی باشد، داخل شعبه بانك مستقر باشد یا در ساختمان مركزی آن و اینكه میزان امنیت آن چقدر باشد، متغیر است که اجاره بالای صندوق ها در بانک های مختلف خود معضلی است که گاها مشتریان را از دریافت این صندوقها پشیمان میکند.
اما پیگیری ها حکایت از این دارد که برخی بانکها آنطور که باید با مشتریان همکاری نمیکنند و صندوقهای خود را تنها در اختیار مشتریان خاص و ويژه میگذارند. اگر یکی از مشتریان معمولی به بانک مراجعه کنند به آنها گفته میشود که در درجه اول باید در بانک حساب داشته باشند و علاوه بر این اولویت واگذاری صندوق با مشتریان با سپردههای بلند مدت و مبالغ بالا است.
یکی از بانکهایی که صندوقهای خود را به مشتریان خاص و با سپردههای با مبالغ بالا واگذار میکند، بانک پاسارگاد است که اگر مشتری واجد شرایط دریافت این صندوق ها باشد، بانک هرگونه مسئولیتی درباره این صندوق ها را از خود سلب میکند که نکتهای قابل توجه است زیرا یکی از مهمترین مزایا و دلایل استفاده از این صندوقها، امنیت آنها است که ظاهرا با این تفاسیر این یک مزیت هم دیگر وجود ندارد.
مردم اموال و داراییهای ارزشمند خود را چه در خانههای خود و چه در صندوق امانات بانکها نگهداری کنند، هیچ تفاوتی ندارد و هر دو در خطر حادثه است.
این درحالی است که اخیرا نیز حوادث مختلفی برای صندوق امانات برخی بانکها رخ داده و شنیدهها نیز حاکی از این است که بانکها بر خلاف تعهدی که میدهند مبنی بر عدم بازگشایی درب صندوقها بدون حضور صاحب صندوق، درب صندوقها را برای بررسی و وارسی داخل آن باز میکنند.
همچنین موضوع دیگری که جالب توجه است، نگهداری سلاح، مواد مخدر و بسیاری از موارد ممنوعه در این صندوق ها است که تمامی این موارد حاکی از آن است که صندوق امانات بانکها نیازمند نظارت بیشتر و همه جانبه بانک است و علاوه بر این بانکها باید برای واگذاری این صندوق ها تصمیمات بهتر و جدیتری اتخاذ کنند تا تمامی مشتریان این بانکها بتوانند از این خدمت بانکها استفاده کنند.
صندوق امانات بانکها یکی از خدمات بانکی است که تمام مشتریان می توانند با پرداخت اجاره بها از این صندوق ها استفاده کنند و اختصاص آن ها به برخی مشتریان خاص، خلاف اصول بانکداری و مشتری مداری است که شعار بسیار از بانک ها مبنی بر مشتری مداری است.
"بانک پاسارگاد" که همواره درصدد معرفی خود به عنوان بانکی متفاوت است اما این شعارها بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته و نحوه رفتار با مشتری بر اساس وجوهی است که نزد بانک دارد متفاوت است بعبارت دیگر "هرکه پولش بیش احترامش بیشتر!!!"
منبع: صدای بانک