۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۲
کد مطلب : ۶۰۷۶۸

ظهور قدرت پالایشی در شرق آسیا

یک کارشناس حوزه نفت و انرژی با بیان اینکه افزایش ظرفیت پالایشی کشور به حدود ۳ میلیون بشکه در روز برنامه مطلوبی برای جلوگیری از خام فروشی است گفت: از هم اکنون باید روی بازارهای هدف بویژه بازارهای همسایه مطالعه کرد و زمینه را برای صادرات فرآورده‌های نفتی آماده کرد.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی " نفت ما " ،  شهاب دادگرنژاد جلوگیری از خام فروشی را یکی از سیاست‌های اصلی اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: مقام معظم رهبری بارها از اهمیت خودکفایی در تولید بنزین سخن گفته‌اند که با برنامه ریزی خوبی که انجام شده نه تنها به این هدف دست خواهیم یافت بلکه ایران به جمع صادرکنندگان بنزین جهان ملحق خواهد شد.
وی با بیان اینکه وضعیت صنعت پالایش کشور نیازمند یک تغییر اساسی است افزود: به دلایل مختلف پالایشگاه‌های کشور از استانداردهای روز جهان دور هستند که یکی از نتایج آن، تولید ببش از حد نفت کوره و مازوت است که این نقطه ضعف بدلیل عدد نلسون پایین پالایشگاه‌هاست.

دادگرنژاد اضافه کرد: عدد نلسون در واقع نرخ پیچیدگی پالایشگاه‌هاست که این رقم هر چه بالاتر باشد فرآوزده‌ای سبک و ارزشمندی تولید می شود و هر چه این رقم پایین باشد فرآورده‌های تولیدی کم ارزش تری مثل نفت کوره و مازوت تولید می‌شود. استفاده از واحدهای RFCC یکی از راهکارهایی است که می‌تواند این مشکل را برطرف سازد ولی به دلیل تحریم‌ها و سوء مدیریت در گذشته این مهم عملی نشد جز در پالایشگاه اراک.

مدیر سابق هماهنگی، بازاریابی و امور بین الملل حفاری شمال با اشاره به سهم نفت کوره و مازوت در تولیدات پالایشگاه‌ها گفت: اینکه ایران در فروش نفت کوره رکورد شکنی می‌کند خیلی زیبنده کشور نیست زیرا این نشاندهنده عقب ماندگی صنعت پالایش نفت ایران است. این فرآورده عمدتا توسط کشورهای شرق آسیا خریداری و در واحدهای RFCC تبدیل به بنزین می‌شود.

وی گفت: کشورهای شرق آسیا طی یک دهه اخیر خود را به یکی از قطب‌های اصلی پالایش جهان تبدیل کرده‌اند بطوری که امروز حدود 33 درصد از نفت جهان در این منطقه پالایش می‌شود و سهم خاورمیانه تنها 9 درصد است. ایران با در اختیار داشتن 9 پالایشگاه فعال با ظرفیت 1.8 میلیون بشکه رتبه دهم جهان را داراست که با به مدار آمدن کامل ستاره خلیج فارس این سهم از دو میلیون بشکه در روز عبور خواهد کرد.

این کارشناس حوزه نفت با اشاره به اینکه ظرفیت پالایشی در قاره آمریکا 29 درصد است افزود: آمریکا با در اختیار داشتن 140 پالایشگاه و ظرفیت پالایش روزانه 17 میلیون و 791 هزار بشکه، صدر نشین کشورهای پالایشی است که با این رقم، 19 درصد ظرفیت پالایشی جهان را از آن خود کرده است.

وی در پایان با اشاره به اینکه ایران باید برنامه‌های خود برای تبدیل شدن به قدرت مطلق پالایشی منطقه را با بهره گیری از سرمایه گذاری خارجی با سرعت بیشتری آغاز کند اذعان کرد: با توجه به فضای پسابرجام و استقبال شرکت‌های خارجی برای سرمایه گذاری در ایران باید منتظر انقلاب بزرگی در صنعت پالایش باشیم.     منبع: عصر نفت
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


بخش خصوصی؛ عامل موثر در تحقق رشد تولید با مشارکت مردم
 سید حمیدرضا فاطمی حسینی/کارشناس حوزه نفت و گاز 
شاخص بروکفیلد و تحلیل ویسکوزیته دینامیکی سیالات
مهندس علیرضا آمار محمدی/مشاور و کارشناس ارشد روانکارهای خودرویی و صنعتی