۱
۲
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۸
کد مطلب : ۱۶۶۲۱۷
در گفتگو با مدیرعامل پتروشیمی مروارید مطرح شد؛

اقدام مهم و راهبردی پتروشیمی مروارید در قطع وابستگی به کاتالیست های خارجی

در راستای منویات مقام معظم رهبری و به جهت رعایت صرفه و صلاح سهامداران پتروشیمی مروارید، هیات مدیره این شرکت با حمایت هلدینگ‌های بالادستی، در مقابل فشار حداکثری واسطه‌گران سودجوی واردات کاتالیست ایستاد.
اقدام مهم و راهبردی پتروشیمی مروارید در قطع وابستگی به کاتالیست های خارجی
محمود فخرایی مدیرعامل پتروشیمی مروارید در حاشیه مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت در گفتگو با خبرنگار نفت ما با اشاره به اینکه فرآیند خرید کاتالیست نقره مورد نیاز واحد MEG این شرکت، از حدود دو سال گذشته آغاز شده بود اظهار کرد: سرانجام قرارداد ساخت کاتالیست EO با شرکت ایرانی »اکسیر نوین فرآیند آسیا« در جهت تامین منافع حداکثری شرکت و حمایت از ایجاد ساختار تولید مستقیم این کاتالیست حساس و پیچیده در داخل کشور، منعقد شد.
وی ادامه داد: نمونه خارجی این کاتالیست که تکنولوژی ساخت آن در اختیار چند کشور توسعه یافته است طی سال‌های اخیر، با عملکردی به مراتب ضعیف‌تر از کشور چین تأمین می‌شد که با توجه به وجود شش واحد تولیدی MEG در کشور باعث خروج مبلغی قریب به 200 میلیون دلار در سال ارز از کشور گردیده است.
مدیرعامل پتروشیمی مروارید به مزیت های استفاده از کاتالیست ایرانی اشاره کرد و افزود: استفاده از این کاتالیست بومی علاوه بر کاهش هزینه اولیه تأمین نقره ( به دلیل کمتر بودن نقره مصرفی در آن (حدود 18درصد) در مقابل 28 درصد نقره مصرفی کاتالیست شرکت چینی) امکان استفاده مجدد از کاتالیست مستعمل موجود در انبارهای شرکت‌های تولید کننده MEG کشور که سال‌ها بدون استفاده باقی مانده‌اند را فراهم می‌سازد.
فخرایی بیان کرد: برآورد اولیه نشان می‌دهد؛ حدود 2000 تن کاتالیست مستعمل در مجموعه شرکت‌های دارای واحد MEG وجود دارد که با در نظر گرفتن درصد نقره 20درصدی به صورت میانگین حدود 400 تن نقره به ارزش تقریبی 400 میلیون دلار در انبارهای این شرکت‌ها بدون ایجاد ارزش افزوده و بدون استفاده باقی مانده و با ادامه روند واردات، این مقدار به صورت سالیانه در حال افزایش است. لذا با عملیاتی شدن واحد کاتالیست ایرانی و با حمایت شرکت پتروشیمی مروارید این معضل نیز رفع خواهد شد.
وی در پایان تصریح کرد: باتوجه به شرایط سخت تأمین مالی جهت اجرای پروژه‌های توسعه‌ای با این میزان صرفه‌جویی (استفاده از کاتالیست داخلی و با در نظر گرفتن استفاده از نقره موجود در کاتالیست مستعمل) که در حدود 40 میلیون دلار در هر بچ کاتالیست است می توان بسیاری از طرح‌های روی زمین مانده این پتروشیمی را اجرا کرد، از جمله این طرح‌های ویژه، خرید واحد تولید آب DM و بویلر تولید بخار و واحد ASU می باشد که بیش از 10 سال است به دلیل عدم تأمین مالی متوقف مانده‌اند.
شایان ذکر است؛ در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی مروارید، خرید کاتالیست ایرانی با حفظ منافع و صرفه و صلاح شرکت و در جهت حمایت از تولید داخلی مورد تاکید نمایندگان سهامداران قرار گرفت.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


حسن
منظور اون کاتالیست که تو تست جواب نداد نیست که انشالله.........
منظور اینه که با سازنده های و تولید کننده های داخلی بهتر می شه ساخت و پاخت کرد. گرفتن ......در تهران در کسری از ثانیه می تونه انجام بشه بدون اینکه احدی متوجه بشه.ولی کاتالیست های خارجی ممکنه از مجراهای مختلف عبور کنند و چیزی عایدش نشه. اونوقت با یه تیر دو هدف زده. توجه افکار عمومی و دولتی و سهامداران مبنی بر حمایت تولید کننده های داخلی و از طرف دیگه هم دریافت هدایای نقدی یا شمشی نفیس بدون گذاشتن هیچ نوع رد پایی.